Πληκτρολογήστε τη συνταγή ή το υλικό για αναζήτηση:
Το σημερινό γλυκό κρύβει από πίσω μία ιστορία. Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα μου αρέσει πολύ να ξέρω από που και πως προήλθε ένα γλυκό που τρώω! Για όποιον λοιπόν ενδιαφέρεται…keep reading!
ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΗΛΘΕ
Το κέικ Βικτώρια πήρε το όνομά του από την τότε βασίλισσα της Αγγλίας Βικτώρια! Συνήθιζε να κάνει διάφορα tea parties και να προσφέρει συνοδευτικές λιχουδιές όπως μπισκότα, κουλουράκια και κέικ.Ένα από τα πολλά ήταν και το κέικ αυτό που ήταν από τα αγαπημένα της βασίλισσας!
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΩ
Βασίλισσα μπορεί να μην είμαι tea party όμως κάνω για αυτό και μπήκα στη διαδικασία να το φτιάξω. Να πω την αλήθεια το πρώτο πραγμα που σκέφτηκα ήταν “μα καλά παντεσπάνια θα φάμε?? αλλά το επιχείρησα και ομολογουμένως έμειναν όλοι άφωνοι! Και εγώ επίσης! Ίσως η κρέμα ganache …ίσως οι φράουλες…ίσως το κέικ…. ότι και να έπαιξε ρόλο το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω απο γευστικό…..πεντανόστιμο.
Για τους λάτρεις της σοκολάτας έχω σούπερ σοκολατένια cupcakes (πατώντας εδώ). Έτσι απλά το αναφέρω για να μην ψάχνετε….
ΥΛΙΚΑ: για ταψάκι με διάμετρο 20 εκ.
ΚΕΙΚ:
ΚΡΕΜΑ ΓΚΑΝΑΣ
ΓΕΜΙΣΗ
Άχνη για το στόλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν..
Προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Κατόπιν, προσθέτουμε τα στέρεα υλικά κουταλιά- κουταλιά στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας κάθε φορά μέχρι να ομογενοποιηθούν.Αν φαίνεται πολύ στεγνό βάζουμε και το γάλα!
Προθερμαίνουμε το φούρνο.Βάζουμε το μείγμα σε δύο φόρμες περίπου 20 εκ.διάμετρος με λαδόκολλα.Για να κάθεται καλά στο ταψί η λαδόκολλα μπορούμε να την τσαλακώσουμε με τα χέρια δημιουργώντας μια μπάλα την οποία θα βρέξουμε ελαφρά με νερό.Με αυτό τον τρόπο μαλακώνει και προσαρμόζεται καλύτερα στο ταψί.Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.Τα αφήνουμε 5-10 λεπτά εκτός φούρνου και έπειτα αφαιρούμε από τα ταψάκια. Τοποθετούμε πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν.
ΓΕΜΙΣΗ:
Σπάμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και την βάζουμε σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη μία κουταλιά μαρμελάδα σε μέτρια φωτιά.Για να μην σας αρπάξει από κάτω μπορείτε να βρέξετε την κατσαρόλα με ελάχιστο νερό και να ρίξετε κατευθείαν την κρέμα γάλακτος! Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα στη σοκολάτα! Περιμένουμε ένα λεπτό να λιώσει η σοκολάτα και έπειτα ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι. Περιμένουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου,καλύπτουμε με μεμβράνη και έπειτα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να πήξει αρκετά.Τουλάχιστον 3 ώρες.Όταν θα έχει σφίξει την βγάζουμε από το ψυγείο και τη χτυπάμε στο μίξερ για 1-2 λεπτά. Τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής για πιο εύκολη χρήση(δεν είναι απαραίτητο).
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Παίρνουμε το ένα παντεσπάνι-κέικ και το αλείφουμε με μαρμελάδα.
Παίρνουμε την κρέμα ganache και την απλώνουμε πάνω στο κέικ με τη μαρμελάδα..
Βάζουμε τα κομματάκια φράουλας και τελευταίο το άλλο κέικ απο πάνω!
Πασπαλίζουμε με άχνη και διακοσμούμε με την υπόλοιπη κρέμα και τις φράουλες!!
Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…
Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!
0 Σχόλια