Κέικ καρότου ρολό!

 

Κέικ καρότου ρολό

Το carrot cake  είναι ένα φανταστικό, ζουμερό κέικ….όμως το carrot cake ρολό πάει σε άλλο επίπεδο τη συνταγή αυτή!

Δεν θα χρειαστεί να πω πολλά!

Αν η ζωή σου δώσει carrot cake ρολό, μην το προσπεράσεις!

ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΕΙΚ: 

Έχεις μήλα; Φτιάξε ένα σούπερ αφράτο κέικ!

 

 

ΥΛΙΚΑ
  • 160 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1/4 κ.γ. τζίντζερ
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 3 αυγά
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. καρότο τριμμένο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. άχνη
  • 250 γρ. κρέμα τυριού
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα,τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά με έναν αυγοδάρτη. Κατόπιν, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι, ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη και στο τέλος ρίχνουμε τα τριμμένα καρότα.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα (περίπου 30 x 40) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, περίπου για 15 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το τυλίγουμε κατευθείαν σε ρολό, μαζί με τη λαδόκολλα. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

ΚΡΕΜΑ

Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει και στο τέλος βάζουμε την κρέμα τυριού. Αφρατεύουμε για λίγο ακόμα.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Ανοίγουμε το ρολό, αφού κρυώσει, βγάζουμε τη λαδόκολλα και βάζουμε την κρέμα σε όλη την επιφάνεια του κέικ. Κατόπιν, τυλίγουμε ξανά το ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα.

Πριν  σερβίρουμε το κέικ καρότου ρολό, το αφήνουμε έξω μια-δυο ώρες να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Post a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *