Κρακεράκια ρεβιθιού με ελιά!

Αυτή η συνταγή είναι πραγματικά… εντυπωσιακή! Δεν περίμενα ότι με τα ρεβίθια θα μπορούσαμε να φτιάξουμε  κρακεράκια και μάλιστα χωρίς να γεύεσαι ρεβύθι! Όχι οτι δεν μου αρέσουν…προσωπικά τα λατρεύω!!!

Αυτή τη συνταγή την είδα πρώτη φορά στις μαμαδομαδες του fb! Τελικά οι μαμάδες ξέρουν πολλά! Με τον καιρό όμως και την προσθαφαίρεση υλικών κατέληξα εδώ.Η ελιά,  πραγματικά, δίνει φοβερή γεύση στο μείγμα!

Για τα παιδάκια είναι ότι πρέπει για σχολικό σνακ! Η μικρή μου τρελαίνεται για τα συγκεκριμένα! Που να ήξεραν οτι τρώνε ρεβύθια!!!χιχιχιχι! Επίσης έχει τεσταριστεί και από μεγάλους οι οποίοι μείνανε έκπληκτοι στο άκουσμα “ρεβίθια!”

Το μόνο που πρέπει να προσέξετε σε αυτή τη συνταγή είναι το μπλέντερ. Αν έχετε το κλάσικο μέγεθος που κυκλοφορεί καλύτερα να τα πολτοποιήσετε σε δύο δόσεις. Αν έχετε τα πιο μεγάλα δεν θα έχετε κανένα θέμα!

ΥΛΙΚΑ:

  • 400 γρ. βρασμένα ρεβίθια
  • 100 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 70 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  •  μισό κ.γ. ρίγανη
  •  πιπέρι
  • αλάτι προαιρετικό αν δεν είναι αλμυρές οι ελιές

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο μπλέντερ βάζουμε τα ρεβίθια και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές. Κατόπιν, προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, τις ελιές και αναμειγνύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Έπειτα, βάζουμε το σκόρδο, το χυμό λεμόνι, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στο τέλος, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε για τελευταία φορά.
Απλώνουμε τη ζύμη σε λαδόκολλα, σκεπάζουμε με μία ακόμα λαδόκολλα και με τον πλάστη ανοίγουμε σε ένα λεπτό φύλλο.σχολικά σνακ

Ο πιο εύκολος τρόπος για να δώσουμε σχήμα είναι με ένα μαχαίρι ή με τη ροδέλα που κόβουμε την πίτσα. Κοβουμε κάνοντας κάθετες και οριζόντιες γραμμές σχηματίζοντας τετραγωνάκια. με αυτό τον τρόπο βάζουμε τη λαδόκολλα κατευθείαν στο ταψί. Δεν χρειάζεται νατα διαχωρίσουμε. Αυτό θα γίνει στο ψήσιμο απο μόνο του.

Η άλλη επιλογή είναι με κουπ-πατ σε όποιο σχήμα  επιθυμούμε. Εγώ τα έκανα με στρόγγυλα κουπ πατ. Κατόπιν, τρυπάμε ελαφρά κάθε κράκερ με ένα πιρούνι για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Ψήνουμε στους 180 oC   στον αέρα για περίπου 35-45 λεπτά ή μέχρι να σκληρύνουν! Προσοχή μην καούν αλλά να μην είναι και μαλακά.

Όταν κρυώσουν καλά  τα αποθηκεύουμε σε τάπερ που κλείνει αεροστεγώς!

4 comments for “Κρακεράκια ρεβιθιού με ελιά!

  1. evicita
    19 Νοεμβρίου, 2021

    Χαίρομαι που σ’αρεσαν☺️

  2. εύη
    19 Νοεμβρίου, 2021

    εξαιρετικά τα κρακεράκια! υπέροχα, πραγματικά!
    προσοχή μόνο στο αλάτι γιατί οι ροδέλλες ελιάς έχουν άφθονο
    ευχαριστώ για την συνταγή

  3. evicita
    12 Δεκεμβρίου, 2019

    Ναι μπορείς και με πάστα ελιάς! 🙂 🙂 🙂

  4. Μυροφόρα
    11 Δεκεμβρίου, 2019

    Καταπληκτική ιδέα για τα νήπια μας, μικρά εφηβάκια! Ερώτηση: θα μπορούσα να αντικαταστήσω τις ελιές με πάστα ελιάς; Ευχαριστώ πολύ!

Post a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *