Η πιο ντελικάτη τούρτα που έχετε  φάει….

ΥΛΙΚΑ:

ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ:

  •  3 κρόκοι αυγών
  • 125 γρ.άχνη ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 500 ml γάλα
  • 50 γρ. κορν φλάουρ

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:

  • 3 αυγά
  • 125γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 125 γρ. αμύγδαλα
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 15 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΓΕΜΙΣΗ:

  • 240 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ λικέρ της αρεσκείας σας
  • μαρμελάδα βατόμουρο ή φράουλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ:

Χτυπάμε τους κρόκους με την άχνη και σταδιακά προσθέτουμε το κορν φλάουρ..

ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια και προσθέτουμε το 1/4 στο μείγμα των αυγών..

Έπειτα επιστρέφουμε πάλι το μείγμα στο υπόλοιπο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα!

Βάζουμε σε ένα μπολ και καλύπτουμε με μεβράνη ακουμπώντας την κρέμα για να μην κάνει κρούστα!

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:

Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη μορφή..

Στο μούλτι ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα με το αλεύρι μέχρι να γίνουν σκόνη!

Σταδικακά το ρίχνουμε στο μείγμα  με τα αυγά..

 Κάνουμε μαρέγκα χτυπώντας τα ασπράδια με τα 15 γρ ζάχαρη.ρίχνουμε λίγο λίγο στο μείγμα με τα αυγά.

 Σε δύο ταψια βάζουμε λαδόκολλα και με μια σπάτουλα βάζουμε ένα λεπτό στρώμα ισιώνοντας το απο πάνω!Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 10-15 λεπτά!Στην αρχη θα είναι μαλακό αλλα όταν κρυώσει γίνεται πιο σταθερό!

ΓΕΜΙΣΗ:

Για να ολοκληρώσουμε την κρέμα προσθέτουμε σταδιακά το βούτυρο καθώς χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ!!Τέλος βάζουμε και το λικέρ!

ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥΡΤΑΣ:

Σε ένα στρόγγυλο μπολ βάζουμε ζελατίνα…

..απο πάνω τοποθετουμε το κέικ το οποίο το έχουμε κόψει με στρόγγυλο τσέρκι!περίπου 30 εκ διάμετρο!Κόβουμε οποιοδήποτε κομμάτι προεξέχει με ένα ψαλίδι.

 βάζουμε την κρέμα …και ενδιάμεσα τοποθετούμε κουταλιές απο τη μαρμελάδα.

Κόβουμε απο το δεύτερο παντεσπάνι δύο μικρότερα στρόγγυλα κομμάτια τα οποία τα ενώνουμε βάζοντας ενδιαμεσα μαρμελάδα.

τοποθετούμε πάνω απο την κρέμα ..

 .. και κλείνουμε με τη ζελατίνα που προεξέχει απο το μπολ!Βάζουμε στο ψυγείο γαι 5 ώρες τουλάχιστον!

Γυρνάμε την τούρτα σε ένα δισκάκι και βαζουμε μία λεπτή στρωση μαρμελάδα.

  Κατευθείαν διακοσμούμε με ζαχαρόπαστα!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!






Πηγή:peggy porschen