Πληκτρολογήστε τη συνταγή ή το υλικό για αναζήτηση:
Την περίοδο του καλοκαιριού ένα παγωτό πρέπει να βρίσκεται πάντα μέσα στην κατάψυξη!!!Πόσο μάλλον όταν είναι από τα χεράκια μας!
ΥΛΙΚΑ:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνουμε τη μισή κρέμα γάλακτος με το τσάι και πριν βράσει το βγάζουμε από το μάτι και το αφήνουμε για ένα μισάωρο..
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη..
Στραγγίζουμε την κρέμα γάλακτος από το τσάι…ζυγίζω πόσο είναι και συμπληρώνω μέχρι να γίνει 250ml ….
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα,την κρέμα γάλακτος και τις βανίλιες.
Λίγο πριν πάρει βράσει ρίχνουμε το μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει!Προσέχουμε να ζεσταθεί καλά αλλά χωρίς να βράσει και κόψει η κρέμα.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ κατα προτίμηση ανοξείδωτο και παγωμένο από κατάψυξη!Βάζουμε μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο μία νύχτα ώστε να γίνει πιο κρεμώδες.Έπειτα το βάζουμε στην κατάψυξη.
Στην επόμενη μιση ώρα το βγάζουμε και ανακατεύουμε καλά να σπάσουν οι κρύσταλλοι.Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 5 φορές(αν δεν βαριόμαστε και παραπάνω).Είναι ένα βασικό στάδιο και το κάνουμε για να παγώσει το παγωτό ομοιόμορφα όπως στην παγωτομηχανή.
Όταν το ανακατέψουμε τελευταία φορά προσθέτουμε τα σύκα ..Το αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά.
Σερβίρουμε με τριμμένο μπισκότο ….και δροσιζόμαστε!!!
Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…
Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!
0 Σχόλια