Με αυτή τη συνταγή έχω ρίξει το γέλιο της ζωής μου!Εκτός του ότι είναι πολύ νόστιμη ,μου θυμίζει στιγμές απο το παρελθόν όταν μέναμε σε ένα σπίτι τα αδέρφια μου και η νύφη μου μαζί!!!Καθότι η νύφη μου μισή Τσέχα τρώγαμε και κανένα Τσέχικο φαγητό!Ένα απο τα πολλά είναι και αυτό!Τα κνελίκια!!Αφιερώνω λοιπόν αυτή τη συνταγή στη Φιλιώ με πολλή αγάπη!

ΥΛΙΚΑ:

  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250ml γάλα
  • 1κ.σ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • λίγο αλάτι

ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ:

  •  Βούτυρο λιωμένο
  • Άχνη
  • Κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Μέσα σε ενα φλυτζάνι διαλύουμε λίγο απο το γάλα(ελαφρά ζεστό)μαζί με τη μαγιά,τη ζάχαρη και δύο κουταλιές από το αλεύρι.Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει!

Σε ένα λεκανάκι βάζουμε το υπόλοιπο γάλα,το αυγό,το αλάτι και ανακατεύουμε.

Έπειτα προσθέτουμε τη φουσκωμένη μαγιά.

Ανακατεύουμε και σιγά σιγά προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι.Να προσέχετε η ζύμη να μη γίνει πολύ σκληρή.Ίσως να χρειαστεί και λιγότερο αλεύρι.

Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για μία ώρα.

Όταν είναι έτοιμη η ζύμη πλάθουμε μπαλάκια (μικρά γιατι θα φουσκώσουν)και αν θέλουμε βάζουμε γέμιση.Τα συγκεκριμένα είναι κάποια με μερέντα και κάποια με δημητριακά και μέλι!Στην Τσεχία βάζουν φρούτα αποξηραμένα!Οπως και να τα κάνετε είναι νόστιμα!

Τα μαγειρεύουμε σε ατμό για δέκα λεπτά.Το χρώμα τους δεν θα αλλάξει!

Μόλις κρυώσουν σερβίρουμε με λιωμένο βούτυρο,άχνη και κακάο!!!

Είναι κάτι το διαφορετικό…παραδοσιακό από την Τσεχία και πολύ νόστιμο!!!

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!