Blog

Λαχταριστή πάβλοβα με κρέμα πατισερί!

Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα γλυκό αιθέριο,φινετσάτο και πολύ ελαφρύ όπως ακριβώς και η χορεύτρια Αννα Πάβλοβα προς τιμήν της οποίας δημιουργήθηκε αυτό το φανταστικό επιδόρπιο!Και φυσικά μιλάω για την πάβλοβα!Τραγανή και ταυτόχρονα μαστιχωτή μαρέγκα, αφράτη σαντυγί και γευστική σάλτσα φράουλας είναι η πιο κοινή της μορφή!Σε αυτή την συνταγή θα ανέβουμε γευστικά  σε άλλο επίπεδο προσθέτοντας λαχταριστή,σπιτική κρέμα ζαχαροπλαστικής!Ηδη έχω τη γεύση στο στόμα μου και οι γευστικοί μου κάλυκες είναι σε υπερδιέγερση!Ίδανικό επιδόρπιο για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι!

 

dsc_0102

Το παράδοξο είναι ότι ενω λατρεύω την πάβλοβα δεν επιχειρούσα να την κάνω για τον προφανή λόγο για τον οποίο πιθανότατα δεν έχετε προχωρήσει και εσείς!Η επιτυχία αυτού του γλυκού βρίσκεται στη μαρέγκα η οποία στο μυαλό μας είναι δύσκολο να πετύχει !Και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής είχα και εγώ τις δυσκολίες μου και τις αποτυχίες μου σα μαθητευόμενη!Άλλοτε δεν μου στεκόταν….Αλλοτε γινόταν σαπουνάδα και πολλα άλλα για τα οποία δεν είμαι υπερήφανη αλλά αν δεν αποτύχεις δεν θα επιτύχεις!!Αφού ,λοιπόν,έψαξα….μελέτησα …  και  έλαβα προσωρινα το καταλληλότερο εργαλείο για αυτή τη δουλειά  την Kουζινομηχανή Chef Sense της Kenwood( η οποία θα εγκατασταθεί στο σπίτι μου μόνιμα μόνο με τη δική σας ψήφο σε αυτό το λινκ) αρχισα τα πειράματα!Το ευτύχημα όμως είναι ότι δεν χρειάστηκαν πειράματα γιατί η συνταγή πέτυχε με την πρώτη!Για να το κάνω όμως πιο δελεαστικό και δύσκολο ξεκίνησα να κάνω μαρέγκα με ένα ασπράδι αυγού!Ένα ασπράδι!!!!Μέχρι τώρα στη ζωή μου δεν είδα σταθερή κουζινομηχανη που να το πετυχαίνει!Η Chef Sense της Kenwood όμως με εβγαλε ασπροπρόσωπη χωρίς υπερβολές!Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι όταν ενθουσιάζομαι με κάτι το αναφέρω συνεχώς!Ε ναι λοιπόν  μαρέγκα με ένα σπράδι!Γυρνώντας απλά ένα κουμπι!Καταλαβαίνετε τον ενθουσιασμό μου!!

Πέρα όμως απο ένα καλό εργαλείο χρειάζονται και τα μυστικά!Πρώτο και κυριότερον πρέπει να δείξετε τις καθαριστικές σας ικανότητες!Τι εννοώ?Ο κάδος του μίξερ δεν πρέπει να έχει ίχνος νερού ή λίπους!Κοινώς πεντακάθαρος!Δεύτερον τα ασπράδια πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου!Το ιδανικό είναι να τα ξεχωρίσετε κατευθείαν από το ψυγείο και έπειτα να περιμένετενα έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου!Στο ψήσιμο  είναι η εξής αναλογία, όσο πιο χαμηλή θερμοκρασία τόσο πιο λευκές βγαίνουν!Για αυτό αυτό το γλυκό θέλει υπομονή…μη σας πω να το ξεχάσετε κιόλας!Καλό είναι τις μαρέγκες να τις κάνουμε την προηγούμενη μέρα.Ενα χρήσιμο τιπ είναι όταν σβήσουμε το φούρνο να τις αφήσουμε μέσα με λίγο ανοιχτή την πόρτα για να στεγνώσουν καλά όλο το βραδυ!Τη συναρμολόγηση του γλυκού την κάνουμε τελευταία στιγμή για να μη νοτίσει η μαρέγκα!

