Blog

Κορμός (μωσαϊκό) με χαλβά!

Πραγματικά όταν έκανα αυτό το γλυκό δεν πίστευα ότι θα έχει τέτοια απήχηση!Ήταν η μέρα της γιορτής μου (Ευαγγελία) και ήθελα να φτιάξω και κάτι νηστίσιμο για να κεράσω!Είχα το χαλβά…είχα τη σοκολάτα….οπότε σκέφτομαι δεν κάνεις μια δοκιμή!Απο τα τρία γλυκά που κέρασα το συγκεκριμένο πήρε την πρώτη θέση!Και όχι άδικα! κορμός

Ο χαλβάς που έβαλα σαφώς και ήταν από τα χεράκια μου!Για όσους δεν θυμούνται μπείτε εδώ!Ίσως αυτό να έκανε και τη διαφορά.Ωστόσο και με τον κλασσικό χαλβά του εμπορίου γίνεται εξίσου νόστιμος!Επειδή τον έκανα με ταχίνι ολικής αλέσεως δεν φαίνεται μεγάλη διαφορά στην εικόνα.Δεν χρειάζεται τίποτα το ιδιαίτερο είναι πολύ εύκολη η παρασκευή του γι’ αυτό αν σας αρέσει ο χαλβάς δοκιμάστε το…

ΥΛΙΚΑ

  • 320 γρ. χαλβάς με ταχίνι
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 80 γρ. ταχίνι
  • 50 γρ. καρύδια (σπασμένα ελαφρά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα.Σε ένα μπολ βάζουμε το ταχίνι και ρίχνουμε σταδιακά τη λιωμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας συνεχώς με μία μαρίζ.κορμός

Σε ένα άλλο μπολ κόβουμε σε κομμάτια το χαλβά( γίνεται και με τα χέρια). Προσέχουμε να μην το θρυμματίσουμε! κορμός

Προσθέτουμε τα καρύδια και στο τέλος περιχύνουμε με το μείγμα σοκολάτας.Ανακατεύουμε απαλά με τη μαρίζ. Προσοχή! Δεν πρέπει να διαλυθεί τελείως ο χαλβάς γιατί θα ομογενοποιηθεί με τη σοκολάτα και δεν θα έχουμε το γευστικό αποτέλεσμα που θέλουμε! κορμός

Βάζουμε το μείγμα του κορμού σε μία λαδόκολα και τυλίγουμε σε σχήμα λουκάνικου!

κορμόςΤοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει!Όταν είναι έτοιμο κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.Διατηρείται στο ψυγείο…κορμός

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!_DSC0386

evicita

Γεια σας, είμαι η Εύα και θα ξεκινήσω λέγοντας ότι μου αρέσει να δημιουργώ! Λατρεύω να δημιουργώ κάτι από το τίποτα και μου αρέσει όταν το τίποτα έχει γλυκιά γεύση!

0 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!