Αυτές τις μέρες το ταχίνι έχει την τιμητική του!!Λόγω νηστείας πολλοί είναι αυτοί που το προτιμούν και όχι αδικα αφού ειναι πολύ θρεπτικό και πολύ νόστιμο!Αυτο το κέικ είναι αλάδωτο και πολύύύύύύ γευστικό!Αν είστε λάτρης του ταχινιού δοκιμάστε το…και θα με θυμηθείτε!

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κούπα ταχίνι ολικής άλεσης
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 2 1/2 κ.γ baking powder
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 30γρ. κονιάκ
  • 3/4 της κούπας νερό
  • ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύουμε στο μίξερ το ταχίνι ,το χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη…

 Ρίχνουμε το κονιάκ,το γαρύφαλλο,την κανέλα και τη μαγειρική σόδα.

 Αφού ανακατέψουμε το αλεύρι με το baking powder τα ρίχνουμε στο μείγμα μας σταδιακά και εναλλάξ με το νερό.ίσως χρειαστεί λίγο νεράκι παραπάνω(εξαρτάται από το πόσο ρευστό ειναι το ταχίνι)

 Ώσπου το μέιγμα να γίνει όπως φαίνεται στη φώτο!Τέλος, αν έχουμε επιλέξει και ξηρούς καρπούς τους ρίχνουμε  τώρα και ανακατεύουμε με σπάτουλα!

 Βουτυροαλευρώνουμε μια φόρμα και τοποθετούμε το μείγμα.

 Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 45-50 λεπτά ανάλογα το φούρνο.

Το αφήνουμε 10 λεπτά στη φόρμα και έπειτα το αφαιρούμε και το αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα!

Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη!