Cheesecake με Nutella!

Φτιαγμένο με κρεμώδη γέμιση σοκολάτας και βάση από τραγανό μπισκότο, αυτό το cheesecake με nutella είναι ο τέλειος τρόπος για να γιορτάσεις την παγκόσμια ημέρα nutella (5 Φεβρουαρίου)!

Η nutella είναι ένα από τα πιο αγαπημένα αλείμματα φουντουκιού-σοκολάτας και το cheesecake είναι ένα δημοφιλές επιδόρπιο. Είναι και τα δύο εύκολα στην παρασκευή τους, ωστόσο χρειάζεται μία γαστρονομική ιδέα για να συνδυάσεις αυτά τα δύο επιδόρπια σε μία μπουκιά και να δημιουργηθεί η απόλυτη γεύση! Για να είμαι ειλικρινής, ποτέ δεν πίστευα ότι θα απολάμβανα κάτι με nutella περισσότερο από την τυπική της μορφή! Έκανα λάθος όταν αποφάσισα να δοκιμάσω κάτι καινούργιο και να ακολουθήσω το πάθος μου στο να φτιάχνω σοκολατένιους, και όχι μόνο, πειρασμούς! Και μιας που ανέφερα τη λέξη πάθος… μέρες που έρχονται (Αγίου Βαλεντίνου) σου συνιστώ να φτιάξεις αυτά τα λαχταριστά cheesecake nutella σε ατομικές μερίδες και να τα απολαύσεις με το ταίρι σου!

Με ανάλογη βάση μπισκότου σου προτείνω την παρακάτω συνταγή

Καταπληκτικό banoffee! Γίνεται πολύ εύκολα και με λίγα υλικά!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 12-14 Cheesecakes με nutella
  • 250 γρ. μπισκότα digestive
  • 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. κρέμα τυριού
  • 50 γρ. άχνη + 50 γρ. άχνη για την κρέμα γάλακτος
  • 130 γρ. nutella
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλέθουμε  τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Κατόπιν, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθεί με τα μπισκότα.

Βάζουμε μία κουταλιά από το μείγμα στις θήκες μάφιν, στις οποίες έχουμε  βάλει χάρτινες θήκες. Με ένα κουτάλι πιέζουμε το μπισκότο μέχρι να γίνει συμπαγές. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε την κρέμα.

Σε ένα μπολ με έναν αυγοδάρτη αφρατεύουμε την κρέμα τυριού και προσθέτουμε την άχνη και τη nutella. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, την υπόλοιπη άχνη (50 γρ.) και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε μέχρι να σφίξει και να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε 250 γρ. απο τη σαντιγί στο μείγμα με την κρέμα τυριού. Ανακατεύουμε απαλά με μια  σπάτουλα.

Γεμίζουμε τις θήκες μάφιν και βάζουμε αυτή τη φορά στην κατάψυξη. Αυτό το κάνουμε για να μπορέσουμε να αφαιρέσουμε εύκολα τις χάρτινες θήκες. Διακοσμούμε με σαντιγί και διατηρούμε τα ατομικά cheesecake nutella στο ψυγείο!

world nutella day!

 

 

evicita

Γεια σας, ονομάζομαι Εύα ( … για πολλούς πλέον Εvicita) και σας καλωσορίζω στο blog μου…Να ξέρετε ότι για μένα το food blog μου, είναι το δεύτερο σπιτάκι μου… οπότε καλώς ήρθατε!! Παρακαλώ με το δεξί…

2 Σχόλια

evicita2 έτη ago

Για τον μόνο λόγο που τα βάζουμε κατάψυξη για λίγο είναι για να βγάλουμε εύκολα το χαρτάκι. Μετά τα διατηρούμε ψυγείο για να είναι κρεμώδης η υφή.Ωστοσο, αν για παράδειγμα κάνουμε σε ατομικά ποτηράκια το cheesecake παραλείπουμε το στάδιο της κατάψυξης. Στην κατάψυξη μπορούμε να τα διατηρήσουμε χωρίς τη σαντιγί. Στο ψυγείο μπορούμε να τα έχουμε έτοιμα με τη σαντιγί.

Όλγα Μαυροκορδοπούλου2 έτη ago

Πολύ ενδιαφερουσα φαινεται η συνταγη. Απλά θα ήθελα μια διευκρίνιση. Τα βάζουμε κατάψυξη να παγώσουν και μετά τα βγάζουμε και τα διατηρουμε στο ψυγειο μέχρι να τα καταναλώσουμε ή μπορουμε να τα αφησουμε και στην καταψυξη και οποτε θελουμε να βγαζουμε ενα; Επίσης πότε θα βαλουμε απο πανω τη σαντιγι; Λίγο πριν το φάμε ή μπορουμε να τα εχουμε ετσι ετοιμα και με τη σαντιγι στο ψυγειο ή στην καταψυξη;

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!