Ψωμάκια για σάντουιτς!

Τα ψωμάκια για σάντουιτς που σου προτείνω σήμερα είναι μια φανταστική συνταγή. Αυτά τα ψωμάκια ξεχωρίζουν για την αφράτη υφή τους και την  λαχταριστή γεύση.

Δοκίμασες τα λαχταριστά κουλουρια μπριός; Ηρθε η ώρα!

Φτιάχνω μπόλικα και τα  βάζω στην κατάψυξη! Είναι ιδανικά για να τα κάνω σαντουιτσάκια για τα παιδιά στο σχολείο, αλλά και για μπέργκερ σε διάφορα πάρτυ! Δεν θα πω πολλά μια δοκιμή θα σε πείσει!

Πάμε για τη συνταγή!

Στο κείμενο υπάρχουν affiliate links απο προΐοντα που εμπιστεύομαι. Οι ενδεχόμενες αγορές μέσω των συνδέσμων αυτών υποστηρίζουν τα έξοδα λειτουργίας της ιστοσελίδας, για δωρεάν περιεχόμενο. Εσείς δεν επιβαρύνεστε με κάτι αλλά ουτε και το προϊόν σας κοστίζει παραπάνω. Ευχαριστώ για την υποστήριξη!

ΥΛΙΚΑ για 9 ψωμάκια για σάντουιτς

  • 300 γρ. χλιαρό γάλα
  • 8 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 αυγό μεγάλο
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. αλεύρι δυνατό
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 7 γρ. αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το μισό γάλα (150 γρ.), τη μαγιά, τη ζάχαρη και 100 γρ. από το αλεύρι μας. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε για λίγο στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Κατόπιν, προσθέτουμε  το υπόλοιπο γάλα, το αυγό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το αλεύρι. Με το εξάρτημα του γάντζου ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί ελαστικό ζυμαράκι. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει 1-2 ώρες.

Ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι (δεν ζυμώνουμε!) και έπειτα χωρίζουμε σε 9 μπαλίτσες των 100 γρ. περίπου. Σχηματίζουμε ωραίες μπαλίτσες και τις βάζουμε σε λαδωμένο γυάλινο ταψί.

Αγαπώ τα γυάλινα σκεύη! Είναι μια ασφαλής επιλογή για την υγεία μας, αντέχουν στο χρόνο και είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Στο συγκεκριμένο κατάστημα θα βρείτε ποικιλία σε γυάλινα είδη και μάλιστα κάποια από αυτά τα είδη διαθέτουν και καπάκι, για να αποθηκεύετε το φαγητό σας κατευθείαν!

Αφήνουμε τα ψωμάκια για σάντουιτς να διπλασιαστούν σε όγκο και έπειτα τα αλείφουμε με αραιωμένο αυγό. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι! Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, στις αντιστάσεις, περίπου για 20-25 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε στη σχάρα μέχρι να κρυώσουν καλά.

 

Post a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *