Παντεσπάνι…αεροδρόμιο!

Πόσες φορές κάνατε παντεσπάνι ή κέικ ….σας φούσκωνε στο κέντρο και περιμετρικά το κέικ σχεδόν καιγόταν?Επιτέλους μπορείτε να χαίρεστε γιατί ακολουθώντας κατα γράμμα τις οδηγίες δεν πρόκειται να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο!!!Με τόσο απλά βήματα θα κάνετε ένα τέλειο παντεσπάνι τόσο ίσιο σαν….αεροδρόμιο!!! Χρησιμοποιήστε το άφοβα στις τούρτες σας χωρίς να χρειαστεί να κόψετε την κορυφή! Και όπως θα δείτε παρακάτω περιμετρικά είναι σα να έχει κοπεί με μαχαίρι! Στην πραγματικότητα όμως έχει βγει κατευθείαν απο το ταψί!

Το παντεσπάνι αυτό θυμίζει κέικ! Αν είστε λάτρης του “αφρού” τότε δοκιμάστε τη συνταγή με το σοκολατένιο παντεσπάνι με όλες τις λεπτομέρειες για δοσολογίες, άτομα κλπ.

Μπορείτε να δείτε και το βίντεο για το πως κόβουμε το παντεσπάνι χωρίς κλωστές, χωρίς ειδικά εργαλεία.

ΥΛΙΚΑ:για ταψάκι τετράγωνο 20 εκ.(2 παντεσπάνια)

  • 200gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200gr ζάχαρη άχνη
  • 4 αυγά
  • 1κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 200gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1κ.γ κοφτό baking powder

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καταρχήν, φροντίζουμε το βούτυρο και τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου! Πολύ βασικό!

Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και έπειτα προσθέτουμε την άχνη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει αφράτο.

 Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και τη βανιλια…

 Στο τέλος ρίχνουμε βροχή το αλεύρι κοσκινισμένο αφου το αναμειξουμε με το baking powder…Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε λαδόκολλα. Το μυστικό που θα  σώσει το κέικ σας είναι το εξής: στο φούρνο να προσθέσετε μία βρεγμένη πετσέτα γύρω γύρω από το ταψί! Και αυτό θα κάνει τη δουλειά του…

 Ψήνουμε στους 180 βαθμούς…Για να καταλάβετε ότι έχει γίνει το κέικ υπάρχουν οι εξής τρόποι!Ο πρώτος είναι όταν βάλετε  μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο και βγει στεγνή!Ο δεύτερος είναι όταν  ξεκολλήσει από τα τοιχώματα το κέικ!

Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα(με το ταψί). Μέτα από 15 λεπτά το βγάζετε απο το ταψί! Αν θέλουμε το παντεσπάνι μας να φαίνεται σιροπιασμένο ελαφρά, τυλίγουμε  με σελοφάν όσο είναι ζεστούτσικο!τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε!!!

Όπως θα δείτε παρακάτω το κέικ είναι σα να έχει κοπεί περιμετρικά! Στην πραγματικότητα δεν έχει μπεί καθόλου μαχαίρι!!!

Έτοιμο για την τούρτα μας!

12 comments for “Παντεσπάνι…αεροδρόμιο!

  1. evicita
    11 Ιουλίου, 2022

    Στις τούρτες με κέικ συνήθως βάζουν κάποια βουτυροκρεμα ή γκανάς αφού την αφρατεψουμε.

  2. Μαρια
    02 Ιουνίου, 2022

    Γειά σας! Επειδή μου αρέσουν οι τούρτες με παντεσπάνι Κέιν αλλά δεν ξέρω τι γέμιση και τι γλασο να βάλω, έχετε καμία προταση;

  3. evicita
    05 Απριλίου, 2021

    Περίπου διπλή δόση χρειάζεται 🙂

  4. Μαρία
    05 Απριλίου, 2021

    Γεια σας για ένα τσέρκι τετράγωνο 26εκ και με 3στρώσεις πόση πρέπει να είναι η αναλογία των υλικών.Μήπως ξέρετε?

  5. evicita
    21 Νοεμβρίου, 2020

    Η συνταγή βγάζει σε ταψάκι τετράγωνο 20 εκ.2 παντεσπάνια (παχος παρομοιο με αυτά του εμπορίου). Επειδή όμως αυτό το παντεσπανι μοιάζει πιο πολυ με κέικ, σε σχέση με το σοκολατένιο που έχω σε άλλη αναρτηση, κάποιοι το προτιμουν πιο χοντρό οπότε βγάζει ένα.

  6. Σουσάννα
    21 Νοεμβρίου, 2020

    Η συνταγή είναι για ένα παντεσπάνι;

  7. evicita
    10 Φεβρουαρίου, 2020

    Όταν λέμε βούτυρο εννοούμε ζωική προέλευσης. Η μαργαρίνη είναι φυτικής. 🙂

  8. Σταυρουλα
    10 Φεβρουαρίου, 2020

    Καλησπερα σας.Γι αυτο το παντεσπανι ποιο βουτυρο ειναι καλυτερο;Φυτικης ή ζωικης προελευσης;

  9. evicita
    08 Φεβρουαρίου, 2020

    Καλησπέρα! Θέλει περίπου 7-8 γραμμάρια μπέικιν συν το κουταλάκι που λέει η συνταγή!

  10. Σταυρουλα
    08 Φεβρουαρίου, 2020

    Καλημερα σας.Αν δεν εχουμε αλευρι που φουσκωνει μονο του και βαλουμε αλευρι για ολες τις χρησεις,τοτε ποσο μπεικιν παουντερ πρεπει να βαλουμε;

  11. evicita
    23 Ιουνίου, 2019

    Περίπου 22-23 εκ διάμετρο! 🙂

  12. Ελευθερία
    23 Ιουνίου, 2019

    Γεια σας!γι αυτό το παντεσπάνι τι διάμετρο τσερκι στρογγυλό θα χρησιμοποιούσατε;

Post a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *