Κριτσίνια με Κεφαλοτύρι και Πάπρικα!!

Τραγανά και τριφτά κριτσίνια!Ιδιαίτερα γευστικά  για όλες τις ώρες!Ο συνδυασμός κεφαλοτύρι με πάπρικα είναι άπαιχτος!

Είναι απο τις συνταγές που όταν κάθεσαι στον καναπέ και λες τι να φτιάξω να μασουλήσω…σου έρχονται αμέσως στο μυαλό!

Η βασική συνταγή είναι ελαιόλαδο, ρετσίνα και αλεύρι. Μπορείς να αντικαταστήσεις τη ρετσίνα με νερό ή χυμό ή μπύρα, αλλά να ξέρεις ότι η ρετσίνα αφήνει μια ωραία επίγευση! Από εκεί και πέρα τα γεμίζεις με ότι θες. Το κεφαλοτύρι πάει εκπληκτικά και φυσικά το καρότο. Ωστόσο, επειδή έχω κάνει πολλές εκδοχές όλες βγήκαν υπέροχες!

Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε αυτά τα εκπληκτικά κριτσίνια!

ΥΛΙΚΑ:

  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. ρετσίνα
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική)
  • κεφαλοτύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στο μπολ του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι,το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε…

κριτσίνια

Κατόπιν,προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά με το γάντζο του μίξερ ή με τα χέρια έως ότου δημιουργηθεί ένα ζυμαράκι…

κριτσίνια

Δεν θα είναι πολύ σφικτό αλλά ούτε θα κολλάει στα χέρια…

κριτσίνια

Για να δημιουργήσουμε τα κριτσίνια υπάρχουν οι εξής δύο τρόποι:

Παίρνουμε μία μικρή ποσότητα ζύμης και δημιουργούμε μπαστουνάκι ,ψεκάζουμε με νερό και βουτάμε στο μπολ με το κεφαλοτύρι.Το περιστρέφουμε ώστε να κολλήσει ομοιόμορφα το τυρί.

σχολικά σνακ

Αν βιαζόμαστε μπορούμε να ανοίξουμε τη ζύμη σε ένα φύλλο πάχους 1εκ περίπου, έπειτα ψεκάζουμε με λίγο νερό και ρίχνουμε απο πάνω το κεφαλοτύρι.Πιέζουμε ελαφρά και κόβουμε σε λωρίδες.

κριτσίνια

Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα .Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου.Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο.

 

Post a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *