Τώρα που το καρπούζι γίνεται ανάρπαστο φρούτο ας το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο!Με τη φλούδα του κάντε ένα γλυκό κουταλιού που θα συνοδεύει το καφεδάκι σας τα απογεύματα…..

ΥΛΙΚΑ:

  •  20 τετράγωνα κομμάτια από χοντρή  φλούδα καρπουζιού(καθαρισμένα και από τις δύο πλευρές)
  • μισό φλυτζάνι ασβέστη
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 βανίλια
  • χυμό από 1 λεμόνι + 1 κ.σ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε νερό(τόσο ώστε να καλύπτει τα κομμάτια καρπουζιού) και μισό φλυτζάνι ασβέστη.Ανακατεύουμε καλά…Τα αφήνουμε έτσι 3 ώρες ή  μία ολόκληρη νύχτα!

 Έπειτα τα ξεπλένουμε πολύ καλά…τα βάζουμε σε μία λεκάνη με νερό και χυμό από ένα λεμόνι και τα αφήνουμε για μία ώρα.

Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα βράζουμε το καρπούζι μέχρι να μαλακώσει!Προσοχή να μη λιώσει!

Έπειτα τα στραγγίζουμε..

Βάζουμε το νερό,τη ζάχαρη,τη βανίλια και το καρπούζι να βράσουν για 2 λεπτά

 

 Σβήνουμε το μάτι και το αφήνουμε  έτσι όλη νύχτα… την επόμενη μέρα το βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι!!Λίγο πριν γίνει το γλυκό ρίχνουμε 1κ.σ χυμό λεμονιού!

Βάζουμε σε καθαρά βάζα όσο ειναι το γλυκό ζεστό και τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν!

Ένα γλυκό που φέρνει πολλές αναμνήσεις…..όπως κάθε γλυκό κουταλιού…