Η κρέμα Ζαχαροπλαστικής  είναι μία απο τις πιο βασικές κρέμες στη ζαχαροπλαστική! Πολλοί θα την έχετε ακούσει και ως κρέμα πατισερί!Ειναι πολύ νόστιμη και τη συναντάμε σε πολλά γλυκά όπως μιλφέιγ,εκλαίρ,τρίγωνα πανοράματος και πολλά άλλα.

Η παρασκευή της είναι πολύ απλή αρκει να προσέξετε τη θερμοκρασία  της κρέμας.Πρακτικά,να μην σας καεί το γάλα ή η κρέμα γιατι θα πάρει άρωμα καμένου.

ΥΛΙΚΑ:

  •  3 κρόκοι αυγών
  • 125 γρ.άχνη ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 500 ml γάλα
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 50 γρ. βούτυρο

Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την άχνη και σταδιακά προσθέτουμε το κορν φλάουρ..

_DSC1150Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια και έπειτα προσθέτουμε το 1/4 απο αυτό στο μείγμα των αυγών..

_DSC1152Κατόπιν επιστρέφουμε πάλι το μείγμα στο υπόλοιπο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα!Στο τέλος βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως και να ενσωματωθεί στην κρέμα (εκτός φωτιάς).

Κρέμα πατισερί

Βάζουμε σε ένα μπολ και καλύπτουμε με μεβράνη ακουμπώντας την κρέμα για να μην κάνει κρούστα! Κρέμα πατισερί

Τη χρησιμοποιούμε όταν κρυώσει…