Τρουφάκια με ινδοκάρυδο!

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ έχω μπει για τα καλά στο κλίμα των Χριστουγέννων! Το ομολογώ… λατρεύω αυτή την περίοδο των εορτών (εγώ και αλλα 7 δισ. άνθρωποι στον πλανήτη!). Για να μην τα πολυλογώ (γιατί έχω και δουλειές με φούντες που περιμένουν) σας έχω ετοιμάσει πανεύκολα τρουφάκια σε μορφή χιονάνθρωπου! Ξέρω ότι πολλοί ψάχνετε χριστουγεννιάτικες συνταγές είτε για να κάνετε ενα δωράκι με τα χεράκια σας σε αγαπημένα πρόσωπα είτε για να στολίσετε το σπίτι σας και να το γεμίσετε με γιορτινές μυρωδιές!

Αυτή λοιπόν, η συνταγή γίνεται στο πι και φι και με μία περιποιημένη συσκευασία είμαι σίγουρη πως θα εντυπωσιάσετε τους παραλήπτες!Άλλωστε, το πιο απλό πολλές φορές όταν δίνεται απο καρδιάς γίνεται το πιο εντυπωσιακό! Αντε στην κουζίνα να φτιάξουμε μαζί τα φετινά σας καλούδια….

χιονανθρωπος

ΥΛΙΚΑ: Για περίπου 15 τρουφάκια ή 7 χιονανθρωπάκια

  • 200  γρ. ζαχαρούχο
  • 130 γρ. ινδοκάρυδο +έξτρα 2-3 κουτ.σούπας
  • 65 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε τα 130 γρ. ινδοκάρυδο στον πολυκόφτη και πατάμε το κουμπί μεμονωμένα 2-3 φορές.

_DSC2895

Σε ένα αντικολλητικό σκεύος βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα. Ζεσταίνουμε σε μέτρια  προς χαμηλή φωτιά.

_DSC2894

 

Ρίχνουμε το ινδοκάρυδο μέσα στο σκεύος με το ζαχαρούχο γάλα. Ανακτεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

_DSC2896

Βγάζουμε από τη φωτιά..

Στο τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα.Τοποθετούμε σε ένα μπολ και ζυμώνουμε ώστε να πάνε παντού τα αμύγδαλα.

_DSC2900

Αφήνουμε για 10 λεπτά το μείγμα στο ψυγείο για να μην κολλάει πολύ. Έπειτα, βγάζουμε από το ψυγείο δημιουργούμε μπαλίτσες  σε δύο μεγέθη (σώμα και κεφάλι χιονάνθρωπου). Μία σε μέγεθος καρυδιού και μία σε πιο μικρό καρύδι.Ρολάρουμε τις μπαλίτσες στο έξτρα ινδοκάρυδο.

_DSC2916

Αν θέλουμα μπορούμε να τα σερβίρουμε σε μπορφή μπαλίτσας! Τα κοινά μας τρουφάκια!

_DSC2748

Ωστόσο, λόγω εορτών θα σας παρουσιάσω και μια χριστουγεννιάτικη μορφή, αυτή του χιονάνθρωπου!

ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ

Παίρνουμε τις δύο μπαλίτσες διαφορετικού μεγέθους και τις ενώνουμε με μία οδοντογλυφίδα.

 

 

_DSC2926

Αφήνουμε λίγο χώρο στην οδοντογλυφίδα για να κρατήσει και το καπελάκι του χιονανθρωπάκου μας!

Με λίγη ζαχαρόπαστα και ένα στρόγγυλο κουπ πατ φτιάχνουμε μικρά δισκάκια για καπέλο.Προσθέτουμε απο πάνω πολύ μικρές μπαλίτσες για φουντίτσες.Απο εκεί και πέρα βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει.Για παράδειγμα εγώ για μύτη έβαλα τρούφα χρωματιστή και για μάτια ζαχαρωτά σε σχήμα μπάλας.Μπορείτε να κόψετε ζελεδάκια και να βάλετε ή ακόμα και ξηρούς καρπούς! Δημιουργείστε!

τρουφάκια

Αν σας άρεσε αυτή η ιδέα μπορείτε να βρείτε και άλλες χριστουγεννιάτικες πατώντας εδώ!

evicita

Γεια σας, ονομάζομαι Εύα ( … για πολλούς πλέον Εvicita) και σας καλωσορίζω στο blog μου…Να ξέρετε ότι για μένα το food blog μου, είναι το δεύτερο σπιτάκι μου… οπότε καλώς ήρθατε!! Παρακαλώ με το δεξί…

0 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!