Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα δεν γίνεται!!!Για αυτο πάρτε τη συνταγή και ξεκινήστε τα ψησίματα!!!!!!!Συνταγή 30 ετών!!!!Τέλεια και πετυχημένη!!!!

ΥΛΙΚΑ: περιπου 40 τμχ

  • 2 φλ. καλαμποκέλαιο
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 3/4 φλ.χυμό από πορτοκάλι
  • 1/4 φλ.κονιάκ
  • 1 κ.γ κοφτό σόδα
  • 2 κ.γ κοφτά baking powder
  • 1 κ.γ ξύσμα πορτοκάλι ή λεμόνι
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1κ.γ κοφτό κανέλα
  • στη μύτη του κουταλιού γαρύφαλλο
  •  2 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα

ΣΙΡΟΠΙ

  • 3 φλ. νερό
  • 1 φλ. μέλι
  • 1 1/2 φλ ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη…

 Αφού προσθέσουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού το ρίχνουμε στο μίξερ(Να προσέξετε να κάνετε την ανάμειξη πάνω απο τον κάδο γιατί αφρίζει).Τέλος βάζουμε το ξύσμα και το κονιακ.

 Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το baking.

  Έπειτα το προσθέτουμε στο μείγμα με τα υγρά.Πλάθουμε μέχρι να γίνει ένα ωραίο ζυμαράκι!Προσοχή δεν το ζυμώνουμε πολύ ώρα γιατί σφίγγει!!

 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα καρύδια,την κανέλα και το γαρύφαλλο.

 Παίρνουμε λίγο από το ζυμάρι κάνουμε μία μπαλίτσα.Την πιέζουμε και προσθέτουμε μέσα το καρύδι.Το κλείνουμε και το κάνουμε  λίγο μακρόστενο.Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα!

 Όταν τα κάνουμε όλα με ένα πηρουνάκι κάνουμε τρυπούλες από πάνω…Ψήνουμε  στους 175 βαθμούς για 20-30 λεπτά.

 ΣΙΡΟΠΙ:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και απο τη στιγμή που θα βράσει μετράμε 5-6 λεπτά.

 Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι μας σιροπιάζουμε τα μελομακάρονα.Για να το κάνουμε αυτό υπάρχουν οι εξής τρόποι.Όταν είναι ζεστά τα μελομακάρονα και ελαφρά ζεστό το σιρόπι τα μελομακάρονα μελώνουν κατευθείαν.Όταν είναι ζεστό το σιρόπι και κρύα τα μελομακάρονα θέλουν παραπάνω ώρα στο σιρόπι.Όταν είναι ζεστά τα μελομακάρονα και κρύο το σιρόπι παλι μελώνουν γρήγορα!όποτε το ιδανικό ειναι ζεστά τα μελομακάρονα όταν τα σιροπιάζετε.

 κατευθείαν προσθέτουμε το καρύδι από πάνω!

Αν θέλετε μπορείτε με ένα μαχαιράκι να βάλετε λίγο μέλι πάνω στο μελομακάρονο έτσι ώστε να κολλήσει καλά το καρύδι!

Μοσχοβόλησε το σπίτι!!!!!!!!!!!!