Ετοιμαστείτε να λάβετε τα θετικότερα σχόλια διότι η παβλοβα δεν είναι απλά νόστιμη,ειναι σαγηνευτική και αξεπέραστη!

 

ΥΛΙΚΑ:για 20 ατομικές πάβλοβες

ΜΑΡΕΓΚΑ:

  • 5 ασπράδια αυγού
  • 275 γρ. ζάχαρη
  • 1  βανίλια
  • 1 κ.γ κορν φλάουρ

 

  • κρέμα ζαχαροπλαστικής (συνταγή εδώ)Χρησιμοποιείστε τους κρόκους που περισσεύουν από τη μαρέγκα.Αν δεν έχετε χρόνο μπορείτε να κάνετε και έτοιμη του εμπορίου!
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε σαντυγί

ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ:

  • 400 γρ. φράουλες
  • 70 γρ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε καθαρό και στεγνό κάδο βάζουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα (σταδιακά αυξάνουμε).

dsc_4475

Όταν θα αρχίσει να σφίγγει προσθέτουμε τη ζάχαρη σαν βροχή,τμηματικά!

dsc_4476

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σφίξει

dsc_4480

Στο τελικό στάδιο  θα πρέπει να σχηματίζονται κορυφές!

 

dsc_4485

Έπειτα, ρίχνουμε κοσκινισμένο το κορν φλάουρ και τη βανίλια και ανακατεύουμε με μία μαρίζ!

dsc_4490

Τοποθετoύμε ένα ακροφύσιο αστερι ή στρόγγυλο σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και βάζουμε το μείγμα μέσα.Σε ένα ταψί με λαδόκολλα βάζουμε λίγο μαρέγκα  κάτω από τις άκρες για να κολλήσει το χαρτί και να μην πετάγετε στο φούρνο! κάνουμε μικρούς δίσκους και απο πάνω δαχτυλιδια!

dsc_0147

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 90 βαθμούς κελσίου για  δύο ώρες τουλάχιστον!Αν θέλετε βάζετε και πιο χαμηλά το φούρνο!Όσο πιο χαμηλή θερμοκρασία τόσο πιο λευκές βγαίνουν!Αυτό το γλυκό θέλει υπομονή…μη σας πω να το ξεχάσετε κιόλαςΕίναι έτοιμες όταν έχουν στεγνώσει εντελώς και ξεκολλάνε εύκολα από τη λαδόκολλα!Την μαρέγκα και παραπάνω να την ψήσετε μη φοβάστε δεν θα καεί!Απλά να προσέξετε να είναι σε χαμηλή θερμοκρασία για να μην σας κιτρινίσουν!Στην ουσία αυτό που θέλουμε είναι να στεγνώσουν!

dsc_4502

 

Εν τω μεταξύ κάνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής(κρέμα πατισερί)!

ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ:

Πλένουμε,καθαρίζουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τις φράουλες.
dsc_4505

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τις φράουλες,τη ζάχαρη.

dsc_4506

Βράζουμε σε χαμηλη φωτιά μεχρι να δέσουν τα υλικά!Να γίνει δηλαδή μια αραιή μαρμελάδα με κομματάκια φράουλας!

dsc_4508

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:γίνεται την τελευταία στιγμή!

Παίρνουμε τις μαρέγκες ,βάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής μέχρι επάνω και έπειτα προσθέτουμε τη σαντυγί με κορνέ ζαχαροπλαστικής!Τελευταία βάζουμε τη σάλτσα φράουλας!

dsc_4565

Yummmmmyyyyy…..

dsc_4569

#Kenwood  #κουζινομηχανή  #vgfoodblogawards16

0 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!