Blog

Τυρόπιτα «πλισέ»!

Η σημερινή τυρόπιτα είναι τόσο εύκολη και γρήγορη που αποτελεί ιδανική λύση για λιγούρες…κεράσματα ή κάτι αντίστοιχο.  Τη συγκεκριμένη  την έκανα στο πάρτυ του παιδιού μου όταν είχα ελάχιστο χρόνο για προετοιμασία! Το όνομά της μαρτυρεί και τον τρόπο εκτέλεσης! Τυρόπιτα πλισέ, διότι τα φύλλα μπαίνουν διπλωμένα «πλισέ» στο ταψί!

Πέρα όμως από τον ελάχιστο χρόνο που απαιτεί η συνταγή, είναι και πολύ νόστιμη! Να τα λέμε αυτά! Λόγω της σόδας και του γάλατος γίνεται πολύ αφράτη. Μια δοκιμή θα σας πείσει!

Δυστυχώς, δεν κατάφερα να βγάλω φώτο την πίτα όταν ψήθηκε γιατί δεν πρόλαβα! Γι’ αυτό και οι ελάχιστες φώτο σε αυτή την ανάρτηση! Θα επανέλθω όμως κάποια στιγμή με αρκετές φωτογραφίες!

ΥΛΙΚΑ:

 

  • Ένα πακέτο φύλλα κρούστας
  • 180 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 400 γρ. φέτα
  •   4 αυγά
  •  1 κούπα γάλα
  •  1 κουτάκι αναψυκτικό σόδα
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα και κάνουμε την εξής διαδικασία: Λαδώνουμε με ένα πινέλο το κάθε φύλλο κρούστας και ρίχνουμε από επάνω τη φέτα (τρίβοντάς την με τα χέρια) και την κεφαλογραβιέρα. Φροντίζουμε όλη η ποσότητα τυριών να φτάσει για όλα τα φύλλα. Έπειτα, σουρώνουμε πλισέ σπρώχνοντας απλά το φύλλο. Κάτι σαν ακορντεόν! Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί!

 

 

Αφού τελειώσουμε με όλα τα φύλλα ετοιμάζουμε το χυλό. Ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα, το πιπέρι και τη σόδα και περιχύνουμε τα φύλλα. Αφήνουμε το ταψί στην άκρη για 10 λεπτά.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου με αέρα, μέχρι να ροδίσει.

 

 

Αν σας άρεσε  αυτή η πίτα μπείτε εδώ για περισσότερες ιδέες!

 

 

evicita

Γεια σας, ονομάζομαι Εύα ( … για πολλούς πλέον Εvicita) και σας καλωσορίζω στο blog μου…Να ξέρετε ότι για μένα το food blog μου, είναι το δεύτερο σπιτάκι μου… οπότε καλώς ήρθατε!! Παρακαλώ με το δεξί…

0 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!