Blog

Κέικ Βικτώρια με φράουλες!

Το κέικ Βικτώρια πήρε το όνομά του από την τότε βασίλισσα της Αγγλίας Βικτώρια!Συνήθιζε να κάνει διάφορα tea parties και να προσφέρει συνοδευτικές λιχουδιές όπως μπισκότα,κουλουράκια και κέικ.Ένα από τα πολλά ήταν και το κέικ αυτό που ήταν από τα αγαπημένα της βασίλισσας!Βασίλισσα μπορεί να μην είμαι  tea party όμως κάνω για αυτό και μπήκα στη διαδικασία να το φτιάξω.Να πω την αλήθεια το πρώτο πραγμα που σκέφτηκα ήταν «μα καλά παντεσπάνια θα φάμε?? αλλά το επιχείρησα και ομολογουμένως ‘εμειναν όλοι άφωνοι!Και εγώ επίσης!Ίσως η κρέμα ganache …ίσως οι φράουλες…ίσως το κέικ…. ότι και να έπαιξε ρόλο το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω απο γευστικό…..πεντανόστιμο.Είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του και μην ξεχνάτε τα υλικά να είναι όλα σε θερμοκρασία δωματίου.

ΥΛΙΚΑ:

ΚΕΙΚ:

  • 200γρ. βούτυρο
  • 200γρ.άχνη ζάχαρη
  • 4 αυγά μεσαία
  • 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπέικιν παουντερ
  • 2-3 κ.σ γάλα
  • 1 βανίλια

ΚΡΕΜΑ GANACHE;

  • 200γρ. κρέμα γάλακτος ζωική
  • 200γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 1 κ.σ μαρμαλάδα φράουλα

ΓΕΜΙΣΗ

  • 1 κεσεδάκι φράουλες πλυμενες,καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομματάκια(κρατάμε λίγες για το στόλισμα)
  • 2-3 κ.σ μαρμελάδα φράουλα

Άχνη για το στόλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν..

DSC_2957

Προσθέτουμε ένα αυγό ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί κ έπειτα ρίχνουμε το δεύτερο…το τρίτο…το τέταρτο.

DSC_2959

Σε ένα ξεχωριστό μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.Έπειτα τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα με τα αυγά  ανακατεύοντας κάθε φορά μέχρι να ομογενοποιηθούν.Αν φαίνεται πολύ στεγνό βάζουμε και το γάλα!

DSC_2960

Προθερμαίνουμε το φούρνο.Βάζουμε το μείγμα σε δύο φόρμες περίπου 20 εκ.διάμετρος με λαδόκολλα.Για να κάθεται καλά στο ταψί η λαδόκολλα μπορούμε να την τσαλακώσουμε με τα χέρια δημιουργώντας μια μπάλα την οποία θα βρέξουμε ελαφρά με νερό.Με αυτό τον τρόπο μαλακώνει και προσαρμόζεται καλύτερα στο ταψί.Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.Τα αφήνουμε 5-10  λεπτά εκτός φούρνου και έπειτα αφαιρούμε τα ταψάκια.Τοποθετούμε πάνω σε σχάρα  μέχρι να κρυώσουν.

DSC_2988

ΓΕΜΙΣΗ:

Σπάμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και την βάζουμε σε ένα μπολ.Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη μία κουταλιά μαρμελάδα σε μέτρια φωτιά.Για να μην σας αρπάξει  από κάτω μπορείτε να βρέξετε την κατσαρόλα με ελάχιστο νερό και να ρίξετε κατευθείαν την κρέμα γάλακτος!.Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα στη σοκολάτα!Περιμένουμε ένα λεπτό  να λιώσει η σοκολάτα και έπειτα ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί.

DSC_2964

Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.Περιμένουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου,καλύπτουμε με μεμβράνη και έπειτα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να πήξει αρκετά.Τουλάχιστον 3 ώρες.Όταν θα έχει σφίξει την βγάζουμε από το ψυγείο και τη χτυπάμε στο μίξερ για 1-2 λεπτά.Τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής για πιο εύκολη χρήση(δεν είναι απαραίτητο).

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:

Παίρνουμε το ένα παντεσπάνι-κέικ και το αλείφουμε με μαρμελάδα.

DSC_2989

Παίρνουμε την κρέμα ganache  και την απλώνουμε πάνω στο κέικ με τη μαρμελάδα..

DSC_2993

Βάζουμε τα κομματάκια φράουλας και τελευταίο το άλλο κέικ απο πάνω!

DSC_2994

Πασπαλίζουμε με άχνη και διακοσμούμε με την υπόλοιπη κρέμα και τις φράουλες!!

DSC_3011

0 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!