Μουστοκούλουρα….αγαπημένα μου κουλουράκια!Ο μούστος,η κανέλα,το ελαιόλαδο δένουν αρμονικά και προσφέρουν ένα από τα πιο νόστιμα κουλουράκια!!!Τα συγκεκριμένα γίνονται τραγανά!!!

ΥΛΙΚΑ: περίπου 80 κομμάτια

  • 500γρ. μούστο
  • 400γρ. ηλιέλαιο+ 100γρ. ελαιόλαδο
  • 250γρ. ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 κ.γ σόδα μαγειρική
  •  1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
  •  2 κ.γ baking powder
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει(περίπου 1 1/2 kg)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα λάδια με το μούστο,τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο.

 Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο μείγμα.

 Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν..

 Αφού κοσκινίσουμε το αλέυρι με το μπέικιν τα ρίχνουμε στο υγρό μείγμα κουταλιά κουταλιά…

 Πλάθουμε μπαστουνάκια και τα ενώνουμε στις άκρες οπως φαίνεται στη φωτο..

 Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα..

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν..

απολαύστε τα!!!!

 

 

 

πηγή: argiro.gr