Το βαθύ κόκκινο χρώμα της…..η απολαυστική γεύση της…….η τρομερή υφή της…..τρώγεται από όλους και συνδιάζεται με πολλά!Νομίζω δεν χρειάζονται άλλοι λόγοι για να κάνεις αυτή την εκπληκτική μαρμελάδα!!!!

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλο κεράσια
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ χυμό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε τα κεράσια και τα καθαρίζουμε απο τα κουκούτσια!

 λιώνουμε με το χέρι τα κεράσια μεσα σε μια κατσαρόλα ή τα πολτοποιούμε αν θέλουμε τη μαρμελάδα μας χωρίς κομματάκια…Βάζουμε στην κατσαρόλα μία στρώση κεράσια μία στρώση ζάχαρη και ξανά με τελευταίο υλικό τη ζάχαρη!Αφήνουμε όλη τη νύχτα εκεί μέχρι να λιωσει η ζάχαρη.

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφού πάρει βράση τη χαμηλώνουμε. Ξαφρίζουμε τους αφρούς που μαζεύονται στην επιφάνεια. Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με ξύλινη κουτάλα.

 Προς το τέλος του βρασμού λίγο πριν δέσει η μαρμελάδα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.Αν τυχόν διαπιστώσετε οτι η μαρμελάδα σας έχει σφίξει παραπάνω από οσο πρέπει τότε προσθέστε λίγο χυμό βύσσινο και ξαναβράστε για λίγο!Έχει τύχει να κάνω αυτό το κολπάκι και την επόμενη μέρα αφού έχει κρυώσει η μαρμελάδα μεσα στο βάζο!

Τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα,σφραγίζουμε και αναποδογυρίζουμε αφήνωντας τα έτσι μέχρι να κρυώσουν!!!

Απολαύστε την πάνω στο ψωμί…..μαζί με  γιαούρτι ή με παγωτό (κατα προτίμηση σοκολάτα)!!!!!

yummmmmm…….

 

 

πηγή argiro.gr