Μου ζήτησαν τούρτα πέρα από τα κλασσικά δεδομένα!!!Να θυμίζει σιροπιαστό,να είναι λευκή και κυρίως να μοιάζει με τούρτα γενεθλίων!!!!!Το σκέφτηκα…το ξανασκέφτηκα και κατέληξα σε αυτήν!Μία πολύ ιδιαίτερη,νόστιμη και ταυτόχρονα κλασσική τούρτα για την Κυρία Ζωή!!!Απολαύστε την!!

ΥΛΙΚΑ:

ΒΑΣΗ:

1 πακέτο καταϊφι

100γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο

ΓΕΜΙΣΗ:

500γρ. φυτική κρέμα γάλακτος

1 δόση κρέμα κάστερ πάουντερ(αυτή που αναγράφεται στο κουτί και γίνεται με 6 κουταλιές κάστερ)

1 βανίλια

1 κ.σ άχνη

1 φλ. καρύδια

1κ.σ.κανέλα

1κ.σ άχνη

λίγο γαρύφαλλο

ΣΙΡΟΠΙ:

1 φλ. νερό

2 φλ. ζάχαρη

2 φέτες λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Φτιάχνουμε την κρέμα κάστερ σύμφωνα με τις οδηγίες.

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:

Βουτυρώνουμε δύο ταψιά μεσαίου μεγέθους και απλώνουμε το καταϊφι.

Ραντίζουμε με ένα πινέλο το βούτυρο απο πάνω.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.Όσο ψήνεται κάνουμε το σιρόπι.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά και το αφήνουμε από τη στιγμή που θα βράσει για 3 λεπτά!

Βγάζουμε το καταϊφι από το ταψί.Με ζεστό καταϊφι και χλιαρό σιρόπι κουταλιά κουταλιά το σιροπιάζουμε!Προσοχή! Να απορροφάει το σιρόπι και έπειτα να ρίχνουμε ξανά!το κάνουμε αυτό για να στέκεται το καταϊφι πάνω στην κρέμα!Δείτε εδώ

Το αναποδογυρίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά!Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια,την άχνη,την κανέλα και το γαρύφαλλο.

ΓΕΜΙΣΗ:

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος,τη βανίλια και την άχνη.Οταν σφίξει κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε την κρέμα κάστερ και συνεχίζουμε το χτύπημα.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:

Βάζουμε το καταϊφι σε μία  βάση.Ρίχνουμε το μείγμα καρυδιού!

Τοποθετούμε τη σαντυγί σε μία σακούλα και κάνουμε μπάλες!

 Ξαναβάζουμε παντεσπάνι!Λίγο καρύδι και ξανά σαντυγί!

 Στολίζουμε με αμύγδαλο και αν θέλουμε γλυκό κουταλιού!!!

bon appétit…