Πληκτρολογήστε τη συνταγή ή το υλικό για αναζήτηση:
Πάβλοβα
Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα γλυκό αιθέριο,φινετσάτο και πολύ ελαφρύ όπως ακριβώς και η χορεύτρια Άννα Πάβλοβα προς τιμήν της οποίας δημιουργήθηκε αυτό το φανταστικό επιδόρπιο! Και φυσικά μιλάω για την πάβλοβα!Τραγανή και ταυτόχρονα μαστιχωτή μαρέγκα, αφράτη σαντιγί και γευστική σάλτσα φράουλας είναι η πιο κοινή της μορφή!Σε αυτή την συνταγή θα ανέβουμε γευστικά σε άλλο επίπεδο προσθέτοντας λαχταριστή, σπιτική κρέμα ζαχαροπλαστικής!Ήδη έχω τη γεύση στο στόμα μου και οι γευστικοί μου κάλυκες είναι σε υπερδιέγερση! Ιδανικό επιδόρπιο για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι!
ΥΛΙΚΑ: για 12 ατομικές πάβλοβες
ΜΑΡΕΓΚΑ:
Στο μούλτι αλέθουμε πολύ καλά τη ζάχαρη για να γίνει λεπτή!
Σε καθαρό και στεγνό κάδο βάζουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα (σταδιακά αυξάνουμε). Όταν θα αρχίσει να σφίγγει προσθέτουμε τη ζάχαρη σαν βροχή,τμηματικά! Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σφίξει, να δημιουργηθούν κορυφές και να λιώσει η ζάχαρη. Πρέπει να δημιουργηθεί μία λεία και λαμπερή μαρέγκα. Έπειτα, ρίχνουμε κοσκινισμένο το κορν φλάουρ και τη βανίλια και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα!
Τοποθετoύμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής ένα ακροφύσιο αστέρι ή στρόγγυλο και βάζουμε το μείγμα μέσα. Εναλλακτικά μπορούμε να σχηματίσουμε τις μαρέγκες με ένα κουτάλι ( μπορείτε να δείτε το βίντεο παρακάτω). Στις άκρες ενός ταψιού κάτω από τη λαδόκολλα βάζουμε λίγο μαρέγκα, για να κολλήσει το χαρτί και να μην πετάγεται στο φούρνο! σχηματίζουμε τις μαρέγκες κάνοντας φωλίτσα εσωτερικά για να μπει αργότερα η κρέμα!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 90 βαθμούς Κελσίου για 90-120 λεπτά περίπου! Για να καταλάβουμε ότι είναι έτοιμες θα πρέπει να ελέγξουμε αν ξεκολλάνε εύκολα και αν έχουν στεγνώσει! Στην ουσία αυτό που θέλουμε είναι να στεγνώσουν! Καλό είναι όταν σβήσουμε το φούρνο να τις αφήσουμε μέσα με λίγο ανοιχτή την πόρτα για να στεγνώσουν καλά όλο το βράδυ.
Συναρμολόγηση κάνουμε λίγο πριν σερβίρουμε το γλυκό.
Παίρνουμε τις μαρέγκες ,βάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής(κρύα) μέχρι επάνω και έπειτα προσθέτουμε τη σαντιγί, αν την έχουμε επιλέξει! Τελευταία βάζουμε τη μαρμελάδα φράουλα!
Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…
Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!
2 Σχόλια
evicita2 έτη ago
Δεν χτυπήθηκε αρκετά η ζάχαρη ώστε να ομογενοποιηθει με το ασπράδι.
Όλγα Μαυροκορδοπούλου2 έτη ago
Οι περισσότερες μαρέγκες λίγο αφού τις έβαλα στον προθερμασμένο φούρνο ξάπλωσαν. Γιατί μπορεί να έγινε αυτό;;;;