Το καλοκαιράκι  ήδη το νιώσαμε και ήρθε η ώρα για ένα σπιτικό παγωτό….εύκολο και νόστιμο!!!!

ΥΛΙΚΑ:

Βάση:

1 πακέτο digestive

1/2 κουτί ζαχαρούχο

4 κ.σ. κακάο

μισή πλάκα βούτυρο

2 κ.σ. γάλα

Παγωτό

500gr. φυτική κρέμα γάλακτος

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 κουτί εβαπορέ γάλα

1 βανίλια

μπισκότα oreo

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης εκτός απο τα μπισκότα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.Προσοχή να μην καεί…

 Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα και τα περιχύνουμε με το σοκολατένιο μείγμα..

 Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και έπειτα στο ψυγείο να παγώσει..

 Στο μιξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει…

 Σταδιακά ριχνουμε το ζαχαρούχο γάλα…

 και τελευταίο το γάλα με τις βανίλιες…

 Χτυπάμε μέχρι να σφίξει όπως φαίνεται στη φώτο….

 Βάζουμε το λευκό μείγμα σε ένα τάπερ και το βάζουμε στην κατάψυξη για μία ώρα…Το βγάζουμε απο την κατάψυξη ανακατεύουμε καλά να σπάσουν οι κρυσταλλοι και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.Αυτό καλό είναι να το κάνετε 2-3 φορές .Όσο πιο πολλές φορές γίνει τόσο πιο μαλακό θα γίνει το παγωτό…

 Την τελευταία φορά λοιπόν που θα το ανακατέψουμε βάζουμε και τα μπισκότα oreo και το τοποθετούμε στο ταψί με τον κορμό.Όχι στο τάπερ…

……παγώνουμε καλά το γλυκό στην κατάψυξη και λίγο πριν το σερβίρουμε τρίβουμε λίγα μπισκότα απο πάνω!!!

 Καλή απόλαυση!!!