Πληκτρολογήστε τη συνταγή ή το υλικό για αναζήτηση:
Μία τούρτα όνειρο….για αυτούς που λατρεύουν πραγματικά τα γλυκά!Την πρώτη φορά έκανα εντελώς τυχαία την παρασκευή της.Ήταν μια έμπνευση της στιγμής ! σαν έκρηξη στο στόμα!!!Τα λόγια είναι περιττά για ακόμα μια φορά…..Δοκιμάστε την!!!
ΥΛΙΚΑ:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το ζαχαρούχο για δύο ώρες περίπου.Προσέχουμε πάντα το νερό να καλύπτει την κονσέρβα
Σε ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα τσέρκι τετράγωνο περίπου 20 εκ. και πιέζουμε να ενωθεί το υλικό.
Αφού ζεστάνουμε το γάλα το ρίχνουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Έπειτα ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει ελαφρά.Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε μίξερ.
Ενσωματώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος…
Βάζουμε τη μισή μους στο τσέρκι και τοποθετούμε για 10 λεπτά στο ψυγείο.
Έπειτα βάζουμε την καραμέλα γάλακτος(το ζαχαρούχο δηλαδή)αφου έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου….
…και ξανά τη μους.Τοποθετούμε στο ψυγείο.
Όταν κρυώσει γαρνίρουμε με μπισκότο και διακοσμούμε οπως θέλουμε!!!
ΚΑΛΕΣ ΓΛΥΚΟΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ!!!!
Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…
Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!
2 Σχόλια
evicita3 έτη ago
Φαίνεται πολύ λαχταριστή!!
Αθανασια Αντωνιάδου3 έτη ago
Την έβαλα σε χαμηλό ταψάκι γι’αυτό φαίνεται χαμηλή! Αλλά η γεύση της είναι μοναδική!
Attachment