Η πιο εύκολη διαδικασία για να κάνετε νόστιμα γλυφιτζούρια!

ΥΛΙΚΑ:

  • 200 γρ. γλυκόζη
  • 200 γρ. νερό
  • ζαχαρόπαστα της αρεσκείας µας (προαιρετικά)
  • 500 γρ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη,το νερό και τη γλυκόζη.Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά

  Αν έχουµε θερµόµετρο ζαχαροπλαστικής, παρακολουθούµε πότε η θερµοκρασία της καραµέλας θα φτάσει τους 150° C.Αν όχι κανουμε το εξής κόλπο παίρνουµε µε ένα κουταλάκι πολύ λίγη από την καραµέλα που βράζει και τη ρίχνουµε σε ένα µπολ ή ποτήρι µε κρύο νερό. Τη µαζεύουµε µε το χέρι και, αν δούµε ότι κρυσταλλώνει και γίνεται αρκετά σκληρή, τότε η καραµέλα είναι έτοιµη, ενώ, αν είναι µαλακή, συνεχίζουµε το βράσιµο.

 Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε για ένα λεπτό στην άκρη!Με αυτό τον τρόπο τα γλυφιτζούρια σας θα σχηματίζονται πιο εύκολα!Με μια κουτάλα ρίχνουμε την καραμέλα πάνω σε μία επιφάνεια σιλικόνης!όπως φαίνεται παρακάτω.

 Αν θέλετε βάζατε κάποιο σχέδιο ζαχαρόπαστας και μετά ρίχνετε την καραμέλα!

 Τοποθετείτε όσο είναι ακόμα ζεστη η καραμέλα ένα ξυλάκι.Τα αφήνετε να κρυώσουν και είναι έτοιμα!!

 μιαμμμμμμμμμμμμμμμμ!σλουπ!

 

πηγή:Στέλιος Παρλιάρος