Παντεσπάνι…αεροδρόμιο!

Πόσες φορές κάνατε παντεσπάνι ή κέικ ….σας φούσκωνε στο κέντρο και περιμετρικά το κέικ σχεδόν καιγόταν?Επιτέλους μπορείτε να χαίρεστε γιατί ακολουθώντας κατα γράμμα τις οδηγίες δεν πρόκειται να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο!!!Με τόσο απλά βήματα θα κάνετε ένα τέλειο παντεσπάνι τόσο ίσιο σαν….αεροδρόμιο!!! Χρησιμοποιήστε το άφοβα στις τούρτες σας χωρίς να χρειαστεί να κόψετε την κορυφή! Και όπως θα δείτε παρακάτω περιμετρικά είναι σα να έχει κοπεί με μαχαίρι! Στην πραγματικότητα όμως έχει βγει κατευθείαν απο το ταψί!

Το παντεσπάνι αυτό θυμίζει κέικ! Αν είστε λάτρης του “αφρού” τότε δοκιμάστε τη συνταγή με το σοκολατένιο παντεσπάνι με όλες τις λεπτομέρειες για δοσολογίες, άτομα κλπ.

Μπορείτε να δείτε και το βίντεο για το πως κόβουμε το παντεσπάνι χωρίς κλωστές, χωρίς ειδικά εργαλεία.

ΥΛΙΚΑ:για ταψάκι τετράγωνο 20 εκ.(2 παντεσπάνια)

  • 200gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200gr ζάχαρη άχνη
  • 4 αυγά
  • 1κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 200gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1κ.γ κοφτό baking powder

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καταρχήν, φροντίζουμε το βούτυρο και τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου! Πολύ βασικό!

Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και έπειτα προσθέτουμε την άχνη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει αφράτο.

 Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και τη βανιλια…

 Στο τέλος ρίχνουμε βροχή το αλεύρι κοσκινισμένο αφου το αναμειξουμε με το baking powder…Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε λαδόκολλα. Το μυστικό που θα  σώσει το κέικ σας είναι το εξής: στο φούρνο να προσθέσετε μία βρεγμένη πετσέτα γύρω γύρω από το ταψί! Και αυτό θα κάνει τη δουλειά του…

 Ψήνουμε στους 180 βαθμούς…Για να καταλάβετε ότι έχει γίνει το κέικ υπάρχουν οι εξής τρόποι!Ο πρώτος είναι όταν βάλετε  μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο και βγει στεγνή!Ο δεύτερος είναι όταν  ξεκολλήσει από τα τοιχώματα το κέικ!

Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα(με το ταψί). Μέτα από 15 λεπτά το βγάζετε απο το ταψί! Αν θέλουμε το παντεσπάνι μας να φαίνεται σιροπιασμένο ελαφρά, τυλίγουμε  με σελοφάν όσο είναι ζεστούτσικο!τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε!!!

Όπως θα δείτε παρακάτω το κέικ είναι σα να έχει κοπεί περιμετρικά! Στην πραγματικότητα δεν έχει μπεί καθόλου μαχαίρι!!!

Έτοιμο για την τούρτα μας!

evicita

Γεια σας, ονομάζομαι Εύα ( … για πολλούς πλέον Εvicita) και σας καλωσορίζω στο blog μου…Να ξέρετε ότι για μένα το food blog μου, είναι το δεύτερο σπιτάκι μου… οπότε καλώς ήρθατε!! Παρακαλώ με το δεξί…

12 Σχόλια

evicita11 μήνες ago

Στις τούρτες με κέικ συνήθως βάζουν κάποια βουτυροκρεμα ή γκανάς αφού την αφρατεψουμε.

Μαρια1 έτος ago

Γειά σας! Επειδή μου αρέσουν οι τούρτες με παντεσπάνι Κέιν αλλά δεν ξέρω τι γέμιση και τι γλασο να βάλω, έχετε καμία προταση;

evicita2 έτη ago

Περίπου διπλή δόση χρειάζεται 🙂

Μαρία2 έτη ago

Γεια σας για ένα τσέρκι τετράγωνο 26εκ και με 3στρώσεις πόση πρέπει να είναι η αναλογία των υλικών.Μήπως ξέρετε?

evicita3 έτη ago

Η συνταγή βγάζει σε ταψάκι τετράγωνο 20 εκ.2 παντεσπάνια (παχος παρομοιο με αυτά του εμπορίου). Επειδή όμως αυτό το παντεσπανι μοιάζει πιο πολυ με κέικ, σε σχέση με το σοκολατένιο που έχω σε άλλη αναρτηση, κάποιοι το προτιμουν πιο χοντρό οπότε βγάζει ένα.

Σουσάννα3 έτη ago

Η συνταγή είναι για ένα παντεσπάνι;

evicita3 έτη ago

Όταν λέμε βούτυρο εννοούμε ζωική προέλευσης. Η μαργαρίνη είναι φυτικής. 🙂

Σταυρουλα3 έτη ago

Καλησπερα σας.Γι αυτο το παντεσπανι ποιο βουτυρο ειναι καλυτερο;Φυτικης ή ζωικης προελευσης;

evicita3 έτη ago

Καλησπέρα! Θέλει περίπου 7-8 γραμμάρια μπέικιν συν το κουταλάκι που λέει η συνταγή!

Σταυρουλα3 έτη ago

Καλημερα σας.Αν δεν εχουμε αλευρι που φουσκωνει μονο του και βαλουμε αλευρι για ολες τις χρησεις,τοτε ποσο μπεικιν παουντερ πρεπει να βαλουμε;

evicita4 έτη ago

Περίπου 22-23 εκ διάμετρο! 🙂

Ελευθερία4 έτη ago

Γεια σας!γι αυτό το παντεσπάνι τι διάμετρο τσερκι στρογγυλό θα χρησιμοποιούσατε;

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!