Τούρτα “Μπισκολάτ”!!!

Μία τούρτα όνειρο….για αυτούς που λατρεύουν πραγματικά τα γλυκά!Την πρώτη φορά έκανα εντελώς τυχαία την παρασκευή της.Ήταν μια έμπνευση της στιγμής ! σαν έκρηξη στο στόμα!!!Τα λόγια είναι περιττά για ακόμα μια φορά…..Δοκιμάστε την!!!

ΥΛΙΚΑ:

  • 270 γρ.μπισκότα τριμμένα(της αρεσκείας σας)
  • 90 γρ. περίπου βούτυρο λιωμένο
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 300 γρ.κουβερτούρα
  • 300 γρ.κρέμα γάλακτος φυτική
  • 150 γρ.γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το ζαχαρούχο για δύο ώρες περίπου.Προσέχουμε πάντα το νερό να καλύπτει την κονσέρβα

Σε ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα τσέρκι τετράγωνο περίπου 20 εκ. και πιέζουμε να ενωθεί το υλικό.

Αφού ζεστάνουμε το γάλα το ρίχνουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Έπειτα ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει ελαφρά.Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε μίξερ.

 Ενσωματώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος…

Βάζουμε τη μισή μους στο τσέρκι και τοποθετούμε για 10 λεπτά στο ψυγείο.

Έπειτα βάζουμε την καραμέλα γάλακτος(το ζαχαρούχο δηλαδή)αφου έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου….

…και ξανά τη μους.Τοποθετούμε στο ψυγείο.

Όταν κρυώσει γαρνίρουμε με μπισκότο και διακοσμούμε οπως θέλουμε!!!

ΚΑΛΕΣ ΓΛΥΚΟΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ!!!!

2 comments for “Τούρτα “Μπισκολάτ”!!!

  1. evicita
    19 Απριλίου, 2020

    Φαίνεται πολύ λαχταριστή!!

  2. Αθανασια Αντωνιάδου
    18 Απριλίου, 2020

    Την έβαλα σε χαμηλό ταψάκι γι’αυτό φαίνεται χαμηλή! Αλλά η γεύση της είναι μοναδική!

    Attachment

Post a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *