Μεσογειακά πιτάκια!!

Μια ωραία ιδέα για πρωινό ή σνακ!!!μοσχομυριστά πιτάκια για όλες τις ώρες(αν και δεν θα μείνουν για πολλές ώρες)!!!

ΥΛΙΚΑ:

ΖΥΜΑΡΙ:

  • 520-540 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. νερό χλιαρό
  • 1 φακελάκι μαγιά (9 γρ.)
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ρίγανη,σκόρδο σε σκόνη
ΓΕΜΙΣΗ:
  • φέτα
  • πιπεριές
  • ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
  • ρίγανη-πιπέρι
  • 1 αυγό για άλειμμα

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζυμη.

Ζυμωνουμε με τον γαντζο πολυ καλα μέχρι να δημιουργηθεί ένα μαλακό και ελαστικό ζυμάρι. Μπορουμε να το κάνουμε και στο χέρι.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το ζυμάρι μας στην άκρη να φουσκώσει.

Αλευρώνουμε πολυ καλά την επιφάνεια μας. Τοποθετούμε τη ζύμη μας πανω στην αλευρωμενη επιφανεια.

Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και την ανοίγουμε σε δύο (σχετικα λεπτα) φύλλα.

Βάζουμε τη ντομάτα τη μία δίπλα στην άλλη και απο πάνω τη φέτα,τις πιπεριές και τα μπαχαρικά.

Προσοχή!η ντομάτα να μην έχει πολλα ζουμιά , για να μην μαλακώσει το ζυμάρι!Τοποθετουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν καλά.

Έπειτα, καλύπτουμε με το άλλο φύλλο….

Με ένα στρογγυλό κουπατ ή ένα ποτήρι κόβουμε κάθε ντομάτα για να γίνει πιτάκι. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει το ζυμάρι. Για να μην δυσκολευτουμε στο άνοιγμα φύλλου τις επόμενες φορές, αφήνουμε για λίγα λεπτά τη ζυμη να ξεκουραστεί πριν την ανοίξουμε.

Τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε 10 λεπτά. Κατόπιν, αλείφουμε με αυγό το κάθε πιτακι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.

ΤΕΛΕΙΟ ΣΝΑΚ!!!ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

evicita

Γεια σας, ονομάζομαι Εύα ( … για πολλούς πλέον Εvicita) και σας καλωσορίζω στο blog μου…Να ξέρετε ότι για μένα το food blog μου, είναι το δεύτερο σπιτάκι μου… οπότε καλώς ήρθατε!! Παρακαλώ με το δεξί…

0 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!