Blog

Ρυζόγαλο κρεμώδες χωρίς κορν φλαουρ!

Αγαπώώώώώώ ρυζόγαλο!!! Το λατρεύω για την ακρίβεια! Κρεμώδες…γλυκό όσο πρέπει..με τα αρώματά του και τη βανιλάτη γεύση του! Το λατρεύω! Εντάξει, δε λέω καλή η σοκολάτα…..συγκεκριμένα θα ελεγα θεϊκή ειδικά αν δοκιμάσεις τη φοβερή oreo velvet γάλακτος που σου έχω δώσει, αλλά ενα ρυζογαλακι για πρωινό ειναι σκέτη απόλαυση!

Βέβαια υπάρχει ένα κακό σε ολόκληρη την υπόθεση! Όσο το λατρεύω εγώ άλλο τόσο το μισεί ο αντρούλης μου! Δεν του αρέσει καθόλου και δεν το κατατάσσει στα γλυκά!  Για αυτό το λόγο δεν το κάνω πολύ συχνά γιατί πολύ απλά τα τρώω όλα μόνη μου!!!

Αυτή  η συνταγή θεωρώ ότι είναι η καλύτερη και πιο κοντά στα γούστα μου! Είναι το ρυζόγαλο στην καλύτερη του μορφή! Ολοι ξέρουμε το κλασικό ρυζόγαλο που έκανε η μανούλα μας με φρέσκο γάλα το οποίο κόντευε να λήξει! Σε αυτό το ποστ πάμε το ρυζόγαλο σε άλλο level! Κρεμώδες, με γεμάτη γεύση  ωστόσο χωρίς κορν φλάουρ! Να το φτιάξετε οπωσδήποτε!

 

Αν θα έδινα ένα όνομα στο γλυκό αυτό θα το έλεγα «Το ρυζόγαλο της υπομονής». Θέλει συχνό ανακάτεμα και σίγουρα επειδή δεν έχει κορν φλάουρ θέλει περισσότερη ώρα στο ψήσιμο! Πιστέψτε με όμως αξίζει!!!!

Παρακάτω η φωτογραφία είναι η ίδια εκδοχή με καστανή ζάχαρη…

 

ΥΛΙΚΑ: για 6-8 μπολάκια

  • 140 γρ. ρύζι γλασέ
  • 300 γρ. νερό
  • 800 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
  • 1 κουτί εβαπορέ γάλα
  • 90-120 γρ. ζάχαρη (ανάλογα  με το πόσο γλυκό το θέλετε)
  • 1 ξυλάκι κανέλας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα αναμειγνύουμε το νερό, το φρέσκο γάλα, το ρύζι και το ξυλάκι κανέλας.  Βάζουμε το μείγμα  αρχικά σε δυνατη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλα το γάλα. Έπειτα, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθεί το ρύζι ανακατεύοντας κάθε λίγα λεπτα (περίπου 25 λεπτά).

 

Στη συνέχεια, βγάζουμε το ξυλάκι κανέλας και ρίχνουμε το εβαπορέ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συχνά με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει το μείγμα μας κρεμώδες (περίπου 20 λεπτά). Προσοχή! Δεν το αφήνουμε να στεγνώσει πολύ γιατί όταν το βάλουμε στα μπολάκια το ρύζι θα συνεχίσει να απορροφά υγρασία μέχρι να κρυώσει με αποτέλεσμα να σφίξει πολύ! Γι΄ αυτό φροντίζουμε να είναι κρεμώδες αλλά να έχει και υγρά.

 

Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε το ρυζόγαλο σε γυάλινα μπολάκια και αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου!

Σε αυτή τη θερμοκρασία μου αρέσουν περισσότερο. Ωστόσο, μπορούμε να τα συντηρήσουμε στο ψυγείο και να τα φάμε κρύα!

 

 

 

 

evicita

Γεια σας, ονομάζομαι Εύα ( … για πολλούς πλέον Εvicita) και σας καλωσορίζω στο blog μου…Να ξέρετε ότι για μένα το food blog μου, είναι το δεύτερο σπιτάκι μου… οπότε καλώς ήρθατε!! Παρακαλώ με το δεξί…

0 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!