Valentine Cake!!!

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει…Παρ’ολο που οι ερωτευμένοι πρέπει να γιορτάζουν και να εκφράζουν την αγάπη τους κάθε μέρα,δυστυχώς τους έχουμε συμπτίξει σε ένα κουτί με κορδελίτσα το οποίο ανοίγει μόνο στις 14 Φεβρουαρίου!!!!Όχι μόνο για εκείνη τη μέρα αλλά και για όποια άλλη  νιώσετε την ανάγκη να προσφέρετε κατι γλυκό και όμορφο  στον/ην καλό/ή σας,αυτη είναι μια ωραία και πολύ εύκολη ιδέα!!!!Συνιστάται και σε μοναχικούς τύπους!!!!

ΥΛΙΚΑ:

ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗ:

250γρ. σοκολάτα λευκή

250 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική

125γρ γάλα

ΜΟΥΣ ΠΡΑΛΙΝΑ:

300γρ. κρέμα γάλακτος φυτική

4 κ.σ πραλίνα φουντουκιού

2 κρουασάν με πραλίνα

γλυκό κουταλιού βύσσινο

ΓΛΑΣΟ:

200γρ. κουβερτούρα γάλακτος

100γρ. κουβερτούρα

120 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

40 γρ. νερό

2 φύλλα ζελατίνης

35 γρ. ζάχαρη

45 γρ. γλυκόζη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε τη λευκή σοκολάτα και επειτα ρίχνουμε το γάλα αφου το έχουμε ζεστάνει!

 Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και  το αφήνουμε μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.Μέχρι τότε χτυπάμε την κρέμα γάλακτος για να γίνει σαντυγί.Ρίχνουμε τη σοκολάτα σιγά σιγα στη σαντυγί και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.

Σε ένα τσέρκι ή μία φόρμα σιλικόνης βάζουμε την κρέμα .Δεν χρειάζεται να έχει πολύ πάχος.Απλα θα καλύψουμε τον πάτο.Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να βάλουμε την κρέμα και στα τοιχώματα!

Κόβουμε το κρουασάν στη μέση και το τοποθετούμε στην κρέμα πάνω.

Βάζουμε στην κατάψυξη μεχρι να ετοιμάσουμε τη μους πραλίνα.

ΜΟΥΣ ΠΡΑΛΙΝΑ:

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και στο τέλος προσθέτουμε την πραλίνα.Ανακατεύουμε με μαρίζ.

Τοποθετούμε πάνω στη φόρμα κάποιες κουταλιές μέχρι να καλύψουμε το κρουασάν.Έπειτα βάζουμε διάσπαρτα το γλυκό κουταλιού και ξαναρίχνουμε τη μους.Τοποθετούμε κατάψυξη.

ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:

Σε ένα πιατο με κρύο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης

Σε κατσαρολάκι τοποθετούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσουν.Στραγγίζουμε με το χέρι τη ζελατίνη και τη ρίχνουμε στο κατσαρολάκι.Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βγάζουμε την τούρτα από τη φόρμα και την τοποθετούμε σε μία σχάρα με ένα ταψί απο κάτω.

Περιχύνουμε με το γλάσο.

Τοποθετούμε σε μία βάση και την βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά!Τέλος,τη στολίζουμε και την απολαμβάνουμε μόνοι μας ή με παρέα!!!!

0 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!