Θρεπτικές Μπάρες με ταχίνι!!
Τις περισσότερες φορές ακούω από πολλούς να λένε “μα γιατί δεν μου πετυχαίνουν οι μπάρες?”Το συχνότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι ότι δεν αποκτούν ομοιομορφία και δεν δένουν όλα τα υλικά με αποτέλεσμα να διαλύονται όταν τις κόβουν!Για κάθε πρόβλημα υπάρχει και μία λύση ,έλεγε κάποιος σοφός, και η λύση είναι εδώ!Αυτή η μπάρα εκτός του ότι είναι πολύ νόστιμη και γεμάτη ενέργεια σας εγγυώμαι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποτύχει!!
ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ: ΜΠΑΡΕΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
Στη συνταγή παρακάτω μπορείτε να αντικαταστήσετε τους ξηρούς καρπούς με αυτούς που σας αρέσουν!Το ταχίνι που χρησιμοποίησα είναι ολικής αλέσεως φρεσκοκομμένο από ένα ταξίδι μου στην Κομοτηνή….μάστερ στο είδος!Ταιριάζει απόλυτα με τα υπόλοιπα υλικά!Όσο για την ποσότητα του μελιού για μένα αυτή η δόση είναι ότι πρέπει.Δοκιμάστε αρχικά με αυτή τη συνταγή και προσαρμόστε τις μπάρες ανάλογα με τα γούστα σας!
ΥΛΙΚΑ:
350γρ. ταχίνι ολικής αλέσεως
150γρ. μέλι
125γρ. κουβερτούρα(την οποία λιώνουμε σε μπέν μαρί)
100γρ βρώμη
50γρ. αμύγδαλα
50 γρ. φουντούκια
50 γρ. καρύδια
3 σύκα ή δαμάσκηνα αποξηραμένα σε κομμάτια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ βάζουμε το ταχίνι και το μέλι.Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.Το μείγμα θα γίνει πιο πηχτό.
Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα…
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν…
Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς,τη βρώμη και τα σύκα.Αν θέλετε μπορείτε να ψιλοκόψετε τους ξηρούς καρπούς.Ανακατεύουμε μέχρι να σκορπιστούν παντού οι ξηροί καρποί.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψάκι με λαδόκολλα περίπου 20 εκ. και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.Περίπου 2-3 ώρες.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια ..
τυλίγουμε σε κομματάκια λαδόκολλας…
Συντηρούμε στο ψυγείο.
Καλή απόλαυση!
8 comments for “Θρεπτικές Μπάρες με ταχίνι!!”