Έξω χιονίζει…τα περισσότερα σπίτια έχουν στολίσει και ήδη έχουμε μπει για τα καλά στο κλίμα των Χριστουγέννων!Μέσα σε αυτή τη θαλπωρή λόγω καιρού κυρίως έρχομαι για να συμπληρώσω το σκηνικό με μία ζεστή σοκολάτα!Το καλύτερο βέβαια είναι να την απολαμβάνεις με παρέα αλλά και να μην υπάρχει προτείνω να τη δοκιμάσετε γιατί πραγματικά αξίζει!Το συγκεκριμένο ρόφημα δεν γίνεται με το κλασικό κακάο αλλά με σοκολάτα κουβερτούρα πραγμα το οποίο την κάνει πιο εύγεστη.Το μαχλέπι και το κακουλέ έρχονται για να την αποθεώσουν!Η υφή της είναι βελούδινη και κρεμώδης!Την προτιμώ από την κλασσική νερομένη σοκολάτα!!!Για να σας δώσω να καταλάβετε, η υφή της μοιάζει με σοκολάτα σε μηχανή που έχουν κάποιες καφετέριες!Αν και πάλι δεν καταλάβατε γιατί ίσως δεν έχετε δοκιμάσει κάτι τέτοιο δείτε το βίντεο στο τέλος την αναρτησης και  θα λυθεί κάθε απορία σας!Θα προσέξετε η διαδικασία να γίνει σε χαμηλή φωτιά(θέλει υπομονή)!Καλό και συχνό ανακάτεμα.Ζαχαρή,μέλι ή οτι άλλο γλυκαντικό θέλετε το προσθέτετε.Προτείνω ,όμως, να τη δοκιμάσετε πρώτα σκέτη!

dsc_4148

ΥΛΙΚΑ: δόση για ένα φλυτζάνι

  • 100γρ. γάλα φρέσκο
  • 50γρ. νερό
  • 70γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1/4 κ.γ. μαχλέπι
  • 1/4 κ.γ. κακουλέ
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπρίκι βάζουμε το γάλα,το νερό και τη σοκολάτα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.Ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα!

dsc_4097

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε χαμηλή φωτιά εως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά.Προσθέτουμε το μαχλέπι,το κακουλέ και τελευταίο το κορν φλάουρ.Προσοχή στο κορν φλάουρ να μην κάνει σβώλους.Αν τύχει κάτι τέτοιο πατάμε με ένα κουτάλι τους σβώλους στα τοιχώμτα του μπρικιούdsc_4104Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει ελαφρώς.Έπειτα, σβήνουμε το μάτι και το αφήνουμε 2 λεπτά.Ανακατεύουμε ξανα.Το αφήνουμε πάλι 2 λεπτά και έπειτα πάλι  ανακατεύουμε!Όσο γίνεται αυτό πέφτει η θερμοκρασία στη σοκολάτα και πήζει πιο πολύ.Σερβίρουμε σε φλυτζάνι και απολαμβάνουμε …

 

Το βίντεο δείνει ακριβώς την υφή που έχει!!!