Πληκτρολογήστε τη συνταγή ή το υλικό για αναζήτηση:
Πραγματικά όταν έκανα αυτό το γλυκό δεν πίστευα ότι θα έχει τέτοια απήχηση! Ήταν η μέρα της γιορτής μου (Ευαγγελία) και ήθελα να φτιάξω και κάτι νηστίσιμο για να κεράσω! Είχα το χαλβά…είχα τη σοκολάτα….οπότε σκέφτομαι δεν κάνεις μια δοκιμή! Απο τα τρία γλυκά που κέρασα το συγκεκριμένο πήρε την πρώτη θέση! Και όχι άδικα!
Ο χαλβάς που έβαλα σαφώς και ήταν από τα χεράκια μου! Για όσους δεν θυμούνται μπείτε εδώ! Ίσως αυτό να έκανε και τη διαφορά. Ωστόσο και με τον κλασσικό χαλβά του εμπορίου γίνεται εξίσου νόστιμος! Επειδή τον έκανα με ταχίνι ολικής αλέσεως δεν φαίνεται μεγάλη διαφορά στην εικόνα. Δεν χρειάζεται τίποτα το ιδιαίτερο είναι πολύ εύκολη η παρασκευή του ωστόσο θα πρέπει να αναφέρω ότι τον χλαβά που θα κόψετε θα προσέξετε να μην τον θρυμματίσετε γιατί θα γίνει ένα με το υπόλοιπο μείγμα!
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα. Σε ένα μπολ βάζουμε το ταχίνι και ρίχνουμε σταδιακά τη λιωμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας συνεχώς με μία μαρίζ.
Σε ένα άλλο μπολ κόβουμε σε κομμάτια το χαλβά( γίνεται και με τα χέρια). Προσέχουμε να μην το θρυμματίσουμε!
Προσθέτουμε τα καρύδια και στο τέλος περιχύνουμε με το μείγμα σοκολάτας (Να ΜΗΝ είναι ζεστό).Ανακατεύουμε απαλά με τη μαρίζ. Προσοχή! Δεν πρέπει να διαλυθεί τελείως ο χαλβάς γιατί θα ομογενοποιηθεί με τη σοκολάτα και δεν θα έχουμε το γευστικό αποτέλεσμα που θέλουμε!
Βάζουμε το μείγμα του κορμού σε μία λαδόκολα και τυλίγουμε σε σχήμα λουκάνικου!
Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει!Όταν είναι έτοιμο κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.Διατηρείται στο ψυγείο…
Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…
Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!
0 Σχόλια