Πληκτρολογήστε τη συνταγή ή το υλικό για αναζήτηση:
Αλμυρά muffins έχεις ξαναδεί στο σάιτ. Άσε με να σου θυμήσω….Εκείνα τα τέλεια και εύκολα τυροκεκάκια με γιαούρτι που δεν χρειάζεσαι καν ζυγαριά! Σήμερα σου έχω άλλο ένα είδος αλμυρού κέικ με υπέροχα λαχανικά για να ταΐζεις τα παιδάκια σου, ακόμα και τα παιδιά που δεν αγαπούν τα λαχανικά.
Επειδή πολλά παιδάκια δεν τρώνε κάτι αν δεν τους αρέσει στην όψη, προτείνω τα λαχανικά να τα βάλετε όλα στο μούλτι και να τα κόψετε πολύύύ μικρά για να μην τα βλέπουν.
Τα χάρτινα λεπτά φορμάκια στην συγκεκριμένη συνταγή δεν ενδείκνυνται διότι κολλάνε και αχρηστεύεται το μισό muffin. Μόνο αν τα αφήσετε μία μέρα θα βγουν σχετικά πιο εύκολα.Προτιμήστε τα φορμάκια που είναι πιο σκληρά και στέκονται από μόνας τους ή απλά βουτυρώστε- αλευρώστε τις θήκες μάφιν απο ένα σκεύος. Κατόπιν, όταν τα σερβίρετε βάλτε τα μέσα σε χάρτινες θήκες!
ΥΛΙΚΑ: Για 12-14 μαφινς
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τρίβουμε στην πολύ λεπτή πλευρά του τρίφτη το καρότο. Βάζουμε στο μούλτι την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια και το μπρόκολο και τα ψιλοκόβουμε.Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό,το κεφίρ, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη.
Ρίχνουμε τη φέτα, αφού την τρίψουμε με τα χέρια μας, το καρότο, την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια και το μπρόκολο. Στο τέλος, ρίχνουμε το αλευρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Μοιράζουμε το μείγμα σε θήκες μάφιν, με ένα κουτάλι.
Ψήνουμε τα αλμυρά muffins σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 25 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
Όταν κρυώσουν τα αποθηκεύουμε σε ταπερ που κλείνει αεροστεγώς!
Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…
Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!
0 Σχόλια