Πληκτρολογήστε τη συνταγή ή το υλικό για αναζήτηση:
Αν θέλεις να κάνεις ένα απολαυστικό brunch πρέπει οπωσδήποτε να έχεις στο τραπέζι σου ομελέτα! Δεν είθισται brunch χωρίς ομελέτα!
Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ πάντα αντιμετώπιζα πρόβλημα όποτε πήγαινα να κάνω ομελέτα, πόσο μάλλον σε σχήμα πούρου! Το πιο σύνηθες πρόβλημα που αντιμετώπιζα ήταν να κολλάει στο τηγάνι, εννοείται αντικολλητικό!! Το αποτέλεσμα πάντα ήταν καταστροφικό και οπτικά δεν θύμιζε σε τίποτα ομελέτα! Άσε που το τηγάνι έπρεπε να το τρίψω καλά για να φύγει οτιδήποτε κολλημένο είχε! Κοινώς αποτυχία!
Ο φούρνος για μένα ήταν πάντα μια καλή επιλογή αλλά μου φαινόταν αδύνατο για μία ομελετίτσα να ανοίγω ολοκληρο φούρνο, να περιμένω να προθερμανθεί και μαζί με αυτόν να “υπερθερμαίνομαι” και εγώ τις μέρες του καλοκαιριού! Οπότε απορρίφθηκε αυτή η ιδέα!
Έτσι, σιγά σιγά απορρίπτοντας άλλους τρόπους, γεννήθηκε η ιδέα για φοβερή ομελέτα! Με τον τρόπο που σας δείχνω παρακάτω μπορείτε να φτιάξετε ομελέτα πολύ εύκολα, πολύ γρήγορα, χωρίς περιττά λάδια, χωρίς τηγάνισμα, χωρίς φούρνο, χωρίς να κολλάει!
Η συνταγή είναι ενδεικτική, μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε υλικό σας αρέσει, πέρα από τα αυγά!
Και αν θελετε να συνδυάσετε φοβερό ψωμί του τόστ μόνο με μέλι, σας έχω καταπληκτική συνταγή!
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βάζουμε λίγο νερό και από πάνω μία λαδόκολλα.
Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη γαλοπούλα, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και αν θέλουμε ελάχιστο λάδι. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν λίγο.
Όποτε χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο νερό!
Κατόπιν, με ένα πιρούνι χτυπάμε τα αυγά σε ένα πιάτο και αλατοπιπερώνουμε. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι, πάνω από τη λαδόκολλα. Με μία ξύλινη κουτάλα χαράσουμε την ομελέτα δημιουργώντας κενά ενώ ταυτόχρονα συμπληρώνουμε από πάνω με ωμό αυγό.
Όποτε χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο νερό! Στο τέλος, προσθέτουμε το κασέρι! Όταν ψηθεί, ρολάρουμε την ομελέτα απλά τραβώντας τη λαδόκολλα από τη μία πλευρά στην άλλη!
Έτοιμη!
Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…
Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!
1 Σχόλιο
Σάκης3 έτη ago
Πολύ καλή ιδέα. Γίνεται ελαφριά.