Τραγανά και τριφτά κριτσίνια!Ιδιαίτερα γευστικά  για όλες τις ώρες!Ο συνδυασμός κεφαλοτύρι με πάπρικα είναι άπαιχτος!

Είναι απο τις συνταγές που όταν κάθεσαι στον καναπέ και λες τι να φτιάξω να μασουλήσω…σου έρχονται αμέσως στο μυαλό!

Πολύ εύκολα και γρήγορα!Μπορείτε να κάνετε το ζυμάρι με το χέρι, σε αντίθεση με μένα που το έκανα στην κουζινομηχανή chef sense της kenwood.Η αλήθεια είναι πως πλέον τα κάνω όλα εκεί!Άλλωστε σας το είχα πει ότι για αυτό το διάστημα του διαγωνισμού θα είναι ένας πραγματικός βοηθός και θα εγκατασταθεί στο σπίτι μου μόνιμα μόνο με τη δική σας ψήφο.Για αυτό όσοι δεν ψήφισαν έχουν ακόμα περιθώριο πατώντας εδώ.

Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε αυτά τα εκπληκτικά κριτσίνια!

ΥΛΙΚΑ:

  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. ρετσίνα
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • κεφαλοτύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στο μπολ του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι,το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε…

κριτσίνια

Κατόπιν,προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά με το γάντζο του μίξερ ή με τα χέρια έως ότου δημιουργηθεί ένα ζυμαράκι…

κριτσίνια

Δεν θα είναι πολύ σφικτό αλλά ούτε θα κολλάει στα χέρια…

κριτσίνια

Για να δημιουργήσουμε τα κριτσίνια υπάρχουν οι εξής δύο τρόποι:

Παίρνουμε μία μικρή ποσότητα ζύμης και δημιουργούμε μπαστουνάκι ,ψεκάζουμε με νερό και βουτάμε στο μπολ με το κεφαλοτύρι.Το περιστρέφουμε ώστε να κολλήσει ομοιόμορφα το τυρί.

κριτσίνια

Αν βιαζόμαστε μπορούμε να ανοίξουμε τη ζύμη σε ένα φύλλο πάχους 1εκ περίπου, έπειτα ψεκάζουμε με λίγο νερό και ρίχνουμε απο πάνω το κεφαλοτύρι.Πιέζουμε ελαφρά και κόβουμε σε λωρίδες.

κριτσίνια

Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα .Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου.Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο.

 

 

#kenwood #κουζινομηχανή  #vgfoodblogawards16 #vgfoodblogawards #vimagourmet