Μπράουνι με φρόστινγκ και σάλτσα καραμέλας!
Πλησιάζει η γιορτή των ερωτευμένων και ομολογώ οτι χαίρομαι!Ξέρετε γιατί?Επειδή είναι η μέρα της σοκολάτας!!!Έχω πει και σε παλαιότερη ανάρτηση ότι δεν πολυσυμπαθώ αυτή τη γιορτή!Ναι δεν τη συμπαθώ διότι υπάρχει λόγος.Γιατί δεν μου αρέσει που περιμένουμε μία μέρα για να εκφράσουμε τον έρωτα μας και την αγάπη μας στο σύντροφό μας!
Παρόλα αυτά βρίσκουμε πάντα αφορμές για να γιορτάσουμε (άρα να φάμε γλυκό) οπότε φέτος θα κάνω τη διαφορά με ένα καταπληκτικό σουπερ σοκολατένιο μπράουνι με σάλτσα καραμέλας!Και επειδή η περίσταση απαιτεί ιδιαίτερο ντεκόρ προμηθεύτηκα πιπέτες από το κατάστημα Τσαγιαννίδης !!Τις γέμισα με τη σάλτσα καραμέλας και νομίζω θα εντυπωσιάσουμε!Τι λέτε??
Το γλυκό μας είναι brownie με frosting σοκολάτας.Πιο σοκολατένιο brownie δεν έχω φάει!Η συνταγή είναι από το βιβλίο του hummingbird bakery που προφανώς κάποιοι θα γνωρίζετε!Απλά πρόσθεσα τη σάλτσα καραμέλας!Εσείς ,βέβαια, αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε την καραμέλα με σάλτσα φράουλας ή οτι άλλο σας αρέσει!Το συγκεκριμένο frosting αν το βάλετε με κορνέ πάνω στο brownie δεν θα σταθεί για πολύ ώρα όπως μια βουτυρόκρεμα!Για αυτό καλό είναι να κάνετε το γλυκο σε βαζάκι όπως στη φώτο.
Ωστόσο, μπορείτε να φτιάξετε μια βουτυρόκρεμα και να το κάνετε χωρίς το βάζο!Γνώμη μου …προτιμήστε το βάζο!Το frosting είναι απλά ΤΕΛΕΙΟ και ταιριάζει απίστευτα με το brownie!!
Για μία ακόμα φορά βοηθό σε αυτή τη συνταγή είχα την κουζινομηχανή της kenwood!!
ΥΛΙΚΑ:
BROWNIE
- 5 αυγά
- 500γρ. ζάχαρη
- 120γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100γρ. κακάο
- 250γρ. βούτυρο,λιωμένο
- 30γρ. κουβερτούρα χοντροκομμένη
FROSTING
- 200γρ. άχνη ζάχαρη
- 75γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 30γρ. κακάο, κοσκινισμένο
- 150γρ. τυρί κρέμα,κρύο
ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ(αν είναι αρκετά πηχτή την αραιώνουμε με λίγο ζεστό νερό ή γάλα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το κακάο και τα χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το ανακατεύουμε.Τέλος, ρίχνουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.Να σφίξει από πάνω αλλά να είναι μαλακό στο κέντρο.Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
FROSTING
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την άχνη,το βούτυρο και το κακάο και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Κατόπιν,αυξάνουμε την ταχύτητα και χτυπάμε για πέντε λεπτά.Δεν το παρακάνουμε όμως γιατί το μείγμα μπορεί να γίνει υδαρές.Βάζουμε σε κορνέ και τοποθετούμε στο ψυγείο.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Με ένα στρόγγυλο κουπ πατ διαμέτρου λίγο πιο μικρή από το βάζο που θα χρησιμοποιήσουμε, κόβουμε το brownie.
Αν είναι πολύ χοντρά τα κόβουμε στη μέση.
Τοποθετούμε στο βαζάκι brownie, frosting ξανα brownie και ξανα frosting.Γεμίζουμε τις πιπέτες με τη σάλτσα καραμέλας και τις καρφώνουμε πάνω στο γλυκό.
Καλές απολαύσεις!!
#kenwood #κουζινομηχανή #vgfoodblogawards16 #vgfoodblogawards #vimagourmet