Πληκτρολογήστε τη συνταγή ή το υλικό για αναζήτηση:
Η κρέμα Ζαχαροπλαστικής είναι μία από τις πιο βασικές κρέμες στη ζαχαροπλαστική! Πολλοί θα την έχετε ακούσει και ως κρέμα πατισερί!Είναι πολύ νόστιμη και τη συναντάμε σε πολλά γλυκά όπως μιλφέιγ,εκλαίρ,τρίγωνα πανοράματος και πολλά άλλα.
Η παρασκευή της είναι πολύ απλή αρκεί να προσέξετε τη θερμοκρασία της κρέμας.Πρακτικά,να μην σας καεί το γάλα ή η κρέμα γιατί θα πάρει άρωμα καμένου.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν και κατόπιν προσθέτουμε το κορν φλάουρ..
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια και έπειτα προσθέτουμε το 1/4 απο αυτό στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς.
Κατόπιν, επιστρέφουμε πάλι το μείγμα στο υπόλοιπο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα! Στο τέλος, βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως και να ενσωματωθεί στην κρέμα (εκτός φωτιάς).
Βάζουμε σε ένα μπολ και καλύπτουμε με μεβράνη ακουμπώντας την κρέμα για να μην κάνει κρούστα!
Όταν κρυώσει, την αφρατεύουμε με έναν αυγοδάρτη και έπειτα την χρησιμοποιούμε.
Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…
Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!
0 Σχόλια