Θρεπτικές Μπάρες με ταχίνι!!

Τις περισσότερες φορές ακούω από πολλούς να λένε “μα γιατί δεν μου πετυχαίνουν οι μπάρες?”Το συχνότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι ότι δεν αποκτούν ομοιομορφία και δεν δένουν όλα τα υλικά με αποτέλεσμα να διαλύονται όταν τις κόβουν!Για κάθε πρόβλημα υπάρχει και μία λύση ,έλεγε κάποιος σοφός, και η λύση είναι εδώ!Αυτή η μπάρα εκτός του ότι είναι πολύ νόστιμη και γεμάτη ενέργεια σας εγγυώμαι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποτύχει!!

ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ: ΜΠΑΡΕΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

Στη συνταγή παρακάτω μπορείτε να αντικαταστήσετε τους ξηρούς καρπούς με αυτούς που σας αρέσουν!Το ταχίνι που χρησιμοποίησα είναι ολικής αλέσεως  φρεσκοκομμένο από ένα ταξίδι μου στην Κομοτηνή….μάστερ στο είδος!Ταιριάζει απόλυτα  με τα υπόλοιπα υλικά!Όσο για την ποσότητα του μελιού για μένα αυτή η δόση είναι ότι πρέπει.Δοκιμάστε  αρχικά με αυτή τη συνταγή και προσαρμόστε  τις μπάρες ανάλογα με τα γούστα σας!

ΥΛΙΚΑ:

350γρ. ταχίνι ολικής αλέσεως

150γρ. μέλι

125γρ. κουβερτούρα(την οποία λιώνουμε σε μπέν μαρί)

100γρ βρώμη

50γρ. αμύγδαλα

50 γρ. φουντούκια

50 γρ. καρύδια

3 σύκα ή δαμάσκηνα αποξηραμένα σε κομμάτια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπολ βάζουμε το ταχίνι και το μέλι.Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.Το μείγμα θα γίνει πιο πηχτό.

 Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα…

 Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν…

 Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς,τη βρώμη και τα σύκα.Αν θέλετε μπορείτε να ψιλοκόψετε τους ξηρούς καρπούς.Ανακατεύουμε μέχρι να σκορπιστούν παντού οι ξηροί καρποί.

 Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψάκι με λαδόκολλα περίπου 20 εκ.  και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.Περίπου 2-3 ώρες.

 Κόβουμε σε μικρά κομμάτια ..

 τυλίγουμε σε κομματάκια λαδόκολλας…

Συντηρούμε στο ψυγείο.

σχολικά σνακ

 Καλή απόλαυση!

8 comments for “Θρεπτικές Μπάρες με ταχίνι!!

  1. evicita
    03 Μαρτίου, 2023

    Ίσως αν βάζετε λίγο παραπάνω βρώμη ή σοκολάτα θα βοηθούσε ωστε να είναι πιο σφιχτές οι μπάρες.

  2. ΕΛΕΝΑ
    03 Μαρτίου, 2023

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΤΙΣ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ, ΕΚΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΚΟΛΛΟΔΕΣ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΩ ΕΚΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ??

  3. evicita
    07 Φεβρουαρίου, 2021

    Πολυ καλη ιδέα και η αγαυη.Σ’ευχαριστώ για το σχόλιο ☺

  4. Ολγα Τάσση
    07 Φεβρουαρίου, 2021

    Ευχαριστώ πολύ για την τελεια συνταγή. Την φτιάχνω συχνά για τον αντρα μου που έχει διαβήτη τύπου 2. Αλλα τις απολαμβάνω κι εγώ
    Αντί για μέλι εγω βαζω Αγαύη που εχει πολυ χαμηλό γλυκαιμικο δεικτη.

  5. evicita
    09 Ιανουαρίου, 2021

    Σ’ευχαριστώ πολυ☺.

  6. <a href="http://Facebook" class="url" rel="ugc external nofollow">Αριστέα Μπατζο</a>
    09 Ιανουαρίου, 2021

    Της φτιάχνω αυτές τις μπάρες εδώ και δύο χρόνια είναι τέλειες

  7. evicita
    15 Μαρτίου, 2019

    😉

  8. Μυροφόρα
    14 Μαρτίου, 2019

    Λαχταριστές και με συνοχή! Μιαμ!

    Attachment

Post a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *