Είχαν ξεμείνει ακτινίδια στο σπίτι και προκειμένου να χαλάσουν σκέφτηκα να τα κάνω μια μαρμελάδα!Έψαξα πολύ να βρω στο ιντερνετ με τι θα πήγαινε και τελικά βρέθηκα μπροστα σε μία συνταγή με ακτινίδιο και λάιμ!!Το αποτέλεσμα εξαιρετικο και πολύ ιδιαίτερο!!Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε…

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλό ακτινίδια
  • 720 γρ. ζάχαρη
  • 2 λάιμ
  • 130 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα κόβουμε σε φέτες..

Με ειδικό εργαλείο ή με ένα πιρούνι τα πολτοποιούμε…

 προσθέτουμε το ξύσμα από τα λάιμ και το χυμό τους..Βάζουμε τη ζάχαρη και τα αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα.

Προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, μετρώντας τον χρόνο από τη στιγμή που θα βράσει.Για τα πρώτα 5 λεπτά δεν ανακατεύουμε.Kατόπιν δυναμώνουμε την ένταση και βράζουμε, αφαιρώντας τον αφρό που θα δημιουργηθεί, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα περίπου 12-15 λεπτά.

 Αν τη βλέπετε λίγο νερουλή μη σας προβληματίζει…μετα σφίγγει

Τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα όσο είναι ζεστή η μαρμελάδα,τα κλείνουμε, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν.

πηγή: funkycook