Blog

Γρήγορη κολοκυθόπιτα!!!

Τώρα που το κολοκυθάκι πάει “σύννεφο”….ειναι ευκαιρία να κάνουμε μια τεμπελοκολοκυθόπιτα, κοινώς κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο! Είναι στιγμές που βαριέσαι να ανοίξεις φύλλο …..και βέβαια η συνείδηση σου δεν σου επιτρέπει να πάρεις και έτοιμο(τι σόι νοικοκυρά είσαι)!!!Εκείνη ακριβώς την ώρα αυτές οι καταπληκτικές,γρήγορες και τεμπέλικες πίτες σε βγάζουν απο τη δύσκολη θέση!

Πέρα από αυτή την κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, αν θελήσεις να φτιάξεις μόνος σου πίτα από το μηδέν, σου έχω εκπληκτική συνταγή βήμα βήμα πως να ανοίγεις φύλλο. Με τον παραδοσιακό τρόπο αλλά και με έναν πιο γρήγορο! Διαλέγεις και παίρνεις!

 

ΥΛΙΚΑ: για ένα ταψί περίπου 35x25 εκ.

  • 8 κολοκυθάκια
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο χ.
  • 1 αυγό
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • λίγο δυόσμο
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 250 γρ. φέτα
  • αλάτακι ανάλογα πόσο αλμυρή είναι η φέτα
  • πιπεράκι
  • φρυγανιά τριμμένη για να καλύψουμε το ταψί και την πίτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε και περνάμε από τον τρίφτη τα κολοκυθάκια. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα πιέζουμε σε ένα στραγγιστήρι ώστε να βγάλει τα ζουμιά του!Καλό είναι να τα αφήσουμε για λίγες ώρες….

Ψιλοκόβουμε τον άνηθο,τον δυόσμο και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τα κολοκυθάκια. Έπειτα βάζουμε το αυγο, το αλεύρι, το λάδι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα.

Σε ένα ταψάκι στρώνουμε μια λεπτή στρώση φρυγανιά…

Βάζουμε το μείγμα…

Και πασπαλίζουμε πάλι με φρυγανιά!Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει από πάνω (περίπου μία ώρα)!

Τρώγεται εξίσου ζεστή και κρύα!!!

 

evicita

Γεια σας, ονομάζομαι Εύα ( … για πολλούς πλέον Εvicita) και σας καλωσορίζω στο blog μου…Να ξέρετε ότι για μένα το food blog μου, είναι το δεύτερο σπιτάκι μου… οπότε καλώς ήρθατε!! Παρακαλώ με το δεξί…

0 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!