Το τσουρέκι το έχουμε συνδιάσει με δύο πράγματα!Πάσχα….και με τη δυσκολία στην παρασκευή του!!!Για όσους λοιπόν δεν θέλουν να λερώσουν πολύ τα χεράκια τους έχουμε τη λύση εδώ!Με τη βοήθεια του αρτοπαρασκευαστή  μας θα κάνουμε εκπληκτικά τσουρέκια για το Πασχα και όχι μόνο!!!Αρχίστε!!!!!

Το συγκεκριμένο γίνεται με ίνες πληροφοριακά…

ΥΛΙΚΑ:

  • 40 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. μαργαρίνη
  • 200 γρ. γάλα
  • 1 μικρό πορτοκάλι(χυμό και ξύσμα)
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 3 αυγά
  • 1/2κ.γ μαχλέπι
  • 1/2κ.γ κακουλέ(προσοχή μην πέσει πολύ και πικρίσει)
  • 630-650 γρ. αλεύρι σκληρό
  •  1 αυγό για άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα με το βούτυρο(προσοχή μην το κάψουμε)

τσουρέκι

 Το βάζουμε στον αρτοπαρασκευαστή μαζί με τη ζάχαρη και το πορτοκάλι(χυμό,ξύσμα).

τσουρέκι

 ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά…

τσουρέκι

Ρυθμίζουμε το πρόγραμμα για ζύμες!

Όταν τελειώσει τα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε….

τσουρέκι

 Προσέχουμε, όταν το κάνουμε λωρίδα, να βγαίνει ο αέρας πηγαίνοντας απο μέσα προς τα έξω…Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα βάζουμε στο φούρνο για μία ώρα να φουσκώσουν(προθερμαίνουμε στους 40 βαθμούς και όταν βάλουμε τα τσουρέκια το σβήνουμε).

τσουρέκι

Όταν φουσκώσουν αλείφουμε με το αυγό(αραιωμένο με λίγο νερό).Αν θέλουμε βάζουμε και αμυγδαλόψιχα!!!!Ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν!

τσουρέκι

Η επιτυχία είναι σίγουρη!!!!!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!