Mini greek boogatsa!!!

Αυτό το θεσπέσιο πιτοειδές γλυκό λείπει πολύ στους ξενιτεμένους!!!Γι΄αυτό το αφιερώνουμε στον κουμπάρο  μας το Γιάννη διότι το πρώτο πράγμα που κάνει όταν έρχεται στην Ελλάδα είναι…. να φάει μπουγάτσα!Εμείς το παρουσιάσαμε σε μία πιο εκλεπτισμένη μορφή!!Σε μορφή ατομικού μάφιν!!!Πεντανόστιμο και πανεύκολο!δοκιμάστε το!!!Καλή όρεξη!!!

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας ζαχαροπλαστικής

ΓΕΜΙΣΗ

  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 110 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 50 γρ. κάστερ πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 15 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • βούτυρο λιωμμένο για άλλειμα

ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

  • άχνη-κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι,τη σκόνη κάστερ πάουντερ και τη βανίλια αφού τα έχουμε κοσκινίσει!Χαμηλώνουμε τη φωτιά…

 Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει..

 Κάπως έτσι..

Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.Έπειτα το αφήνουμε στην άκρη με μια ζελατίνα από πάνω κολλημένη στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα,μέχρι να ετοιμάσουμε τα φύλλα.Ανοίγουμε τα φύλλα και τα κόβουμε σε 6 κομμάτια.

 Βουτυρώνουμε τις θήκες μάφιν και βάζουμε 4 φύλλα βουτυρώνοντας ενδιάμεσα!!

 βάζουμε 2 κουταλιές κρέμα..

κλείνουμε με ένα φύλλο απο πάνω..

 βουτυρώνουμε και ρίχνουμε καπάκι μία μία τις άκρες από τα άλλα φύλλα..

δεν ξεχνάμε να βουτυρώνουμε..

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.Μόλις κρυώσει αχνίζουμε και «κανελίζουμε»!!!!

ΓΛΥΚΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!

0 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!