Τέλειο αφράτο τσουρέκι στον αρτοπαρασκευαστή!!!

UPDATE: Μετά από αρκετά σχόλια και μηνύματα, καταλαβαίνω ότι η επιτυχία αυτής της συνταγής εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον αρτοπαρασκευαστή που έχει ο καθένας. Επειδή υπήρχαν τόσο θετικά όσο και αρνητικά σχόλια, προτίμησα να αφήσω τη συνταγή στο σάιτ μόνο σαν αναφορά για όλους εσάς που την έχετε κάνει με επιτυχία!

 

Με τη βοήθεια του αρτοπαρασκευαστή μας θα κάνουμε εκπληκτικά τσουρέκια για το Πάσχα και όχι μόνο!

Το συγκεκριμένο γίνεται με ίνες πληροφοριακά…

Για το τέλος, θα ήθελα να σας παραπέμψω στα κλασσικά τσουρέκια, πριν ξεκινήσετε να κάνετε οτιδήποτε, απλά και μόνο για να διαβάσετε κάποια μυστικά για το τέλειο αποτέλεσμα! Το θεωρώ απαραίτητο!Για αυτό πατήστε εδω τσουρεκομανιακοί μου φίλοι! Ισχύουν όλα όπως τα ξέρετε και σας έχω δασκαλέψει!

Αν εισαι τσουρεκολατρης ρίξε μια ματιά και στις παρακατω συνταγές.

Κοπανιστό τσουρέκι γι’αυτους που δεν έχουν ούτε μίξερ ούτε Ζυγαριά. Τέλειο!

Νηστίσιμο τσουρέκι με μέλι. Κανείς δεν θα καταλάβει ότι είναι νηστίσιμο!

Τσουρέκια αφράτα, ζουμερά με ινες. Διατηρούνται αφράτα για μέρες!

ΥΛΙΚΑ:

  • 40 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. μαργαρίνη
  • 200 γρ. γάλα
  • 1 μικρό πορτοκάλι(χυμό και ξύσμα)
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 3 αυγά
  • 1/2κ.γ μαχλέπι
  • 1/2κ.γ κακουλέ(προσοχή μην πέσει πολύ και πικρίσει)
  • 630-650 γρ. αλεύρι κατάλληλο για τσουρέκι (ιδανικά 13-14 γρ. Πρωτεΐνες)
  • 1 αυγό για άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα με το βούτυρο(προσοχή μην το κάψουμε)

τσουρέκι

Το βάζουμε στον αρτοπαρασκευαστή μαζί με τη ζάχαρη και το πορτοκάλι(χυμό,ξύσμα).

τσουρέκι

ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά…

τσουρέκι

Ρυθμίζουμε το πρόγραμμα για ζύμες (επειδή κάθε αρτοπαρασκευαστης είναι διαφορετικός, ενημερωτικά ο δικός μου έκανε γυρω στα 45 λεπτά)!

Όταν τελειώσει τα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε….

τσουρέκι

Προσέχουμε, όταν το κάνουμε λωρίδα, να βγαίνει ο αέρας πηγαίνοντας απο μέσα προς τα έξω…Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα βάζουμε στο φούρνο για μία ώρα να φουσκώσουν(προθερμαίνουμε στους 40 βαθμούς και όταν βάλουμε τα τσουρέκια το σβήνουμε).

τσουρέκι

Όταν φουσκώσουν αλείφουμε με το αυγό(αραιωμένο με λίγο νερό) και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο αμύγδαλο!

Τοποθετούμε ένα μικρό μπολάκι με βραστό νερό στον πάτο του φούρνου.Καλό είναι να το βάλετε στο σημείο εκείνο που δεν έχει τσουρέκι ακριβώς από πάνω.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμους στις αντιστάσεις για 35 λεπτά ( αν κάνετε μεγάλα τσουρέκια,τα μικρά θέλουν λιγότερο)! Τα τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσουν! Όταν είναι έτοιμα τα τυλίγουμε πολύ καλά με μεμβράνη!

τσουρέκι

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!

14 comments for “Τέλειο αφράτο τσουρέκι στον αρτοπαρασκευαστή!!!

  1. evicita
    12 Νοεμβρίου, 2022

    Χαίρομαι που πέτυχαν. Ευχαριστούμε και για τις πληροφορίες ☺️

  2. Φωτεινη
    11 Νοεμβρίου, 2022

    Νοστιμότατα και αφράτα . Μπράβο σου. Ο δικός μου αρτοπαρασκευαστης κάνει 1 ώρα και 40 λεπτά. Δεν τα πείραξε καθόλου ο χρόνος. Αν προσέξει κάποιος το ζυμάρι λίγο στην αρχή να μην κολλάει ( ας ρίξει λίγο αλεύρι) γίνονται τέλεια. Ο χυμός ήταν περίπου 50 γραμμάρια. Keep going

  3. evicita
    09 Απριλίου, 2022

    Βγαίνουν 2 μεγάλα τσουρέκια και 7-10 μικρά ανάλογα το μέγεθος.

