Μπατόν σαλέ!

Μπατόν σαλέ

Συνταγές με γλυκά μπισκοτάκια σας έχω δώσει πολλές…συνταγές όμως με αλμυρά μπισκοτάκια σας έχω δώσει? Δε νομίζω!

Ήρθε η ώρα να σας δώσω φοβερά μπατόν σαλέ! Εκείνα τα αλμυρά τυρένια μπισκοτάκια που τρώγονται από όλους! Σούπερ τραγανά και πεντανόστιμα (γράφω και τρέχει το σαλάκι μου)!

Αυτά τα μπισκότα  πιστεύω  είναι για όλες τις ώρες…για το σχολείο..για σνακ…για κρασάκι…για μεζεδάκι…χεχε! Τη μέρα που τα έφτιαξα μέσα σε 4 ώρες είχαν τελειώσει! Απίθανα!

Η συνταγή είναι της θείας μου της Ρούλας η οποία φτιάχνει τέλεια μπατόν σαλέ. Όταν βέβαια της ζήτησα τη συνταγή η απάντηση ήταν «τα βάζω με το μάτι» χαχαχαχα! Αυτό το μάτι πολύ καλή ζυγαριά! Με την καθοδήγηση τελικά βγήκαν τα γραμμάρια και τώρα εσείς μπορείτε να τα κάνετε στο πι  και φι!

Με λίγα υλικά (που λίγο πολύ όλοι έχουμε στο σπίτι) μπορείτε να κάνετε αλμυρά μπισκότα που θα ενθουσιάσουν όσους τα δοκιμάσουν!

Ταιριάζουν τέλεια με σταφυλάκι!!! Φάτε τα και θα με θυμηθείτε!

ΤΙΠ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος που θα τα κάνουμε.  Περίπου 20 -30 λεπτά. Αυτό που θέλουμε στην ουσία είναι να ξεροψηθούν καλά (ώστε να διατηρηθούν τραγανά) αλλά ταυτόχρονα να μην καούν για να μην πικρίσει το κεφαλοτύρι. Γι΄αυτό καλό είναι να μην τα κάνετε πολύ χοντρά.

 

ΥΛΙΚΑ:
  • 130 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. φέτα
  • χυμό από ένα μικρό λεμόνι
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 260-280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • κεφαλοτύρι τριμμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Σε ένα μπολ τρίβουμε με τα χέρια τη φέτα και ρίχνουμε μέσα το λιωμένο βούτυρο,το γάλα και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε..

Στο τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα μαλακό ζυμαράκι. Με τον πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 2 εκατοστών και με ένα κουπάτ κόβουμε τα μπισκότα.

Εναλλακτικά, πλάθουμε μικρά μπαστουνάκια. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ρίχνουμε στο κάθε μπισκότο λίγο κεφαλοτύρι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος που θα τα κάνουμε.  Περίπου 20 -30 λεπτά. Αυτό που θέλουμε στην ουσία είναι να ξεροψηθούν καλά(ωστε να διατηρηθουν τραγανά) αλλά ταυτόχρονα να μην καούν για να μην πικρίσει το κεφαλοτύρι. Γι΄αυτό καλό είναι να μην τα κάνετε πολύ χοντρά.

 

 

 

 

 

evicita

Γεια σας, ονομάζομαι Εύα ( … για πολλούς πλέον Εvicita) και σας καλωσορίζω στο blog μου…Να ξέρετε ότι για μένα το food blog μου, είναι το δεύτερο σπιτάκι μου… οπότε καλώς ήρθατε!! Παρακαλώ με το δεξί…

0 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!