Το λεμόνι στα γλυκά ή θα το λατρέψεις ή θα το μισήσεις!Εγώ ευτυχώς ανήκω στην πρώτη κατηγορία!Το λατρεύω σε όλες τις κατηγορίες γλυκών…στις κρέμες ,στα κέικ,στα παγωτά,στα αναψυκτικά(σπιτική λεμονάδα!!!)Ιδιαίτερα αυτή την εποχή είναι μια ωραία και δροσερή επιλογή το γλυκό με το λεμόνι!Μία από αυτές είναι και η παρακάτω συνταγή!Δροσερή κρέμα λεμονιού με ένα φανταστικό κραμπλ φουντουκιού!!!Το πιο τέλειο και τραγανό μπισκότο!!!!Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι οι κρέμες γάλακτος να είναι κρύες κατευθείαν από το ψυγείο.

ΥΛΙΚΑ:

για το  κραμπλ:

  • 90 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. φουντούκια ωμά
  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


για την κρέμα λεμονιού:

  • 160 γρ. γάλα φρέσκο
  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 250 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ άχνη ζάχαρη
  • 50 γρ. ζωική κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. κρέμα τυριού
  • χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι βιολογικό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΚΡΑΜΠΛ:

Σε ένα μούλτι ρίχνουμε τα φουντούκια μαζί με τη μισή ποσότητα ζάχαρης και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.

 Ρίχνουμε τη φουντουκόσκονη σε ένα μπολ μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη,το αλεύρι και ανακατεύουμε..

 Τελευταίο ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το ενσωματώνουμε πιέζοντας το με τα χέρια.Η ζύμη μας θα γίνει σαν τριφτή.Μην προσπαθήσετε να την κάνετε ένα ζυμάρι ομοιόμορφο..

 Την τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα όπως φαίνεται στη φώτο.Ανομοιόμορφα μικρά κομμάτια!Δεν είναι ένα ζυμάρι!Θα το ρίξετε σαν βροχή….

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου..Στο ενδιάμεσο με ένα κουτάλι ανακατεύουμε για να ξεροψηθεί παντού….

Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει καλά..

ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ:

Σπάμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και την βάζουμε σε ένα μπολ.Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά.Για να μην σας αρπάξει  από κάτω μπορείτε να βρέξετε την κατσαρόλα με ελάχιστο νερό και να ρίξετε κατευθείαν το γάλα!.Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα στη σοκολάτα!Περιμένουμε ένα λεπτό  να λιώσει η σοκολάτα και έπειτα ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί.Το αφήνουμε να κρυώσει…

 Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τη φυτική κρέμα γάλακτος με την άχνη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.Το καλό με τη φυτική είναι ότι δεν κόβει όσο και να τη χτυπήσετε στο μίξερ.

Όταν είναι έτοιμη βάζουμε σιγά σιγα  και τη ζωική.Σε αντίθεση με τη φυτική, τη ζωική κρέμα γάλακτος την προσέχουμε στο χτύπημα γιατί πολύ εύκολα μπορεί να μας κόψει.Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει…

 Έπειτα βάζουμε τη κρέμα τυριού.Όταν ενσωματωθεί ρίχνουμε το κρύο μίγμα σοκολάτας!

 Τελευταία μπαίνουν ο χυμός λεμονιού και το ξύσμα!Το ξύσμα καλό είναι όταν το ρίξετε να το ανακατέψετε με μία μαρίζ έτσι ώστε να μην σας  κολλήσει όλο στο φτερό του μίξερ.

 Τοποθετούμε σε ένα κορνέ….

 Βάζουμε στα ποτηράκια μας μία στρώση μπισκότο,μία στρώση κρέμα (με το κορνέ)και ξανά μπισκότο…

Στολίζουμε με ξύσμα και φέτες λεμονιού….Διατηρούμε στο ψυγείο!

Καλή απόλαυση!!!!!