Τέλειο αφράτο τσουρέκι στον αρτοπαρασκευαστή!!!
UPDATE: Μετά από αρκετά σχόλια και μηνύματα, καταλαβαίνω ότι η επιτυχία αυτής της συνταγής εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον αρτοπαρασκευαστή που έχει ο καθένας. Επειδή υπήρχαν τόσο θετικά όσο και αρνητικά σχόλια, προτίμησα να αφήσω τη συνταγή στο σάιτ μόνο σαν αναφορά για όλους εσάς που την έχετε κάνει με επιτυχία!
Με τη βοήθεια του αρτοπαρασκευαστή μας θα κάνουμε εκπληκτικά τσουρέκια για το Πάσχα και όχι μόνο!
Το συγκεκριμένο γίνεται με ίνες πληροφοριακά…
Για το τέλος, θα ήθελα να σας παραπέμψω στα κλασσικά τσουρέκια, πριν ξεκινήσετε να κάνετε οτιδήποτε, απλά και μόνο για να διαβάσετε κάποια μυστικά για το τέλειο αποτέλεσμα! Το θεωρώ απαραίτητο!Για αυτό πατήστε εδω τσουρεκομανιακοί μου φίλοι! Ισχύουν όλα όπως τα ξέρετε και σας έχω δασκαλέψει!
Αν εισαι τσουρεκολατρης ρίξε μια ματιά και στις παρακατω συνταγές.
Κοπανιστό τσουρέκι γι’αυτους που δεν έχουν ούτε μίξερ ούτε Ζυγαριά. Τέλειο!
Νηστίσιμο τσουρέκι με μέλι. Κανείς δεν θα καταλάβει ότι είναι νηστίσιμο!
Τσουρέκια αφράτα, ζουμερά με ινες. Διατηρούνται αφράτα για μέρες!
ΥΛΙΚΑ:
- 40 γρ. βούτυρο
- 60 γρ. μαργαρίνη
- 200 γρ. γάλα
- 1 μικρό πορτοκάλι(χυμό και ξύσμα)
- 200 γρ. ζάχαρη
- 2 φακελάκια μαγιά
- 3 αυγά
- 1/2κ.γ μαχλέπι
- 1/2κ.γ κακουλέ(προσοχή μην πέσει πολύ και πικρίσει)
- 630-650 γρ. αλεύρι κατάλληλο για τσουρέκι (ιδανικά 13-14 γρ. Πρωτεΐνες)
- 1 αυγό για άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα με το βούτυρο(προσοχή μην το κάψουμε)
Το βάζουμε στον αρτοπαρασκευαστή μαζί με τη ζάχαρη και το πορτοκάλι(χυμό,ξύσμα).
ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά…
Ρυθμίζουμε το πρόγραμμα για ζύμες (επειδή κάθε αρτοπαρασκευαστης είναι διαφορετικός, ενημερωτικά ο δικός μου έκανε γυρω στα 45 λεπτά)!
Όταν τελειώσει τα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε….
Προσέχουμε, όταν το κάνουμε λωρίδα, να βγαίνει ο αέρας πηγαίνοντας απο μέσα προς τα έξω…Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα βάζουμε στο φούρνο για μία ώρα να φουσκώσουν(προθερμαίνουμε στους 40 βαθμούς και όταν βάλουμε τα τσουρέκια το σβήνουμε).
Όταν φουσκώσουν αλείφουμε με το αυγό(αραιωμένο με λίγο νερό) και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο αμύγδαλο!
Τοποθετούμε ένα μικρό μπολάκι με βραστό νερό στον πάτο του φούρνου.Καλό είναι να το βάλετε στο σημείο εκείνο που δεν έχει τσουρέκι ακριβώς από πάνω.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμους στις αντιστάσεις για 35 λεπτά ( αν κάνετε μεγάλα τσουρέκια,τα μικρά θέλουν λιγότερο)! Τα τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσουν! Όταν είναι έτοιμα τα τυλίγουμε πολύ καλά με μεμβράνη!
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!
14 comments for “Τέλειο αφράτο τσουρέκι στον αρτοπαρασκευαστή!!!”