Blog

Παστέλι με μέλι, χωρίς ψήσιμο!

Το παστέλι, όπως πολλοί θα γνωρίζετε, είναι μία πολύ καλή διατροφική πηγή για τα παιδάκια μας αρκεί να μην περιέχει ζάχαρη! Εντάξει, όχι ότι θα πάθουν κάτι αν τρώνε που και που λίγη ζαχαρίτσα! Άλλωστε, όλοι ξέρουμε ότι «η δόση κάνει το δηλητήριο» γι’αυτό παιδιά όλα με μέτρο! Αφού τελείωσα με τις φιλοσοφίες ζωής ας συνεχίσω το άρθρο μου!

Έλεγα,λοιπόν, ότι το παστέλι είναι ένα θρεπτικό σνακ ειδικά αν γίνεται μόνο με μέλι! Οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από τις επιλογές μας! Έκανα πολλές απόπειρες και πάντα αντιμετώπιζα το ίδιο πρόβλημα. Ξέρετε ποιο ήταν? Το πρόβλημα ήταν ότι για να δέσει το παστέλι έπρεπε το μέλι να ψηθεί! Και ερωτώ…Γιατί να το κάνω αυτό και να χάσω όλα τα θρεπτικά συστατικά του μελιού? Και δε βάζω  ζάχαρη που θα μου βγει και πιο οικονομικά;

Ξέρετε όμως το πείσμα μου …ναι ναι αυτό που δεν με αφήνει να ησυχάσω στιγμή… δεν με άφησε και τώρα γι’αυτό και εγώ  άρχισα να το ψάχνω….Έκανα πολλές αποτυχημένες απόπειρες το ομολογώ αλλά τελικά βρέθηκε η λύση! Το καρύδι! Ένας νοστιμότατος ξηρός καρπός έδεσε υπέροχα το παστελάκι μας και δεν χρειάστηκε να ψήσω ούτε στο ελάχιστο το μέλι!

TIPS:

  • Για περισσότερη νοστιμιά μπορείτε να καβουρντίσετε λίγο το σουσάμι, να το αφήσετε να κρυώσει και έπειτα να το χρησιμοποιήσετε στη συνταγή! Προσοχή να μην το κάψετε και πικρίσει. Θέλει χαμηλή φωτιά.
  • Αντί για ξύσμα πορτοκαλιού μπορείτε να βάλετε ξύσμα λεμονιού. Όπως επίσης αν αγαπάτε το γαρύφαλλο, μπορείτε να ρίξετε έλαχιστο (στη μύτη του κουταλιού) για έξτρα άρωμα!

 

 

ΥΛΙΚΑ:

  • 400 γρ. καρύδια
  • 40 γρ. σουσάμι για γέμιση + έξτρα για επικάλυψη
  • 240 γρ. μέλι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1/2 κ.γ. κανέλα

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μούλτι ψιλοκόβουμε τα καρύδια. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το σουσάμι.

Όταν η ζύμη μας γίνει μία εύπλαστη μπάλα βάζουμε το σουσάμι (40 γρ.) και ζυμώνουμε πολύ καλά. Σε ένα άλλο μπολάκι βάζουμε έξτρα σουσάμι για επικάλυψη. Μπορούμε να δώσουμε  δύο σχήματα στο παστέλι μας. Πρώτος τρόπος, κάνουμε μικρές μπαλίτσες και τις περνάμε από το σουσάμι μέχρι να καλυφθούν από παντού.

Δεύτερος τρόπος, ανοίγουμε τη ζύμη μας σε φύλλο πάχους 0,5-1 εκ. ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες. Κατόπιν, κόβουμε με το μαχαίρι σε τετράγωνα κομμάτια και περνάμε από το σουσάμι κάθε κομμάτι μέχρι να καλυφθεί με σουσάμι.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξουν πιο πολύ. Παρόλα αυτά διατηρούνται και εκτός ψυγείου…

Περιττό να πω ….πεντανόστιμα!!!

Αν σου άρεσε αυτή η συνταγή σίγουρα θα λατρέψεις και τις μπάρες που σου έχω πατώντας εδώ

 

 

 

evicita

Γεια σας, ονομάζομαι Εύα ( … για πολλούς πλέον Εvicita) και σας καλωσορίζω στο blog μου…Να ξέρετε ότι για μένα το food blog μου, είναι το δεύτερο σπιτάκι μου… οπότε καλώς ήρθατε!! Παρακαλώ με το δεξί…

0 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!