Blog

Τέλειο αφράτο τσουρέκι στον αρτοπαρασκευαστή!!!

Το τσουρέκι το έχουμε συνδυάσει με δύο πράγματα! Πάσχα….και με τη δυσκολία στην παρασκευή του!!! Για όσους λοιπόν δεν θέλουν να λερώσουν πολύ τα χεράκια τους έχουμε τη λύση εδώ! Με τη βοήθεια του αρτοπαρασκευαστή  μας θα κάνουμε εκπληκτικά τσουρέκια για το Πάσχα και όχι μόνο!!! Αρχίστε!!!!!

Το συγκεκριμένο γίνεται με ίνες πληροφοριακά…

Για το τέλος θα ήθελα να σας παραπέμψω στα κλασσικά τσουρέκια, πριν ξεκινήσετε να κάνετε οτιδήποτε, απλά και μόνο για να διαβάσετε κάποια μυστικά για το τέλειο αποτέλεσμα! Το θεωρώ απαραίτητο!Για αυτό πατήστε εδω τσουρεκομανιακοί μου φίλοι! Ισχύουν όλα όπως τα ξέρετε και σας έχω δασκαλέψει!!!!

ΥΛΙΚΑ:

  • 40 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. μαργαρίνη
  • 200 γρ. γάλα
  • 1 μικρό πορτοκάλι(χυμό και ξύσμα)
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 3 αυγά
  • 1/2κ.γ μαχλέπι
  • 1/2κ.γ κακουλέ(προσοχή μην πέσει πολύ και πικρίσει)
  • 630-650 γρ. αλεύρι σκληρό
  •  1 αυγό για άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα με το βούτυρο(προσοχή μην το κάψουμε)

τσουρέκι

 Το βάζουμε στον αρτοπαρασκευαστή μαζί με τη ζάχαρη και το πορτοκάλι(χυμό,ξύσμα).

τσουρέκι

 ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά…

τσουρέκι

Ρυθμίζουμε το πρόγραμμα για ζύμες!

Όταν τελειώσει τα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε….

τσουρέκι

 Προσέχουμε, όταν το κάνουμε λωρίδα, να βγαίνει ο αέρας πηγαίνοντας απο μέσα προς τα έξω…Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα βάζουμε στο φούρνο για μία ώρα να φουσκώσουν(προθερμαίνουμε στους 40 βαθμούς και όταν βάλουμε τα τσουρέκια το σβήνουμε).

τσουρέκι

Όταν φουσκώσουν αλείφουμε με το αυγό(αραιωμένο με λίγο νερό) και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο αμύγδαλο!

Τοποθετούμε ένα μικρό μπολάκι με βραστό νερό στον πάτο του φούρνου.Καλό είναι να το βάλετε στο σημείο εκείνο που δεν έχει τσουρέκι ακριβώς από πάνω.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμους στις αντιστάσεις για 35 λεπτά ( αν κάνετε μεγάλα τσουρέκια,τα μικρά θέλουν λιγότερο)! Τα τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσουν! Όταν είναι έτοιμα τα τυλίγουμε πολύ καλά με μεμβράνη!

τσουρέκι

Η επιτυχία είναι σίγουρη!!!!!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!

evicita

Γεια σας, ονομάζομαι Εύα ( … για πολλούς πλέον Εvicita) και σας καλωσορίζω στο blog μου…Να ξέρετε ότι για μένα το food blog μου, είναι το δεύτερο σπιτάκι μου… οπότε καλώς ήρθατε!! Παρακαλώ με το δεξί…

0 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!