Πόσες φορές κάνατε παντεσπάνι ή κέικ ….σας φούσκωνε στο κέντρο και περιμετρικά το κέικ σχεδόν καιγόταν???Επιτέλους μπορείτε να χαίρεστε γιατί ακολουθώντας κατα γράμμα τις οδηγίες δεν πρόκειται να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο!!!Με τόσο απλά βήματα θα κάνετε ένα τέλειο παντεσπάνι τόσο ίσιο σαν….αεροδρόμιο!!!Χρησιμοποιήστε το άφοβα στις τούρτες σας χωρίς να χρειαστεί να κόψετε την κορυφή!!!!Και όπως θα δείτε παρακάτω περιμετρικά είναι σα να έχει κοπεί με μαχαίρι!Στην πραγματικότητα όμως έχει βγει κατευθείαν απο το ταψί!

ΥΛΙΚΑ:για ταψάκι τετράγωνο 20 εκ.(2 παντεσπάνια)

  • 200gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200gr ζάχαρη άχνη
  • 4 αυγά
  • 1κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 200gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1κ.γ κοφτό baking powder

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καταρχήν, φροντίζουμε το βούτυρο και τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου!Πολύ βασικό!

Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και έπειτα προσθέτουμε την άχνη.Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει αφράτο.

 Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και τη βανιλια…

 Στο τέλος ρίχνουμε βροχή το αλεύρι κοσκινισμένο αφου το αναμειξουμε με το baking powder…Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε λαδόκολλα.Το μυστικό που θα  σώσει το κέικ σας είναι το εξής:στο φούρνο να προσθέσετε μία βρεγμένη πετσέτα γύρω γύρω από το ταψί!!!Και αυτό θα κάνει τη δουλειά του…

 Ψήνουμε στους 180 βαθμούς…Για να καταλάβετε ότι έχει γίνει το κέικ υπάρχουν οι εξής τρόποι!Ο πρώτος είναι όταν βάλετε  μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο και βγει στεγνή!Ο δεύτερος είναι όταν  ξεκολλήσει από τα τοιχώματα το κέικ!

Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα(με το ταψί).Μέτα από 15 λεπτά το βγάζετε απο το ταψί!Αν θέλουμε το παντεσπάνι μας να φαίνεται σιροπιασμένο ελαφρά, τυλίγουμε  με σελοφάν όσο είναι ζεστούτσικο!τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε!!!

Όπως θα δείτε παρακάτω το κέικ είναι σα να έχει κοπεί περιμετρικά!Στην πραγματικότητα δεν έχει μπεί καθόλου μαχαίρι!!!

Έτοιμο για την τούρτα μας!