Πληκτρολογήστε τη συνταγή ή το υλικό για αναζήτηση:
Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα γλυκό αιθέριο,φινετσάτο και πολύ ελαφρύ όπως ακριβώς και η χορεύτρια Αννα Πάβλοβα προς τιμήν της οποίας δημιουργήθηκε αυτό το φανταστικό επιδόρπιο!Και φυσικά μιλάω για την πάβλοβα!Τραγανή και ταυτόχρονα μαστιχωτή μαρέγκα, αφράτη σαντυγί και γευστική σάλτσα φράουλας είναι η πιο κοινή της μορφή!Σε αυτή την συνταγή θα ανέβουμε γευστικά σε άλλο επίπεδο προσθέτοντας λαχταριστή,σπιτική κρέμα ζαχαροπλαστικής!Ηδη έχω τη γεύση στο στόμα μου και οι γευστικοί μου κάλυκες είναι σε υπερδιέγερση!Ίδανικό επιδόρπιο για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι!
Το παράδοξο είναι ότι ενω λατρεύω την πάβλοβα δεν επιχειρούσα να την κάνω για τον προφανή λόγο για τον οποίο πιθανότατα δεν έχετε προχωρήσει και εσείς!Η επιτυχία αυτού του γλυκού βρίσκεται στη μαρέγκα η οποία στο μυαλό μας είναι δύσκολο να πετύχει !Και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής είχα και εγώ τις δυσκολίες μου και τις αποτυχίες μου σα μαθητευόμενη!Άλλοτε δεν μου στεκόταν….Αλλοτε γινόταν σαπουνάδα και πολλα άλλα για τα οποία δεν είμαι υπερήφανη αλλά αν δεν αποτύχεις δεν θα επιτύχεις!!Αφού ,λοιπόν,έψαξα….μελέτησα … και έλαβα προσωρινα το καταλληλότερο εργαλείο για αυτή τη δουλειά την Kουζινομηχανή Chef Sense της Kenwood( η οποία θα εγκατασταθεί στο σπίτι μου μόνιμα μόνο με τη δική σας ψήφο σε αυτό το λινκ) αρχισα τα πειράματα!Το ευτύχημα όμως είναι ότι δεν χρειάστηκαν πειράματα γιατί η συνταγή πέτυχε με την πρώτη!Για να το κάνω όμως πιο δελεαστικό και δύσκολο ξεκίνησα να κάνω μαρέγκα με ένα ασπράδι αυγού!Ένα ασπράδι!!!!Μέχρι τώρα στη ζωή μου δεν είδα σταθερή κουζινομηχανη που να το πετυχαίνει!Η Chef Sense της Kenwood όμως με εβγαλε ασπροπρόσωπη χωρίς υπερβολές!Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι όταν ενθουσιάζομαι με κάτι το αναφέρω συνεχώς!Ε ναι λοιπόν μαρέγκα με ένα σπράδι!Γυρνώντας απλά ένα κουμπι!Καταλαβαίνετε τον ενθουσιασμό μου!!
Πέρα όμως απο ένα καλό εργαλείο χρειάζονται και τα μυστικά!Πρώτο και κυριότερον πρέπει να δείξετε τις καθαριστικές σας ικανότητες!Τι εννοώ?Ο κάδος του μίξερ δεν πρέπει να έχει ίχνος νερού ή λίπους!Κοινώς πεντακάθαρος!Δεύτερον τα ασπράδια πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου!Το ιδανικό είναι να τα ξεχωρίσετε κατευθείαν από το ψυγείο και έπειτα να περιμένετενα έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου!Στο ψήσιμο είναι η εξής αναλογία, όσο πιο χαμηλή θερμοκρασία τόσο πιο λευκές βγαίνουν!Για αυτό αυτό το γλυκό θέλει υπομονή…μη σας πω να το ξεχάσετε κιόλας!Καλό είναι τις μαρέγκες να τις κάνουμε την προηγούμενη μέρα.Ενα χρήσιμο τιπ είναι όταν σβήσουμε το φούρνο να τις αφήσουμε μέσα με λίγο ανοιχτή την πόρτα για να στεγνώσουν καλά όλο το βραδυ!Τη συναρμολόγηση του γλυκού την κάνουμε τελευταία στιγμή για να μη νοτίσει η μαρέγκα!
Ετοιμαστείτε να λάβετε τα θετικότερα σχόλια διότι η παβλοβα δεν είναι απλά νόστιμη,ειναι σαγηνευτική και αξεπέραστη!
ΥΛΙΚΑ:για 20 ατομικές πάβλοβες
ΜΑΡΕΓΚΑ:
ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε καθαρό και στεγνό κάδο βάζουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα (σταδιακά αυξάνουμε).
Όταν θα αρχίσει να σφίγγει προσθέτουμε τη ζάχαρη σαν βροχή,τμηματικά!
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σφίξει
Στο τελικό στάδιο θα πρέπει να σχηματίζονται κορυφές!
Έπειτα, ρίχνουμε κοσκινισμένο το κορν φλάουρ και τη βανίλια και ανακατεύουμε με μία μαρίζ!
Τοποθετoύμε ένα ακροφύσιο αστερι ή στρόγγυλο σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και βάζουμε το μείγμα μέσα.Σε ένα ταψί με λαδόκολλα βάζουμε λίγο μαρέγκα κάτω από τις άκρες για να κολλήσει το χαρτί και να μην πετάγετε στο φούρνο! κάνουμε μικρούς δίσκους και απο πάνω δαχτυλιδια!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 90 βαθμούς κελσίου για δύο ώρες τουλάχιστον!Αν θέλετε βάζετε και πιο χαμηλά το φούρνο!Όσο πιο χαμηλή θερμοκρασία τόσο πιο λευκές βγαίνουν!Αυτό το γλυκό θέλει υπομονή…μη σας πω να το ξεχάσετε κιόλαςΕίναι έτοιμες όταν έχουν στεγνώσει εντελώς και ξεκολλάνε εύκολα από τη λαδόκολλα!Την μαρέγκα και παραπάνω να την ψήσετε μη φοβάστε δεν θα καεί!Απλά να προσέξετε να είναι σε χαμηλή θερμοκρασία για να μην σας κιτρινίσουν!Στην ουσία αυτό που θέλουμε είναι να στεγνώσουν!
Εν τω μεταξύ κάνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής(κρέμα πατισερί)!
ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ:
Πλένουμε,καθαρίζουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τις φράουλες.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τις φράουλες,τη ζάχαρη.
Βράζουμε σε χαμηλη φωτιά μεχρι να δέσουν τα υλικά!Να γίνει δηλαδή μια αραιή μαρμελάδα με κομματάκια φράουλας!
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:γίνεται την τελευταία στιγμή!
Παίρνουμε τις μαρέγκες ,βάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής μέχρι επάνω και έπειτα προσθέτουμε τη σαντυγί με κορνέ ζαχαροπλαστικής!Τελευταία βάζουμε τη σάλτσα φράουλας!
Yummmmmyyyyy…..
#Kenwood #κουζινομηχανή #vgfoodblogawards16
Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…
Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!
2 Σχόλια
evicita4 μήνες ago
Δεν χτυπήθηκε αρκετά η ζάχαρη ώστε να ομογενοποιηθει με το ασπράδι.
Όλγα Μαυροκορδοπούλου4 μήνες ago
Οι περισσότερες μαρέγκες λίγο αφού τις έβαλα στον προθερμασμένο φούρνο ξάπλωσαν. Γιατί μπορεί να έγινε αυτό;;;;