Blog

Το νοσταλγικό συκαλάκι…

Κουταλιά και αναμνήσεις!!!Ισως απο τα ωραιότερα γλυκά κουταλιού το συκαλάκι…

ΥΛΙΚΑ:

  • 35 σύκα άγουρα
  • 1kg ζάχαρη
  • 3 φλ. νερό
  • 5 γαρύφαλλα
  • 1 φύλλο συκιάς
  • 2 κ.σ χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε καλά τα σύκα και κόβουμε το κοτσανάκι απο πάνω.Με μία οδοντογλυφίδα τρυπάμε το σύκο σε 3-4 μεριές.

 Τα βράζουμε σε νερό για ένα δεκάλεπτο περίπου για να ξεπικρίσουν.Έπειτα τα στραγγίζουμε και ξαναβάζουμε νερό να βράσει.Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε συνολικά τρεις φορές!!!Στο τέλος τα στραγγίζουμε.

 Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη,το νερό,τα γαρύφαλλα και το φύλλο συκιάς!Το φύλλο θα βγάλει το πραγματικό άρωμα του σύκου!

Όταν αρχίζει να κοχλάζει ρίχνουμε τα σύκα.

 Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει το σιρόπι.Για να το τεστάρετε σε ένα πιατάκι ρίχνετε λίγες σταγόνες απο το σιρόπι οι οποίες θα πρέπει να στέκονται όταν θα κρυώσουν όπως στη φώτο.Να μην είναι δηλαδη νερουλό.

 Το αφήνουμε ένα 24ωρο να βγάλει τα ζουμιά του.

Ξαναβράζουμε το γλυκό για να δέσει αφού έχουμε ρίξει το λεμόνι.

Καυτό όπως είναι το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τα αφήνουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

 Κάνουμε και ένα ελληνικό καφεδάκι και δεν θέλουμε τίποτα άλλο!!!

🙂

0 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!