Πληκτρολογήστε τη συνταγή ή το υλικό για αναζήτηση:
Η πιο ντελικάτη τούρτα που έχετε φάει….
ΥΛΙΚΑ:
ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ:
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
ΓΕΜΙΣΗ:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ:
Χτυπάμε τους κρόκους με την άχνη και σταδιακά προσθέτουμε το κορν φλάουρ..
ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια και προσθέτουμε το 1/4 στο μείγμα των αυγών..
Έπειτα επιστρέφουμε πάλι το μείγμα στο υπόλοιπο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα!
Βάζουμε σε ένα μπολ και καλύπτουμε με μεβράνη ακουμπώντας την κρέμα για να μην κάνει κρούστα!
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη μορφή..
Στο μούλτι ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα με το αλεύρι μέχρι να γίνουν σκόνη!
Σταδικακά το ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά..
Κάνουμε μαρέγκα χτυπώντας τα ασπράδια με τα 15 γρ ζάχαρη.ρίχνουμε λίγο λίγο στο μείγμα με τα αυγά.
Σε δύο ταψια βάζουμε λαδόκολλα και με μια σπάτουλα βάζουμε ένα λεπτό στρώμα ισιώνοντας το απο πάνω!Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 10-15 λεπτά!Στην αρχη θα είναι μαλακό αλλα όταν κρυώσει γίνεται πιο σταθερό!
ΓΕΜΙΣΗ:
Για να ολοκληρώσουμε την κρέμα προσθέτουμε σταδιακά το βούτυρο καθώς χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ!!Τέλος βάζουμε και το λικέρ!
ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥΡΤΑΣ:
Σε ένα στρόγγυλο μπολ βάζουμε ζελατίνα…
..απο πάνω τοποθετουμε το κέικ το οποίο το έχουμε κόψει με στρόγγυλο τσέρκι!περίπου 30 εκ διάμετρο!Κόβουμε οποιοδήποτε κομμάτι προεξέχει με ένα ψαλίδι.
βάζουμε την κρέμα …και ενδιάμεσα τοποθετούμε κουταλιές απο τη μαρμελάδα.
Κόβουμε απο το δεύτερο παντεσπάνι δύο μικρότερα στρόγγυλα κομμάτια τα οποία τα ενώνουμε βάζοντας ενδιαμεσα μαρμελάδα.
τοποθετούμε πάνω απο την κρέμα ..
.. και κλείνουμε με τη ζελατίνα που προεξέχει απο το μπολ!Βάζουμε στο ψυγείο γαι 5 ώρες τουλάχιστον!
Γυρνάμε την τούρτα σε ένα δισκάκι και βαζουμε μία λεπτή στρωση μαρμελάδα.
Κατευθείαν διακοσμούμε με ζαχαρόπαστα!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Πηγή:peggy porschen
Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…
Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!
2 Σχόλια
evicita3 έτη ago
Καλησπέρα 🙂 Μπορείς να αντικαταστήσεις τη ζαχαρόπαστα με κάποιο γλάσο. Το πιο απλό είναι με κουβερτούρα και κρέμα γάλακτος σε αναλογία 1:1 . Ωστόσο υπάρχει και συνταγή στο σάιτ για γλάσο σε αυτό το λινκ https://www.evicita.gr/valentine-cake/
Ντίνα3 έτη ago
Καλησπέρα σας,
μήπως μπορεί να αντικατασταθεί η ζαχαρόπαστα ως επικάλυψη; και τι προτένετε;
Ευχαριστώ πολύ