Αφράτα ψωμάκια μπριός!

Ψωμάκι μπριός θα έχεις φάει σίγουρα! Σε περίπτωση που δεν έχεις φάει και δεν ξέρεις πως είναι , θα σου πω εγώ! Ψωμάκι μπριός είναι εκείνο το φανταστικό,αφράτο ψωμάκι, σούπερ νόστιμο, με μια πολύ ελαφριά γλυκάδα. Συνήθως αυτό το μπριός συνοδεύει το μπιφτεκάκι στο μπέργκερ ή το λουκάνικο στο hot dog! Επίσης, τα παίρνουμε και από το φούρνο για να φτιάξουμε στα αγγελούδια μας σαντουιτσάκια για το σχολείο!

Σήμερα λοιπόν, που είναι η snack challenge day σκέφτηκα να φτιάξουμε μπριός και να τα γεμίσουμε με ότι λαχταράμε για να το φάνε τα παιδάκια μας για σχολικό σνακ! Λίγο το κρύο που ήρθε…λίγο που ήθελα να ανάψω το φούρνο εεε δεν ήθελα και πολύ για να τα φτιάξω!

Σε σχέση με το κλασικό ψωμί, είναι πιο αφράτα και νόστιμα.

Το ευχάριστο στην υπόθεση είναι ότι δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου στην παρασκευή τους! Για τους λάτρεις της αρτοποιίας έχω περισσότερες συνταγές με γλυκιές ζύμες και αλμυρές ζύμες!

ΥΛΙΚΑ: για 10 μπριοσάκια
  • 550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 230 γρ. γάλα (χλιαρό προς ζεστό)
  • 30 γρ. μέλι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (9 γρ.)
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό για άλλειμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζεστό γάλα, το μέλι και τη μαγιά.Ανακατεύουμε λίγο και το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε. Κατόπιν, βάζουμε τα αυγά, το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε με το γάντζο του μίξερ για 5 λεπτά.

Στην αρχή το μείγμα μας θα είναι πιο ρευστό αλλά όσο θα ζυμώνουμε τόσο πιο πολύ θα σφίγγει.Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και ζυμώνουμε άλλα 5 λεπτά. Η όψη του ζυμαριού μας θα είναι γυαλιστερή και λίγο θα κολλάει στα χέρια.

Λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε το ζυμαράκι μας μέσα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για μία ώρα.

Έπειτα, φτιάχνουμε μπαλίτσες των 90-100 γρ. περίπου και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Αν θέλουμε για ευκολία βάζουμε στα χέρια μας λίγο λάδι ώστε να μην κολλάει η ζύμη. Τ’αφήνουμε για 10 λεπτα να φουσκώσουν. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Πεντανόστιμα, αφράτα ψωμάκιααααα! yummy!

Post a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *