Πληκτρολογήστε τη συνταγή ή το υλικό για αναζήτηση:
Χατσαπούρι έχεις φάει ποτέ;;; Τώρα εσύ μπορεί να αναρωτιέσαι τι είναι αυτο το χατσαπούρι που το λες και γεμίζει το στόμα σου! Χ-Α-Τ-Σ-Α-Π-Ο-Υ-Ρ-Ι ! Για σενα, λοιπόν, που δεν ξέρεις τι είναι το χατσαπούρι θα σου εξηγήσω ευθύς αμέσως!
Το χατσαπούρι είναι μία παραδοσιακή γεωργιανή πιτούλα που γίνεται στο τηγάνι! Μη φανταστείς ότι τηγανίζεται σε μπόλικο λάδι! Σε καμία περίπτωση και αυτό είναι που μου αρέσει! Ιδανικά την ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το οποίο αν θέλουμε αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο πριν ψήσουμε τις πίτες. Τις συγκεκριμένες πίτες τις έχω ψήσει και στο φούρνο αλλά πίστεψέ με δεν έχουν καμία σχέση με το κλασικό χατσαπούρι που ξέρω!
Η πιο συνηθισμένη γέμιση της πίτας είναι με τυρί, ωστόσο μπορείς να τη βρεις και με άλλες γεμίσεις όπως κοτόπουλο, πατάτα, κασέρια, κιμά κλπ. (τα έχω δοκιμάσει όλα από το μαγαζί που τις πουλάει!!!)
Η γνωριμία μου με το χατσαπούρι έγινε σ’ ένα μαγαζί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης . Ήταν έρωτας με την πρώτη δαγκωνιά! Έκτοτε κάθε φορά που βρίσκομαι στο κέντρο έχουμε μία τετ α τετ συνάντηση με αυτή την λαχταριστή πιτούλα!
Όπως θα ξέρεις κάθε φορά που ενθουσιάζομαι με κάτι ψάχνω διακαώς τη συνταγή και τον τρόπο ώστε να το απολαμβάνω και εγώ στο σπίτι μου όποτε το λαχταράω. Αφού έκανα την ερευνά μου, έμαθα, ανέλυσα, δοκίμασα…..κατέληξα στην παρακάτω συνταγή που πλησιάζει αρκετά σε αυτό που έφαγα!
Σχετικές συνταγές:
κυπριακή πίτα, τις γεμίζεις με ότι λαχταράς!
χειροποιητο φύλλο σφολιάτα, πολύ εύκολο!
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά. Σ ένα μεγαλύτερο μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μία λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε τη μαγιά, το γάλα, το αυγό, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργήσουμε ένα ωραίο ελαστικό ζυμάρι. Καλύπτουμε με μεμβράνη το μπολ και αφήνουμε σε ζεστούτσικο μέρος να φουσκώσει.
Εν τω μεταξύ κάνουμε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δέκα περίπου κομμάτια. Παίρνουμε ένα ένα ζυμαράκι και το ανοίγουμε (δισκάκι). Βάζουμε γέμιση και ενώνουμε τις άκρες, σαν πουγκί. Κατόπιν, το γυρνάμε ανάποδα και το ανοίγουμε με τον πλάστη. προσέχουμε να μην είναι πολύ χοντρό γιατι θα φουσκώσει στο ψήσιμο. Υπάρχει και βίντεο για περισσότερες λεπτομέρειες.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Αν θέλουμε μπορούμε να αλείψουμε με μια σταγόνα ελαιόλαδο. Βάζουμε μία μία τις πιτούλες και ψήνουμε για 3-4 λεπτά περίπου την κάθε πλευρά!
Τις συγκεκριμένες πίτες τις έχω ψήσει και στο φούρνο αλλά πίστεψε με δεν έχουν καμία σχέση με το κλασικό χατσαπούρι που ξέρω!
Ιδανικά το χατσαπούρι τρώγεται ζεστό.
Καλή όρεξη!!
Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…
Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!
0 Σχόλια