Πληκτρολογήστε τη συνταγή ή το υλικό για αναζήτηση:
Νοέμβρης μήνας και οι γάμοι καλά κρατούν!Η αλήθεια είναι πως τώρα είναι η καλύτερη περίοδος για γάμο.Το γιατι ,νομίζω, δεν είναι ώρα να το αναλύσω και για αυτό δεν θα επεκταθώ!Θα μπω όμως στη διαδικασία να αναλύσω την τούρτα που βλέπετε πιο πάνω και συγκεκριμένα το παντεσπάνι με το οποίο φτιάχτηκε.
Μία νυφούλα μας, λοιπόν, παντρεύεται και οι καλές της φίλες θέλησαν να της κάνουν έκπληξη μία τούρτα.Κάτι πέρα από τα συνηθισμένα!Έτσι λοιπόν χωρίς να έχω ιδέα για το νυφικό της…της ‘εραψα’ ένα δικό μου!!Με αφορμή αυτή την τούρτα θα σας δείξω πως να κάνετε ένα αφράτο σοκολατένιο παντεσπάνι!
Το συγκεκριμένο είναι πολύ εύκολο.Αυτό που χρειάζεται είναι πολύ καλό χτύπημα τα αυγά και βέβαια να είναι σε θερμοκρασία δωματίου!Το κακάο το αραιώνουμε σε χλιαρό προς κρύο νερό.Ξέρω ότι είναι σχετικά δύσκολο να ανακατευτεί σε κρύο νερό γι’ αυτό το λόγο βάζουμε χλιαρό.Προσέχουμε όμως να μην είναι πολύ ζεστό!Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα μέχρι να πάρει μορφή πηχτού σιροπιού.Επιπλέον,μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κακάο με στιγμιαίο καφέ.Μία γεύση που αρέσει στα μεγάλα “παιδάκια”.
Και επειδή όσο μεγαλώνουμε εξελισσόμαστε, σε άλλο ποστ θα βρείτε το παντεσπάνι ένα level πιο πάνω (ίσως και πολλά level) με όλες τις αναλυτικές οδηγίες για δική σας διευκόλυνση! Δοκιμάστε και την άλλη συνταγή με το σοκολατένιο παντεσπάνι με όλες τις λεπτομέρειες για δοσολογίες, άτομα κλπ.
Στη φωτογραφία (ακριβώς από πάνω) έκανα το παντεσπάνι και το έψησα σε ταψί στρόγγυλο διάμετρο 28 εκ.Το έκοψα σε τρία μέρη και ενδιάμεσα έβαλα γλάσο σοκολάτας.
ΥΛΙΚΑ:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν.Σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε το διαλυμένο κακάο και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking.Προσθέτουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε τα στέρεα υλικά σαν βροχή στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ από κάτω προς τα πάνω προσέχοντας να μη φύγει ο αέρας!Να πω την αλήθεια το συγκεκριμένο στάδιο το έχω κάνει και στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και δεν έχει πάθει τίποτα!
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε και ρίχνουμε το μείγμα.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 30-40 λεπτά.Όχι παραπάνω!
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα(με το ταψί).Μέτα από 15 λεπτά το βγάζουμε απο το ταψί και το αφήνουμε στη σχάρα μέχρι να κρυώσει καλά.Αν δεν το χρησιμοποιήσουμε την ίδια μέρα ,το τυλίγουμε με μεμβράνη και έπειτα σε μία σακούλα.
Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…
Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!
3 Σχόλια
Παναγιώτης2 έτη ago
Ωωωωωω τι ωραίο θα το κάνω
evicita4 έτη ago
Φαίνεται υπέροχο!μπράβο σου! Σ’ευχαριστώ κ για τα καλα σου λόγια!
Λίνα4 έτη ago
Πολλά Μπράβο για την συνταγή!!! Την χρησιμοποίησα για επαγγελματικούς σκοπούς. Το παντεσπάνι ήταν τέλειο, μύριζε υπέροχα καθώς ψηνόταν, οι χρόνοι ακριβώς όπως ηταν γραμμένοι. Το χρησιμοποίησα σε τούρτα κρέμα φιστίκι και δοκίμασα να του βάλω σιρόπι λάιμ. Πολύ καλό! Εύκολα διαχειρίσιμο παντεσπάνι, κρατάει μια ελαστικότητα που βοηθάει και δεν είχε κανένα πρόβλημα με το σιρόπι. Επίσης ξεκολλάει απ τα τοιχώματα αλλα στον πάτο έβαλα ένα κομμάτι λαδόκολλα.
Επισυνάπτω φώτο σε τετράγωτο ταψί 25εκ. Και ύψος 10εκ.
Attachment