Πληκτρολογήστε τη συνταγή ή το υλικό για αναζήτηση:
Το λεμόνι στα γλυκά ή θα το λατρέψεις ή θα το μισήσεις! Εγώ ευτυχώς ανήκω στην πρώτη κατηγορία! Το λατρεύω σε όλες τις κατηγορίες γλυκών…στις κρέμες ,στα κέικ,στα παγωτά,στα αναψυκτικά(σπιτική λεμονάδα!!!). Ιδιαίτερα αυτή την εποχή είναι μια ωραία και δροσερή επιλογή το γλυκό με το λεμόνι! Μία από αυτές είναι και η παρακάτω συνταγή! Δροσερή κρέμα λεμονιού με ένα φανταστικό κραμπλ φουντουκιού!!! Το πιο τέλειο και τραγανό μπισκότο!!!!
Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι οι κρέμα γάλακτος να είναι κρύα κατευθείαν από το ψυγείο.
ΥΛΙΚΑ:
για το κραμπλ:
για την κρέμα λεμονιού:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΚΡΑΜΠΛ:
Σε ένα μούλτι ρίχνουμε τα φουντούκια μαζί με τη μισή ποσότητα ζάχαρης και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
Ρίχνουμε τη φουντουκόσκονη σε ένα μπολ μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη,το αλεύρι και ανακατεύουμε..
Τελευταίο ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το ενσωματώνουμε πιέζοντας το με τα χέρια.Η ζύμη μας θα γίνει σαν τριφτή. Μην προσπαθήσετε να την κάνετε ένα ζυμάρι ομοιόμορφο..
Την τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Ανομοιόμορφα μικρά κομμάτια! Δεν είναι ένα ζυμάρι!Θα το ρίξετε σαν βροχή….
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου..Στο ενδιάμεσο με ένα κουτάλι ανακατεύουμε για να ξεροψηθεί παντού….
Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει καλά..
ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ:
Σπάμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και την βάζουμε σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά. Για να μην σας αρπάξει από κάτω μπορείτε να βρέξετε την κατσαρόλα με ελάχιστο νερό και να ρίξετε κατευθείαν το γάλα! Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα στη σοκολάτα! Περιμένουμε ένα λεπτό να λιώσει η σοκολάτα και έπειτα ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί.Το αφήνουμε να κρυώσει…
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.
Έπειτα, βάζουμε την κρέμα τυριού. Όταν ενσωματωθεί ρίχνουμε το κρύο μίγμα σοκολάτας!
Τελευταία μπαίνουν ο χυμός λεμονιού και το ξύσμα! Το ξύσμα καλό είναι όταν το ρίξετε να το ανακατέψετε με μία μαρίζ έτσι ώστε να μην σας κολλήσει όλο στο φτερό του μίξερ.
Τοποθετούμε σε ένα κορνέ….
Βάζουμε στα ποτηράκια μας μία στρώση μπισκότο,μία στρώση κρέμα και ξανά μπισκότο…
Για όσους δεν έχουν κορνέ τοποθετούνε με ένα κουτάλι.
Στολίζουμε με ξύσμα και φέτες λεμονιού….Διατηρούμε στο ψυγείο!
Καλή απόλαυση!!!!!
Αν διανύετε περίοδο καλοκαιριού, τώρα που διαβάζετε τη συνταγή, σας έχω ωραία δροσερά παγωτάκια πατώντας εδώ!
Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…
Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!
0 Σχόλια