Μπάρες αμυγδάλου χωρίς ψήσιμο!!!
Τις τελευταίες μέρες κάτι έχω πάθει με τους ξηρούς καρπούς και κυρίως τα αμύγδαλα!Τα βάζω σε γλυκά,τα κάνω γάλα (αμυγδαλόγαλα) και ότι κατεβάζει ο νους μου το κάνω πράξη!Άλλωστε ο αυθορμητισμός είναι χαρακτηριστικό του εαυτού μου!Η αλήθεια είναι πως όταν κολλάω με ένα συστατικό το δοκιμάζω σε όλες του τις μορφές!Έτσι λοιπόν αγαπημένε αναγνώστη αφού έκανα όλες τις απόπειρες με το αμύγδαλο άφησα μία για το τέλος!Μπάρες αμυγδάλου χωρίς ψήσιμο!
ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ: ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ
Σούπερ υγιεινή,γευστική μπάρα!Θα μπορούσαμε να την κάνουμε και τρουφάκια!Είναι τόσο εύκολη και νόστιμη επιλογή που λύνει τα χέρια όταν θέλουμε να κάνουμε ένα γρήγορο κέρασμα!
ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ
Τη συνταγή την έχω δοκιμάσει σε δύο διαφορετικά μούλτι και το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό. Στο καλό μούλτι κατάφερα και άλεσα τις σταφίδες μαζι με τη βρώμη και το κακάο με αποτέλεσμα να γίνει κολλώδες το μείγμα και να ενωθεί εύκολα με τα αμύγδαλα. Στο δεύτερο μούλτι δεν έγινε αυτό γιατί δεν ελιωσαν οι σταφίδες μου. Δεν πτοούμαστε όμως! Υπάρχει λύση και για το ένα και για το άλλο! Αν δεν γίνει το μείγμα κολλώδες απλά βάζουμε την λιωμένη κουβερτούρα μέσα στο μείγμα αντί από πάνω.
ΥΛΙΚΑ:
- 200 γρ. αμύγδαλα ανάλατα,ωμά
- 100 γρ . σταφίδες μαύρες
- 2 κ.γ. κακάο
- 50 γρ. βρώμη
- 1 κ.σ λάδι καρύδας
- 1 κ.γ. μέλι
- 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μούλτι(πολυκόφτη) τα αμύγδαλα και τα ψιλοκόβουμε.Τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε στο μούλτι τις σταφίδες,τη βρώμη και το κακάο. Αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τοποθετούμε στο μπολ με τα αμύγδαλα. Αφού ανακατέψουμε με τα χέρια βάζουμε το μείγμα στο μούλτι σε δύο δόσεις κ αλέθουμε μέχρι να γίνουν μία μάζα.Τοποθετούμε πάλι στο μπολ.
Ρίχνουμε στο μπολ το μέλι,το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε με το χέρι. Πιέζουμε το μείγμα ώστε να ενωθούν τα υλικά.
Παίρνουμε το ταψί μας,βάζουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα .Πιέζουμε με το χέρι ή ένα κουτάλι μέχρι να απλωθεί παντού.Κλείνουμε απο πάνω με τη λαδόκολλα που περισσεύει και βάζουμε στο ψυγείο!
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί(μία κατσαρόλα που βράζει και από πάνω ένα μεταλλικό μπολ. Μέσα στο μπολ βάζουμε τη σοκολάτα)
Βγάζουμε τις μπάρες αμυγδάλου από το ψυγείο και περιχύνουμε με τη σοκολάτα. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο. Ελέγχουμε ανα διαστήματα τη σοκολάτα για να την κόψουμε σε κομμάτια πριν σφίξει τελείως ώστε να κοπεί τέλεια, χωρίς σπασίματα!
Τέλος, αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου πήξει η σοκολάτα.
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τοποθετούμε ενδιάμεσα καινούρια για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
miammmmm….