Κρέμα ζαχαροπλαστικής!

Η κρέμα Ζαχαροπλαστικής  είναι μία από τις πιο βασικές κρέμες στη ζαχαροπλαστική! Πολλοί θα την έχετε ακούσει και ως κρέμα πατισερί!Είναι πολύ νόστιμη και τη συναντάμε σε πολλά γλυκά όπως μιλφέιγ,εκλαίρ,τρίγωνα πανοράματος και πολλά άλλα.

Η παρασκευή της είναι πολύ απλή αρκεί να προσέξετε τη θερμοκρασία  της κρέμας.Πρακτικά,να μην σας καεί το γάλα ή η κρέμα γιατί θα πάρει άρωμα καμένου.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ: Υπέροχη τραγανή βάση τάρτας, για να την γεμίσετε με κρέμα πατισερί!

ΥΛΙΚΑ:

  •  3 κρόκοι αυγών
  • 125 γρ.άχνη ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 500 ml γάλα
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 50 γρ. βούτυρο

Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν και κατόπιν προσθέτουμε το κορν φλάουρ..

_DSC1150Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια και έπειτα προσθέτουμε το 1/4 απο αυτό στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς.

_DSC1152Κατόπιν, επιστρέφουμε πάλι το μείγμα στο υπόλοιπο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα! Στο τέλος, βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως και να ενσωματωθεί στην κρέμα (εκτός φωτιάς).

Κρέμα πατισερί

Βάζουμε σε ένα μπολ και καλύπτουμε με μεβράνη ακουμπώντας την κρέμα για να μην κάνει κρούστα!

Κρέμα πατισερί

Όταν κρυώσει, την αφρατεύουμε με έναν αυγοδάρτη και έπειτα την χρησιμοποιούμε.

 

Κρέμα ζαχαροπλαστικής (κρέμα πατισερί) - evicita.gr

 

Post a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *