Blog

Μπάρες αμυγδάλου χωρίς ψήσιμο!!!

Τις τελευταίες μέρες κάτι έχω πάθει με τους ξηρούς καρπούς και κυρίως τα αμύγδαλα!Τα βάζω σε γλυκά,τα κάνω γάλα(αμυγδαλόγαλα) και ότι κατεβάζει ο νους μου το κάνω πράξη!Άλλωστε ο αυθορμητισμός είναι χαρακτηριστικό  του εαυτού μου!Η αλήθεια είναι πως όταν κολλάω με ένα συστατικό το δοκιμάζω σε όλες του τις μορφές!Έτσι λοιπόν αγαπημένε αναγνώστη αφού έκανα όλες τις απόπειρες με το αμύγδαλο αφησα μία για το τέλος!Μπάρες αμυγδάλου χωρίς ψήσιμο!Μπάρες δεν έτρωγα ποτέ στη ζωή μου(αντε καλά αραιά και που)!Τις είχα συνδιάσει με κάτι πολύ άγευστο,σχεδόν στάχυ!Ξέρω τα παραλέω αλλά δυστυχώς είναι η αλήθεια!Με αυτήν όμως την μπάρα ήρθα για να καταρρίψω το μύθο!

dsc_3937

Σούπερ υγιεινή,γευστική μπάρα!Θα μπορούσαμε να την κάνουμε και τρουφάκια!Είναι τόσο εύκολη και νόστιμη επιλογή που λύνει τα χέρια όταν θέλετε να κάνετε ένα γρήγορο κέρασμα!Εάν έχετε καλό μπλεντερ η συνταγή απλοποιείται ακόμα πιο πολύ διότι βάζετε όλα τα υλικά μέσα και αλέθετε μέχρι να γίνουν μία μάζα.Εγώ εδω το κάνω με μούλτι σε δύο δόσεις.Θα καταλάβετε τι εννοώ στην εκτέλεση!Στο τέλος όταν βάλετε από πάνω τη σοκολάτα  καλό θα είναι να την παρακολουθείτε καθώς θα κρυώνει στο ψυγείο.Λίγο πριν πήξει τελείως κόψτε την σε κομμάτια για να αποφύγετε τυχόν σπασίματα.Έπειδή εμείς είμαστε πολύ της σοκολάτας  αντι για 125 γρ. κουβερτούρα έβαλα 200 γρ.Νομίζω όμως ότι τα 125 είναι μία πολύ καλή δόση!Το ταψάκι που χρησιμοποιήσα είναι τετράγωνο 20 εκ. Το ιδανικό θα έλεγα οτι είναι 18εκ.Μη σας ανησυχεί όμως αυτό γιατι το μείγμα είναι τόσο σταθερό που  με μία λαδόκολλα μόνο το πλάθετε όπως θέλετε!

ΥΛΙΚΑ:

200 γρ. αμύγδαλα ανάλατα,ωμά

100 γρ . σταφίδες μαύρες

2 κ.γ. κακάο

50 γρ. βρώμη

1 κ.σ λάδι καρύδας

1 κ.γ. μέλι

125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε στο μούλτι(πολυκόφτη) τα αμύγδαλα και τα κάνουμε σκόνη(προσωπικά αφήνω λίγα κομματάκια όπως φαίνεται στη φώτο,γίνονται πιο τραγανές οι μπάρες).Τοποθετούμε σε ένα μπολ.

dsc_3886

Προσθέτουμε στο μούλτι τις σταφίδες,τη βρώμη και το κακάο.Αλέθουμε  μέχρι να ομογενοποιηθούν.Τοποθετούμε στο μπολ με τα αμύγδαλα.Αφού ανακατέψουμε με τα χέρια βάζουμε το μείγμα στο μούλτι σε δύο δόσεις κ αλέθουμε μέχρι να γίνουν μία μάζα.Τοποθετούμε πάλι στο μπολ.

dsc_3895

Ρίχνουμε στο μπολ το μέλι,το λάδι καρύδας και ανακτεύουμε με το χέρι.Πιέζουμε το μείγμα ώστε να ενωθούν τα υλικά.

dsc_3897

Παίρνουμε το ταψί μας,βάζουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα .Πιέζουμε με το χέρι ή ένα κουτάλι μέχρι να απλωθεί  παντού.Κλείνουμε απο πάνω με τη λαδόκολλα που περισσεύει και βάζουμε στο ψυγείο!

dsc_3899

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί(μία κατσαρόλα που βράζει και από πάνω ένα μεταλλικό μπολ.Μέσα στο μπολ βάζουμε τη σοκολάτα)

dsc_3902

Βγάζουμε τη μπάρα απο το ψυγείο και περιχύνουμε με τη σοκολάτα.Ξαναβάζουμε στο ψυγείο.Σε αυτό το σημείο κάνουμε το κολπάκι που προανέφερα.Δηλαδή, ελέγχουμε ανα διαστήματα τη σοκολάτα για να την κόψουμε σε κομμάτια πριν πηξει τελείως ώστε να μας βγεί τέλεια!Εγώ να πω την αλήθεια την άφησα να πήξει αλλα μετά χρειάστηκε μεγάλη προσοχή όταν την έκοβα.

dsc_3903

Τέλος,αφήνουμε στο ψυγείο εως ότου πήξει η σοκολάτα.

dsc_3919

Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τοποθετούμε ενδιάμεσα καινούρια για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

dsc_3923

miammmmm….

0 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!