Αυτό το γλυκό ψωμάκι θα συνοδεύσει τέλεια τον καφέ και η ιδέα αυτή είναι κάτι πέρα από τα συνηθισμένα κέικ!Είναι γλυκό όσο πρέπει,δε σε λιγώνει και σε καλύπτει απόλυτα όταν θες να φας κάτι γλυκό!Είναι μια συνταγή που είχα στα κιτάπια μου για πολύ καιρό!Ωστόσο ποτέ δεν έδωσα την απαραίτητη προσοχή γιατί δεν το θεωρούσα και κάτι ιδιαίτερο!Τις προάλλες όταν έπεσε πάλι στα χέρια μου την είδα με άλλα μάτια!Σκέφτηκα “αφού έχεις τη chef sense της kenwood και τα ζυμάρια πλέον τα έχεις για πλαστελίνη δεν το δοκιμάζεις τσατ πατ….και ότι βγει!Και όντως τη δοκίμασα και το αποτέλεσμα;;;;;Πολύ γευστικό!! Δεν περίμενα να μου αρέσει τόσο πολύ!Για την ακρίβεια ξετρελάθηκα!

Βεβαιωθείτε  ότι η σοκολάτα έχει κρυώσει πριν την αλείψετε πάνω στη ζύμη αλλιώς θα αρχίσει να τρέχει από τις άκρες!Η συγκεκριμένη δοσολογία γίνεται για μία φόρμα!Εγώ όμως σε μία εκτέλεση την έκανα σε δύο φόρμες λίγο πιο μικρές!Ήταν εξίσου εξαιρετικό!Απλά να προσέξετε το χρόνο ψησίματος!Τέλος, στα μπαχαρικά που θα βάλετε μπορείτε αντι για αυτά που έχω εγώ να φτιάξετε ένα μείγμα από αυτα που σας αρέσουν.Συνολικά θέλει 1 1/2 κ.γ.Καλές απολαύσεις ….

ΥΛΙΚΑ:

  • 125γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 150γρ. γάλα φρέσκο
  • 2 κ.γ. ξηρή μαγιά
  • 425γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. μαχλέπι
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλλο
  • 75γρ. καστανή ζάχαρη
  • 150γρ.σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος
  • 75γρ. μαύρες σταφίδες
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε 100γρ. από το βούτυρο και το αναμειγνύουμε με το γάλα και το αυγό

γλυκό ψωμί

Στον κάδο του μίξερ ζυμώνουμε για 10 λεπτά τη μαγιά, το αλεύρι,την κανέλα,το γαρύφαλλο,τη ζάχαρη και το μείγμα γάλακτος.

γλυκό ψωμί

Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε για δύο ώρες σε ζεστό μέρος.

γλυκό ψωμί

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το υπόλοιπο βούτυρο.

Προσθέτουμε στη ζύμη τις σταφίδες και ζυμώνουμε μέχρι να απλωθούν παντού.

Την αφήνουμε σκεπασμένη στην άκρη για 10 λεπτά

Κατόπιν την ανοίγουμε σε φύλλο παραλληλόγραμο μήκους 35 εκ. περίπου και πλάτος όσο το μήκος της φόρμας.

γλυκό ψωμί

Απλώνουμε τη σοκολάτα έως δύο εκ. από τις άκρες και τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό.

γλυκό ψωμί

Αφήνουμε στην άκρη για 45 λεπτά(κατα προτίμηση σε  χλιαρό φούρνο).Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει(περίπου 45 λεπτά)

Το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα και έπειτα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη!

γλυκό ψωμί

 

#kenwood #κουζινομηχανή #vgfoodblogawards16 #vgfoodblogawards #vimagourmet