  4. Αγγελικη
    09 Απριλίου, 2022

    Ήθελα να ρωτήσω, ποσά μικρά βγαίνουν με αυτή τη συνταγή ή ποσά μεγάλα. Ευχαριατω

  5. evicita
    09 Μαΐου, 2021

    Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σας. Διαπιστώνω ότι παίζει σημαντικό ρόλο ο αρτοπαρασκευαστής. Πιο συγκεκριμένα, επειδή κατα καιρούς λαμβάνω αρκετά μηνύματα για τις συνταγές μου και στη συγκεκριμένη έχω λάβει θετικά, του τύπου πολύ ωραία συνταγή κλπ, όπως και αρνητικά σαν και το δικό σας, καταλήγω στο ότι ο κάθε παρασκευαστής λειτουργεί τελείως διαφορετικά , με διαφορετικούς χρόνους. Δε θεωρώ ότι φταίνε τα υλικά γιατί την έχω χιλιοκάνει και αυτό κάνω άλλωστε πριν ανεβάσω μία συνταγή. Εκτιμώ τα χρήματα και τον χρόνο του άλλου που πάει να φτιάξει κάτι. Θα ήταν προτιμότερο να την κατεβάσω απο το ιντερνετ μέχρι να βρω την απόλυτη λύση. Ευχαριστώ και πάλι 🙂

  6. Θάνος
    08 Μαΐου, 2021

    Έκανα ακριβώς τη συνταγή όπως την περιγράφετε προσέχοντας να μην είναι μεγάλο το πορτοκάλι και ακριβώς το χρόνο ζυμώματος που αναφέρατε αλλά δυστυχώς η ζύμη βγήκε πολύ υδαρής κολλώδης και δυσκολοδουλευτη. Πιστεύω πρέπει να την ελέγξετε και ίσως να αναθεωρήσετε την ποσότητα κάποιου συστατικού.

  7. evicita
    27 Μαΐου, 2020

    Καλησπέρα!
    Αρχικά, λυπάμαι πολύ που δεν πέτυχε η παρασκευή σας.Για τη ζύμη δύο είναι τα ενδεχόμενα. είτε είχατε περισσότερα υγρά από το πορτοκάλι είτε το πρόγραμμα του αρτοπαρασκευαστή διαρκεί περισσότερο από όσο πρέπει με αποτέλεσμα να σπάει το δίκτυο γλουτένης που σχηματίζεται.

  8. Δημητρα
    27 Μαΐου, 2020

    Καλησπερα. Εχω κανει πολλες απο τις συνταγες σας αλλα αυτη εδω με παιδεψε παρα πολυ. Τα υλικα τα μετρησα οπως λεγατε αλλα η ζυμη κολλαγε τοσο πολυ που δεν μπορουσα να τη δουλεψω. Γιατι νομιζετε εγινε αυτο ;

  9. evicita
    16 Απριλίου, 2020

    Χαίρομαι που σας άρεσαν!Καλοφάγωτα! Καλό Πάσχα! 🙂

  10. Χρυσα
    16 Απριλίου, 2020

    Ευχαριστούμε,φανταστικό τσουρέκι.Βαζω λίγο παραπάνω αλεύρι και γίνεται καλύτερο και απ’ τα έτοιμα…

  11. evicita
    23 Οκτωβρίου, 2019

    χαίρομαι που σου άρεσε! 🙂

  12. Ζωή
    23 Οκτωβρίου, 2019

    Πολύ ωραία συνταγή. Ευχαριστούμε

  13. evicita
    12 Οκτωβρίου, 2019

    Δύο είναι τα ενδεχόμενα. είτε είχες περισσότερα υγρά από το πορτοκάλι είτε το πρόγραμμα του αρτοπαρασκευαστή διαρκεί περισσότερο από όσο πρέπει. Λίγο λάδι στα χέρια θα σε βοηθήσει στο άνοιγμα ώστε να μην κολλάει. 🙂

  14. Λευτέρης
    11 Οκτωβρίου, 2019

    Ακολούθησα τη συνταγή αλλά το μείγμα που βγήκε κολλούσε πάρα πολύ στα χέρια και δεν μπορούσα να το δουλέψω. Έβαλα και παραπάνω αλεύρι από ότι λέει η συνταγή γιατί ήταν πολύ ρευστό. Γιατί έγινε έτσι;

Post a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *