Πως κάνω σκόνη παντζαριού!

Σκόνη παντζαριού

Έρχονται τα Χριστούγεννα και, όπως θα ξέρετε, το κόκκινο χρώμα κυριαρχεί!

Αν θέλετε και εσείς να χρωματίσετε με φυσικό τρόπο τις παρασκευές σας, τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς!

Πέρα από τα θρεπτικά πλεονεκτήματα που έχει η σκόνη παντζαριού, δίνει εντυπωσιακό χρώμα στις παρασκευές μας όπως στο red velvet, που κυριαρχεί τώρα τα Χριστούγεννα, σε πανκεικς, μαφινς, σούπες, ζεστά ροφήματα και οπουδήποτε αλλού μπορείτε να φανταστείτε!

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΣΚΟΝΗΣ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ

Τα παντζάρια:

  • βελτιώνουν την αρτηριακή πίεση του αίματος και την λειτουργία των αγγείων.
  • αυξάνουν την αντοχή κατά την διάρκεια της άσκησης
  • περιέχουν μία φυτική χρωστική ουσία, τη βήτα-κυανίνη, που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Είναι δηλαδή, ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία.
  • Δρα θετικά στις λειτουργίες του εγκεφάλου.
  • Διατηρεί το συκώτι υγιές.

 

 

ΥΛΙΚΑ:

  • Παντζάρια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε πολύ καλά και ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια. Τα περνάμε από τον τρίφτη (ψιλό) και κατόπιν τ’ απλώνουμε πάνω σε μία λαδόκολλα σε πολύ λεπτή στρώση.

Για να  αποξηράνουμε το παντζάρι υπάρχουν τρεις τρόποι. Ή στο φούρνο ή στον ήλιο ή στον αφυγραντήρα. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να αφυδατωθεί καλά το παντζάρι, για να μη μουχλιάσει.

Στον ήλιο συνήθως, χρειάζεται περίπου 2-3 μέρες. Εναλλακτικά στο φούρνο θέλει περίπου μία με μιάμιση ώρα στους 70 Βαθμούς κελσίου.

Κατόπιν, περνάμε το παντζάρι από τον πολυκόφτη (ιδανικά θέλει τον πολυκόφτη των μπαχαρικών) και το κάνουμε πούδρα!

Το αποθηκεύουμε σε βαζάκι και είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσουμε στις παρασκευές μας!

Post a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *