Λαχταριστή πάβλοβα με κρέμα πατισερί!

Πάβλοβα

Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα γλυκό αιθέριο,φινετσάτο και πολύ ελαφρύ όπως ακριβώς και η χορεύτρια Άννα Πάβλοβα προς τιμήν της οποίας δημιουργήθηκε αυτό το φανταστικό επιδόρπιο! Και φυσικά μιλάω για την πάβλοβα!Τραγανή και ταυτόχρονα μαστιχωτή μαρέγκα, αφράτη σαντιγί και γευστική σάλτσα φράουλας είναι η πιο κοινή της μορφή!Σε αυτή την συνταγή θα ανέβουμε γευστικά  σε άλλο επίπεδο προσθέτοντας λαχταριστή, σπιτική κρέμα ζαχαροπλαστικής!Ήδη έχω τη γεύση στο στόμα μου και οι γευστικοί μου κάλυκες είναι σε υπερδιέγερση! Ιδανικό επιδόρπιο για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι!

 

ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΜΑΡΕΓΚΑ

  • Ο κάδος του μίξερ πρέπει να είναι πεντακάθαρος, χωρίς ίχνος υγρασίας ή λιπαρότητας.
  • Τα ασπράδια πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
  • Αφού κάνουμε τη μαρέγκα, τη σχηματίζουμε κατευθείαν και την ψήνουμε. Δεν την αφήνουμε γιατί θα κόψει.
  • Χτυπάμε σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα, για να μη φουσκώσει και ξεφουσκώσει απότομα.
  • Τη ζάχαρη πρέπει να την αλέσουμε πολύ καλά, για να λιώσει μέσα στα ασπράδια. Στην αντίθετη περίπτωση θα “κάτσουν ” οι μαρέγκες μας.
  • Στο ταψί μας, πριν σχηματίσουμε τις μαρέγκες, βάζουμε στις γωνίες κάτω από τη λαδόκολλα λίγο από το μείγμα μας, για να μην πετάγεται η λαδόκολλα στο ψήσιμο.
  • Στο ψήσιμο, όσο πιο χαμηλή θερμοκρασία τόσο πιο λευκές βγαίνουν η μαρέγκες!Γι’ αυτό το λόγο το γλυκό θέλει υπομονή…μη σας πω να το ξεχάσετε κιόλας!Καλό είναι τις μαρέγκες να τις κάνουμε την προηγούμενη μέρα. Καλό είναι όταν σβήσουμε το φούρνο να τις αφήσουμε μέσα με λίγο ανοιχτή την πόρτα για να στεγνώσουν καλά όλο το βράδυ.
  • Τη συναρμολόγηση του γλυκού την κάνουμε τελευταία στιγμή για να μη νοτίσει η μαρέγκα!
  • Διατηρούνται (σκέτες οι μαρέγκες) έως ένα μήνα σε αεροστεγές τάπερ, μακριά από υγρασία και ψυγείο!

 

ΥΛΙΚΑ: για 12 ατομικές πάβλοβες

ΜΑΡΕΓΚΑ:

  • 170 γρ. ασπράδια αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
  • 260 γρ. ζάχαρη
  • 1  βανίλια
  • 1 κ.γ κορν φλάουρ

 

  • μαρμελάδα φράουλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στο μούλτι αλέθουμε πολύ καλά τη ζάχαρη για να γίνει λεπτή!

Σε καθαρό και στεγνό κάδο βάζουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα (σταδιακά αυξάνουμε). Όταν θα αρχίσει να σφίγγει προσθέτουμε τη ζάχαρη σαν βροχή,τμηματικά! Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σφίξει, να δημιουργηθούν κορυφές και να λιώσει η ζάχαρη. Πρέπει να δημιουργηθεί μία λεία και λαμπερή μαρέγκα. Έπειτα, ρίχνουμε κοσκινισμένο το κορν φλάουρ και τη βανίλια και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα!

 

Τοποθετoύμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής ένα ακροφύσιο αστέρι ή στρόγγυλο και βάζουμε το μείγμα μέσα. Εναλλακτικά μπορούμε να σχηματίσουμε τις μαρέγκες με ένα κουτάλι ( μπορείτε να δείτε το βίντεο παρακάτω). Στις άκρες ενός ταψιού κάτω από τη λαδόκολλα βάζουμε λίγο μαρέγκα, για να κολλήσει το χαρτί και να μην πετάγεται στο φούρνο! σχηματίζουμε τις μαρέγκες κάνοντας φωλίτσα εσωτερικά για να μπει αργότερα η κρέμα!

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 90 βαθμούς Κελσίου για  90-120 λεπτά περίπου! Για να καταλάβουμε ότι είναι έτοιμες θα πρέπει να ελέγξουμε αν ξεκολλάνε εύκολα και αν έχουν στεγνώσει! Στην ουσία αυτό που θέλουμε είναι να στεγνώσουν! Καλό είναι όταν σβήσουμε το φούρνο να τις αφήσουμε μέσα με λίγο ανοιχτή την πόρτα για να στεγνώσουν καλά όλο το βράδυ.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:

Συναρμολόγηση κάνουμε λίγο πριν σερβίρουμε το γλυκό.

Παίρνουμε τις μαρέγκες ,βάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής(κρύα) μέχρι επάνω και έπειτα προσθέτουμε τη σαντιγί, αν την έχουμε επιλέξει! Τελευταία βάζουμε τη μαρμελάδα φράουλα!

 

 

 

 

Πάβλοβα με κρέμα πατισερί- Ιδανικό κέρασμα για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι - evicita.gr

evicita

Γεια σας, ονομάζομαι Εύα ( … για πολλούς πλέον Εvicita) και σας καλωσορίζω στο blog μου…Να ξέρετε ότι για μένα το food blog μου, είναι το δεύτερο σπιτάκι μου… οπότε καλώς ήρθατε!! Παρακαλώ με το δεξί…

2 Σχόλια

evicita2 έτη ago

Δεν χτυπήθηκε αρκετά η ζάχαρη ώστε να ομογενοποιηθει με το ασπράδι.

Όλγα Μαυροκορδοπούλου2 έτη ago

Οι περισσότερες μαρέγκες λίγο αφού τις έβαλα στον προθερμασμένο φούρνο ξάπλωσαν. Γιατί μπορεί να έγινε αυτό;;;;

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!